Lapte vegetal din orez

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Lapte vegetal din orez

Ingrediente

  • 100 grame orez
  • 1300 ml apa plata sau apa de izvor
  • o lingurita de zahar de stevie sau miere de albine dupa gust (se poate indulci si la final)
  • o lingurita rasa de scortisoara vanilie

Mod de preparare

Mi s-a facut dor de laptele vegetal din orez, astfel am cautat pe internet retete raw vegan si asa am dat pe un site strain cum sa-ti prepari acasa lapte vegetal. Sunt fan lapte vegetal de orice fel, in curand voi incepe sa mi le prepar singura decat sa cumpar, ies mult mai ieftin.

Adaugati la fiert pentru 10-15 minute circa 100 grame de orez in 1.300 ml apa. Cu aceeasi apa in care s-a fiert impreuna cu orezul adaugati in blender impreuna cu miere dupa gust (se poate indulci si la final), scortisoara si vanilie si le veti mixa bine.

Cu ajutorul unui tifon sau unei strecuratoare foarte dese strecurati intr-un castron/bol, laptele preparat in blender pentru a elimina "pulpa" , astfel laptele vostru nu ar fi fainos.

Se poate indulci cat si cu pudra de roscove, indulcitori din stevie, curmale sau miere bio.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise