autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Languste cu sos de coniac si tarhon

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
600 g cozi de languste sau creveti, sucul de la o lamaie, 2 linguri ulei de masline, 3 linguri unt, 2 cepe mici, tocate, o lingura coniac sau brandy, o lingura tarhon tocat, 3 linguri smintina grasa, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Se spala langustele si se sterg cu un prosop de hirtie. Se pune intr-un castron si se aduga sucul de lamaie. Se incinge uleiul intr-o cratira, se aduga langustele si se prajesc, se amesteca incontinuu, timp de 5-6 min. Se aduaga untul, ceapa si mai lasa 2 min. Toarna coniacul si se lasa inca 3 min. Se presara tarhonul, se asezoneaza cu sare si piper si se aduga smintina. Se lasa la foc mic pina cind smintina a format un sos. Se imparte la sase castronele si se serveste cu bagheta, iar alaturi nu uita de castronele cu apa si prosoape de hirtie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Languste cu sos de coniac si tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Cozi de creveti cu garnitura de orez

Cozi de creveti cu garnitura de orez

Spalam creveti cu un jet de apa rece si apoi in punem in apa,clocotita sa fiarba cateva minute.In

9 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
File de pangasius picant la gratar

File de pangasius picant la gratar

Se condimenteaza fileurile de peste cu o marinata preparata din toate condimentele si zeama de la

10 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • 600 g cozi de languste sau creveti
  • sucul de la o lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri unt
  • 2 cepe mici
  • tocate
  • o lingura coniac sau brandy
  • o lingura tarhon tocat
  • 3 linguri smintina grasa
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Caras prajit