autor:

AdeLyna

» » , , Aluaturi si Foietaje, Retete de post, Retete vegetariene

Langos umplut cu cartofi

Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2015

Ingrediente
500 gr faina, 1 plic drojdie uscata, 1 lgta sare, o lgta zahar, 300 gr apa calda, 4 cartofi potriviti, o ceapa mica

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Faina se amesteca cu o lgta sare si se face o groapa la mijloc.
Drojdia se inmoaie in 4 lg apa calda si cu zahar. Se pune in groapa facuta in faina, se amesteca cu un pic de faina si se lasa la crescut, pana isi dubleaza volumul, cam 10 min.
Dupa ce a crescut, o amestecam cu toata faina si adaugam treptat apa calda. Trebuie sa rezulte un aluat moale si elastic, nelipicios.
Il acoperim cu un prosop si lasam la crescut intr-un loc cald cam 30-45 min.
In acest timp pregatim umplutura. Cartofi decojiti si spalati, ii taiem in cuburi si ii punem la fiert cu sare. Ceapa o distuim pana devine transparenta cu apa, sare si ulei.
Cand cartofii au fiert, ii pisam ca pt piure si adaugam ceapa maruntita.
Pe un blat/masa uns cu ulei vom pregati langosii.
Aluatul il portionam cam in 5-6 bile. Le intindem cu sucitorul, punem o lg mare cu cartofi, dupa care tragem spre mijloc marginile, dam din nou cu sucitorul ca sa se intinda. Trebuie sa iasa bulele de aer.
Il prajim intr-o tigaie bine incinsa cu ulei.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Langos umplut cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Încingi o tigaie neaderentă, adaugi uleiul de măsline și ceapa tăiată cubulețe peste

0 voturi    0 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Mamaliga cremoasa cu spanac

Mamaliga cremoasa cu spanac

Intr-o cratita, pe foc potrivit, se pune apa cu 15 gr sare si 1 lingurita sare de mare cu ierburi

13 voturi    8 comentarii
35 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    AdeLyna Țudic , 09 iulie 2015

    Multumesc doamna Sidonia! Asa este, merg umpluti cu ce ne place!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 28 iunie 2015

    Buni bunuti langosii acestia si nu sunt copti in ulei ci in tigaia unsa cu putin ulei. Daca erau prajiti in baie de ulei, altfel aratau... Merg cu orice fel de umplaturi: varza, branza( sarata sau dulce), mere...cu ce va place. Eu le stiu ca placinte coapte la tigaie.

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 28 iunie 2015

    Buni bunuti langosii acestia si nu sunt copti in ulei ci in tigaia unsa cu putin ulei. Daca erau prajiti in baie de ulei, altfel aratau... Merg cu orice fel de umplaturi: varza, branza( sarata sau dulce), mere...cu ce va place. Eu le stiu ca placinte coapte la tigaie.

    • AdeLyna

      AdeLyna (Chef de cuisine) , 18 iunie 2015

      Dar langosii in ce se prajesc? Nu in ulei?

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 10 iunie 2015

      Iti buni si nu buni caci vine prajit in ulei!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgta sare
  • o lgta zahar
  • 300 gr apa calda
  • 4 cartofi potriviti
  • o ceapa mica

Raporteaza reteta

Retete
de AdeLyna
Chiftelute din dovlecei

Chiftelute din dovlecei

Se curata si se rad dovleceii pe razatoarea mare, se amesteca cu un praf de sare si se pun pt 15

1 vot    3 comentarii
30 min
Aperitive
Snitele de soia

Snitele de soia

Se pune la fiert apa cu sare, foaia de dafin si ceapa curata si crestata. Cand apa incepe sa fiarba,

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume

Sidy (Chef de cuisine)

Buni bunuti langosii acestia si nu sunt copti in ulei ci in tigaia unsa cu putin ulei. Daca erau prajiti in baie de ulei, altfel aratau... Merg cu orice fel de umplaturi: varza, branza( sarata sau dulce), mere...cu ce va place. Eu le stiu ca placinte coapte la tigaie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Salata de frunze de papadie
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide