autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Languste cu sos de coniac si tarhon

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
600 g cozi de languste sau creveti, sucul de la o lamaie, 2 linguri ulei de masline, 3 linguri unt, 2 cepe mici, tocate, o lingura coniac sau brandy, o lingura tarhon tocat, 3 linguri smintina grasa, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Se spala langustele si se sterg cu un prosop de hirtie. Se pune intr-un castron si se aduga sucul de lamaie. Se incinge uleiul intr-o cratira, se aduga langustele si se prajesc, se amesteca incontinuu, timp de 5-6 min. Se aduaga untul, ceapa si mai lasa 2 min. Toarna coniacul si se lasa inca 3 min. Se presara tarhonul, se asezoneaza cu sare si piper si se aduga smintina. Se lasa la foc mic pina cind smintina a format un sos. Se imparte la sase castronele si se serveste cu bagheta, iar alaturi nu uita de castronele cu apa si prosoape de hirtie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Languste cu sos de coniac si tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Salau fiert cu legume la Philips multicooker

Salau fiert cu legume la Philips multicooker

Lamaia se taie pe jumatate, iar fiecare jumatate se impacheteaza in folie de aluminiu. Se fac cateva

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
File de cod cu garnitura de gutui si ardei gras rosu

File de cod cu garnitura de gutui si ardei gras rosu

Se spala bine fileurile, pe care le vom pune intr-o forma de yenna. Curatam gutuiile si le taiem

2 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • 600 g cozi de languste sau creveti
  • sucul de la o lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri unt
  • 2 cepe mici
  • tocate
  • o lingura coniac sau brandy
  • o lingura tarhon tocat
  • 3 linguri smintina grasa
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste la cuptor