Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul indelungat de fierbere,grasime de 3,2-3,5%. In procesul fierberii laptele se fierbe intr-un vas cu pereti grosi fara capac si trebuie sa scada in volum de 2-3 ori la foc mic amestecind.
Inainte de terminarea procesului de scadere a laptelui se adauga zaharul, amestecind pina la topirea totala , dar mai bine daca va fi adaugat concentrat de zahar (sirop). Laptele obtinut se raceste rapid, sub get de apa rece. Acest produs se poate pastra la fel de mult, ca si laptele condensat din comert.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii