autor:

cristina i.

» » Dulciuri diverse

Lapte de pasare

Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2009

Ingrediente
1 litru lapte, oua,7 linguri zahar,1 esenta de vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

45 voturi

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert,intre timp se freaca galbenusurile spuma cu 5 linguri de zahar,iar albusurile se bat spuma cu 2 linguri de zahar.Cand fierbe laptele se ia cu lingura din albusurile batute spuma si se pun pe rand ca niste galuste,se intorc usor de pe o parte pe alta,se lasa cam 1 minut,se scot cu spumiera in castron.Dupa ce am facut toate galustele de spuma, in lapte se pun galbenusurile si esenta de vanilie,se amesteca continuu pentru a nu se prinde pana se ingroasa,aproximativ 3-4 minute.Crema se toarna peste galustele de spuma usor pentru a nu le sparge.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Lapte de pasăre

Lapte de pasăre

1. Algoritmul este simplu; pentru fiecare litru de lapte folosim 3 ouă . 2. Albuşurile se bat

1 vot    1 comentariu
1h
Spume si creme dulci
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Albusurile se bat spuma, iar apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, pana nu se mai

27 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dumitru Nicoleta , 19 martie 2014

    i like it!come on....:)))

  • Fara foto

    Dumitru Nicoleta , 19 martie 2014

    i like it!come on....:)))

  • Fara foto

    Dumitru Nicoleta , 19 martie 2014

    i like it!:)

    • Fara foto

      Mistir , 16 noiembrie 2013

      pare asa de simplu...

    • Fara foto

      Efremescu Georgeta , 29 iulie 2013

      da, asa facea mama, si crema nu prea groasa, ca doar de aia se numeste " lapte de pasare".

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      Imi place atata de mult!

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      am sa fac si eu lapte de pasare dar am sa pun niste faina pentru a iesi crema mai groasa....

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      mancam asa ceva cand eram copil,cred ca am sa prepar laptele de pasare sa imi aduc aminte de copilarie.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Eu stiam ca se pune si zahar caramel deasupra sau nu ? Voi care ati mai facut ce spuneti?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

      Imi place la nebunie...

    • Cristina P. Grigoruta

      Cristina P. Grigoruta (Bucatar sef) , 29 iunie 2009

      Preferata mea !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      Este o reteta foarte buna si foarte gustoasa,felicitari,mi-ai dat o idee.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      MI-e tare pofta, imi plce mult laptele de pasare.

    • Bogdan

      Bogdan (Chef de cuisine) , 29 mai 2009

      Sigur am sa fac si eu duminica, nu e asa de greu pe cit credeam!

    • Fara foto

      rody_roco , 27 mai 2009

      Wuau, un adevarat deliciu!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

      Nu am mai mancat de foarte multa vreme lapte de pasare. Mi s-a facut pofta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

45 voturi

Ingrediente

  • 1 litru lapte, oua,7 linguri zahar,1 esenta de vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de cristina i.
Salata cu paste

Salata cu paste

Pastele fainoase pot avea orice forma,mie imi plac mai mult spiralele acelea care sunt in mai multe

11 voturi    4 comentarii
15 min
Salate reci
Crempita mai altfel

Crempita mai altfel

Foile de cremsnit pot fi din cele care se gasesc in comert dar sunt mult mai bune daca le coaceti

16 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Kaly Tort

Kaly Tort

Se prajesc alunele, se piseaza si se pun in tava unsa cu putina margarina. Se pregateste blatul:

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Mistir

pare asa de simplu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cornulete cu rahat