Reteta postata pe: 11 aprilie 2009
Ingrediente
Pentru lapte condensat :1l lapte proaspat 3,2-3,5 % grasimi zahar-350 gr.
Dificultate: Redusa | Timp: 3h
Mod de preparare
Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul indelungat de fierbere,grasime de 3,2-3,5%. In procesul fierberii laptele se fierbe intr-un vas cu pereti grosi fara capac si trebuie sa scada in volum de 2-3 ori la foc mic amestecind.
Inainte de terminarea procesului de scadere a laptelui se adauga zaharul, amestecind pina la topirea totala , dar mai bine daca va fi adaugat concentrat de zahar (sirop). Laptele obtinut se raceste rapid, sub get de apa rece. Acest produs se poate pastra la fel de mult, ca si laptele condensat din comert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte condensat" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
1)Laptele condensat se pune la fiert 45 min. in oalã de presiune (eu l-am cumpãrat fiert).Se lasã
4 voturi
4 comentarii
30 min
Mai intai facem blatul, tapetam o tava cu niste hartie de copt si incingem putin cuptorul.
Separam
30 voturi
10 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate