Languste cu sos de coniac si tarhon

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g cozi de languste sau creveti
  • sucul de la o lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri unt
  • 2 cepe mici, tocate
  • o lingura coniac sau brandy
  • o lingura tarhon tocat
  • 3 linguri smintina grasa
  • sare, piper

Mod de preparare

Se spala langustele si se sterg cu un prosop de hirtie. Se pune intr-un castron si se aduga sucul de lamaie. Se incinge uleiul intr-o cratira, se aduga langustele si se prajesc, se amesteca incontinuu, timp de 5-6 min. Se aduaga untul, ceapa si mai lasa 2 min. Toarna coniacul si se lasa inca 3 min. Se presara tarhonul, se asezoneaza cu sare si piper si se aduga smintina. Se lasa la foc mic pina cind smintina a format un sos. Se imparte la sase castronele si se serveste cu bagheta, iar alaturi nu uita de castronele cu apa si prosoape de hirtie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise