autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Languste cu sos de coniac si tarhon

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
600 g cozi de languste sau creveti, sucul de la o lamaie, 2 linguri ulei de masline, 3 linguri unt, 2 cepe mici, tocate, o lingura coniac sau brandy, o lingura tarhon tocat, 3 linguri smintina grasa, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Se spala langustele si se sterg cu un prosop de hirtie. Se pune intr-un castron si se aduga sucul de lamaie. Se incinge uleiul intr-o cratira, se aduga langustele si se prajesc, se amesteca incontinuu, timp de 5-6 min. Se aduaga untul, ceapa si mai lasa 2 min. Toarna coniacul si se lasa inca 3 min. Se presara tarhonul, se asezoneaza cu sare si piper si se aduga smintina. Se lasa la foc mic pina cind smintina a format un sos. Se imparte la sase castronele si se serveste cu bagheta, iar alaturi nu uita de castronele cu apa si prosoape de hirtie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Languste cu sos de coniac si tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Dorada en papillote, cu cartofi noi aurii

Dorada en papillote, cu cartofi noi aurii

Spalam si curatam pestele de solzi si pe interior. Eu ii tai capul si coada. Il stergem cu un prosop

2 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Macrou in folie la cuptor

Macrou in folie la cuptor

Se ia macroul, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se umple cu feliute subtiri de lamaie

25 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • 600 g cozi de languste sau creveti
  • sucul de la o lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri unt
  • 2 cepe mici
  • tocate
  • o lingura coniac sau brandy
  • o lingura tarhon tocat
  • 3 linguri smintina grasa
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Scoici cu ciuperci si orez