Langos umplut cu cartofi

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Langos umplut cu cartofi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgta sare
  • o lgta zahar
  • 300 gr apa calda
  • 4 cartofi potriviti
  • o ceapa mica

Mod de preparare

Faina se amesteca cu o lgta sare si se face o groapa la mijloc.

Drojdia se inmoaie in 4 lg apa calda si cu zahar. Se pune in groapa facuta in faina, se amesteca cu un pic de faina si se lasa la crescut, pana isi dubleaza volumul, cam 10 min.

Dupa ce a crescut, o amestecam cu toata faina si adaugam treptat apa calda. Trebuie sa rezulte un aluat moale si elastic, nelipicios.

Il acoperim cu un prosop si lasam la crescut intr-un loc cald cam 30-45 min.

In acest timp pregatim umplutura. Cartofi decojiti si spalati, ii taiem in cuburi si ii punem la fiert cu sare. Ceapa o distuim pana devine transparenta cu apa, sare si ulei.

Cand cartofii au fiert, ii pisam ca pt piure si adaugam ceapa maruntita.

Pe un blat/masa uns cu ulei vom pregati langosii.

Aluatul il portionam cam in 5-6 bile. Le intindem cu sucitorul, punem o lg mare cu cartofi, dupa care tragem spre mijloc marginile, dam din nou cu sucitorul ca sa se intinda. Trebuie sa iasa bulele de aer.

Il prajim intr-o tigaie bine incinsa cu ulei.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura