autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Languste cu sos de coniac si tarhon

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
600 g cozi de languste sau creveti, sucul de la o lamaie, 2 linguri ulei de masline, 3 linguri unt, 2 cepe mici, tocate, o lingura coniac sau brandy, o lingura tarhon tocat, 3 linguri smintina grasa, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Se spala langustele si se sterg cu un prosop de hirtie. Se pune intr-un castron si se aduga sucul de lamaie. Se incinge uleiul intr-o cratira, se aduga langustele si se prajesc, se amesteca incontinuu, timp de 5-6 min. Se aduaga untul, ceapa si mai lasa 2 min. Toarna coniacul si se lasa inca 3 min. Se presara tarhonul, se asezoneaza cu sare si piper si se aduga smintina. Se lasa la foc mic pina cind smintina a format un sos. Se imparte la sase castronele si se serveste cu bagheta, iar alaturi nu uita de castronele cu apa si prosoape de hirtie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Languste cu sos de coniac si tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Calcan prajit cu sos de lamaie si iaurt

Calcan prajit cu sos de lamaie si iaurt

Calcanul (Scophthalmus), Cambula (Pleuronectes Flesus) şi Limba de Mare (Solea Solea), sunt reprezentanţii

12 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Somon cu orez jasmine

Somon cu orez jasmine

Punem orezul la inmuiat 30 min. inainte de-al prepara. Saram si piperam fileurile de somon. Punem

6 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • 600 g cozi de languste sau creveti
  • sucul de la o lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri unt
  • 2 cepe mici
  • tocate
  • o lingura coniac sau brandy
  • o lingura tarhon tocat
  • 3 linguri smintina grasa
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
somon la gratar