Lapte de pasare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Lapte de pasare

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 5 oua
  • 7 linguri zahar
  • 1 esenta de vanilie.

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert,intre timp se freaca galbenusurile spuma cu 5 linguri de zahar,iar albusurile se bat spuma cu 2 linguri de zahar.Cand fierbe laptele se ia cu lingura din albusurile batute spuma si se pun pe rand ca niste galuste,se intorc usor de pe o parte pe alta,se lasa cam 1 minut,se scot cu spumiera in castron.Dupa ce am facut toate galustele de spuma, in lapte se pun galbenusurile si esenta de vanilie,se amesteca continuu pentru a nu se prinde pana se ingroasa,aproximativ 3-4 minute.Crema se toarna peste galustele de spuma usor pentru a nu le sparge.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise