autor:

Anastasia

» » Dulciuri diverse

Lapte condensat

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru lapte condensat :1l lapte proaspat 3,2-3,5 % grasimi zahar-350 gr.

Dificultate: Redusa Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul indelungat de fierbere,grasime de 3,2-3,5%. In procesul fierberii laptele se fierbe intr-un vas cu pereti grosi fara capac si trebuie sa scada in volum de 2-3 ori la foc mic amestecind.
Inainte de terminarea procesului de scadere a laptelui se adauga zaharul, amestecind pina la topirea totala , dar mai bine daca va fi adaugat concentrat de zahar (sirop). Laptele obtinut se raceste rapid, sub get de apa rece. Acest produs se poate pastra la fel de mult, ca si laptele condensat din comert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte condensat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Lapte condensat

Lapte condensat

Toate ingredientele le-am bagat in blender si am mixat cateva minute la viteza maxima (eu am mai

5 voturi    1 comentariu
10 min
Dulciuri diverse
Lapte condensat indulcit

Lapte condensat indulcit

De mult vroiam sa fac lapte condensat. Ieri am gasit reteta lui Stelios Parliaros, unul din cei mai

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • nasea alina

    nasea alina (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

    Am citit, in una din lunile iernii, pe un blog pe care spre ghinionul meu erau numai retete de dulciuri, un blog minunat, dar reteta difera foarte mult. Probabil, sunt mai multe feluri de a condensa laptele.

Dificultate

Redusa

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru lapte condensat :1l lapte proaspat 3,2-3,5 % grasimi zahar-350 gr.

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Sos pentru spaghetti

Sos pentru spaghetti

Oparim cu apa clocotita rosiile si le decojim ,le taiem cubulete.Pisam cu latul cutitului usturoiul

10 voturi    1 comentariu
15 min
Sosuri
nasea alina

nasea alina (Chef de cuisine)

Am citit, in una din lunile iernii, pe un blog pe care spre ghinionul meu erau numai retete de dulciuri, un blog minunat, dar reteta difera foarte mult. Probabil, sunt mai multe feluri de a condensa laptele.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Fluturasi cu nuca si gem