autor:

Adelina Damian-Fekete
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2011

Ingrediente
Legume:, 1 praz, 4-5 cepe, câteva mâini de spanac tânăr, 1/2 ţelină, 3 morcovi, 1 ardei, 3 căţei de usturoi, 1 cutie de ciuperci, sos de soia, câteva linguri de seminţe de susan, piper, ras-el-hanout, 1 plic de pesto cu seminţe de dovleac, , Pentru sos 1:, brânză frământată, 1 cutie de roşii în bulion, nişte caşcaval pentru ras, , Pentru sos 2:, 3 ouă, 3 linguri de smântână, ulei, sare, , foi de lasagna

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Se călesc legumele în ulei. Se adaugă sare, piper, ras-el-hanout, sos de soia şi plicul de pesto cu seminţe, precum si susanul prăjit putin.
Se prepară separat sosurile.
Foile de lasagna se fierb( ale mele au fost făcute de mine). Cele din comerţ pot fi prefierte, respectaţi instrucţiunile de pe cutie.
Se unge o tava cu foarte putin ulei, se pune un rând de foi de lasagna, un rând de legume, sosul roşu, se rade caşcaval, apoi iar foi, legume, cascaval.
Se termină cu lasagna peste care se toarnă un sos din ouă, cascaval ras şi smântână.
Se dă la cuptor până s rumeneşte.
Am servit cu iaurt de casă. Sunt delicioase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Lasagna cu legume, pasta de rosii si zacusca cu vinete

Lasagna cu legume, pasta de rosii si zacusca cu vinete

1. Pentru legume, incinge uleiul intr-o tigaie mare.Pune toate legumele in tigaie si caleste-le pana

6 voturi    5 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2011

    Lola, unde găseşti tahina?

  • Fara foto

    flora schiau (Bucatar) , 06 martie 2011

    Foarte buna! Eu am facut-o cu ciuperci proaspete, iar in loc de susan seminte, am adaugat tahina in sos. Eu nu fierb lasagna inainte, pastele se fierb in cuptor, odata cu coacerea. E destul lichid in ingrediente.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

    PS.Cred ca lasagna iti facea cu ochiul in timp ce postai reteta( ai scris ingredinetele de 2 ori).Ha ha ha...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

      Ce aromata!***** Ras-el-hanout este printre condimentele mele preferate; in araba inseamna " fruntea magazinului" sau condimentul cel mai fin. Este caracterizat prin faptul ca ingredientele se prajesc si apoi se macina. Condimentele de baza sunt:chimin,cardamom, cuisoare,chilli,coriandru,tumeric,scortisoara,nucsoara; dar de la o zona la alta se mai adauga multe altele: pudra de fructe de padure,rogoz,macese,piper de Guineea( semintele Paradisului),radacina de iris german( pentru aroma),piperul "calugarului"(vitex agnus-castus). Fiecare magazin de condimente are reteta lui"secreta"!!!!!!! Acest condiment este considerat un afrodisiac.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 martie 2011

      Delicioase ! aceste paste cu legume imi plac la nebunie yumi,yumi.***** O primavara minunata sa ai, draga mea.

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

      Fain arata !

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

      Foarte buna aceasta reteta, felicitari!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

      Ce bunãtate!!!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

      ce bunatate...yamiiii... O primavara frumoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • Legume:
  • 1 praz
  • 4-5 cepe
  • câteva mâini de spanac tânăr
  • 1/2 ţelină
  • 3 morcovi
  • 1 ardei
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 cutie de ciuperci
  • sos de soia
  • câteva linguri de seminţe de susan
  • piper
  • ras-el-hanout
  • 1 plic de pesto cu seminţe de dovleac
  • Pentru sos 1:
  • brânză frământată
  • 1 cutie de roşii în bulion
  • nişte caşcaval pentru ras
  • Pentru sos 2:
  • 3 ouă
  • 3 linguri de smântână
  • ulei
  • sare
  • foi de lasagna

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Lola, unde găseşti tahina?

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Focaccia cu branza si speck