Lapte din nuca de cocos

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Lapte din nuca de cocos

Ingrediente

  • o nuca de cocos potrivita
  • 650 ml apa calduta

Mod de preparare

Dintr-o nuca potrivit, mi-au iesit 650 ml de lapte de nuca de coc

Atunci cand vreti sa cumparati, alegeti nucile cele mari, grele si sa le scuturati pentru a auzi daca au apa pe interior, daca nu se aude nimic, atunci nuca voastra este veche sau ba chiar stricata.

Sa nu confundati: lichidul din interiorul nucii nu este laptele, ci apa, care este de altfel benefica intregului corp. Poti prepara si din fulgi de nuca de cocos din comert, desi recomand din miezul proaspat al nucii de cocos.

Sparge nuca de cocos si scoate-i pulpa, pune-o intr-un blender cu apa. Vei obtine o compozitie destul de groasa datorita fibrelor pulpei, asa ca este necesar sa strecori laptele cu ajutorul unui tifon. Poti pastra pulpa ramasa pentru a face faina de nuca de cocos. Tine laptele de nuca de cocos in frigider, se va pastra pana la 3 zile!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise