autor:

ALINA BANICA

» » Aperitive

Lapte batut

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Ingrediente
Pentru ca zilele trecute am fost la tara si am luat, printre altele, si niste lapte proaspat de vaca, m-am hotarat sa il fac o parte lapte batut., -3 l de lapte de vaca, - un strop de sare.

Dificultate: Redusa Timp: 24h

18 voturi

Mod de preparare

1. Se strecoara laptele intr-o oala si se amesteca cu un praf de sare, dupa preferinta.
2. Se lasa la prins pentru 24 de ore.
3. Dupa ce s-a prins se bate bine cu telul si se pune in sticle care se introduc la frigider.
4. Este un aperitiv racoritor, mai ales in perioada aceasta.

Trebuie sa tineti seama ca sursa de la care provine laptele trebuie sa fie de incredere, pentru ca laptele nu se fierbe, se foloseste netratat termic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte batut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Budinca din paste cu lapte batut

Budinca din paste cu lapte batut

Se fierb partial pastele in apa cu sare;se scot si se pun in tava unsa cu ulei[unt];separta se bat

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Budinci
Crema catalana cu lapte batut

Crema catalana cu lapte batut

Intr-un castronse amesteca 1pahar cu lapte batut rece si amidon,se adauga galbenusurile si se amesteca

5 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Pregatesc foarte des lapte batut... Foarte bun si racoritor!

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana , 29 noiembrie 2016

    Buna seara! Dacă laptele este cumpărat și are 3,5% grăsime,va ieși un lapte bătut bun? Mulțumesc!

  • Fara foto

    Mica Elvira Samuel , 27 mai 2015

    CINE NU ARE CE FACE IATA DEZLEGAREA MISTERULUI :-)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 august 2012

    Imi place foarte mult laptele batut ,fac destul de des ,imi aduce cineva de la tara saptamanal branza,smantana si lapte.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Va multumesc!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Cred ca este foarte bun .

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Si noi facem lapte batut, dar nu punem sare.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Este foarte bun asa si mie la fel imi place cu smantana groasa.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Daca suntem la regim sau la dieta, intr-adevar se poate culege smantana cu lingura, dar eu nu o fac, tocmai smantana confera laptelui batut un gust deosebit.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      O bunatate draga Alina...Si noua ne place cel preparat in casa,este mult mai gustos si mai sanatos...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Felicitari ca faci in casa.............votat.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Este bine sa se culeaga cu lingura smantana, pentru a nu fi prea gras laptele.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Foarte bun si sãnãtos!eu din pãcate folosesc tot lapte la cutie.....

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Felicitari ! asa facea si bunica mea, demult...cand eu eram copil. Amintiri, amintiri,amintiri...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

24h

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru ca zilele trecute am fost la tara si am luat
  • printre altele
  • si niste lapte proaspat de vaca
  • m-am hotarat sa il fac o parte lapte batut.
  • -3 l de lapte de vaca
  • - un strop de sare.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Mariana

Buna seara! Dacă laptele este cumpărat și are 3,5% grăsime,va ieși un lapte bătut bun? Mulțumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Saleuri cu chimen si cascaval