Lasagna cu legume

Lasagna cu legume

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ½ ceasca de ceapa tocata
  • 3 linguri de usturoi pisat
  • 400 g de rosii taiate
  • 1/3 ceasca de pasta de tomate
  • ½ ceasca de busuioc proaspat tocat
  • ½ ceasca de patrunjel tocat
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper negru macinat
  • 1 pachet de paste pentru lasagna (aprox. 400 g)
  • 400 de grame de tofu
  • 2 linguri de usturoi pisat
  • ¼ ceasca de busuioc proaspat
  • ¼ ceasca de patrunjel tocat
  • ½ lingurita de sare
  • piper negru macinat (dupa gust)
  • 300 g de spanac congelat (dezghetat si scurs de apa)

Mod de preparare

Preparati sosul: intr-o cratita mare, la foc potrivit, incingeti uleiul de masline. Puneti ceapa in uleiul de masline si sotati pana ce se inmoaie, pentru aproximativ 5 minute. Adaugati usturoi si prajiti pentru inca 5 minute.

Puneti rosiile, pasta de tomate, busuiocul si patrunjelul intr-o cratita. Amestecati bine, dati focul incet, acoperiti si lasati sosul sa fiarba la foc mic pentru 1 ora. Adaugati sare si piper.In timp ce sosul se gateste, fierbeti intr-o cratita apa cu sare. Fierbeti pastele pentru lasagna pentru 9 minute si apoi scurgeti-le de apa. Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius. Puneti bucatile de tofu intr-un bol mare. Adaugati usturoi, busuioc si patrunjel. Puneti sare si piper, apoi amestecati toate ingredintele, zdrobind tofu cu degetele. Amestecati bine.

Montati lasagna: puneti o ceasca din sosul de rosii pe fundul unei tavi adanci, cu dimensiunile de 22 x 32 cm. Apoi puneti un singur strat de paste lasagna, presarati o treime din amestecul de tofu peste paste. Distribuiti spanacul in mod uniform peste tofu. Apoi puneti o ceasca si jumatate din sosul de rosii peste tofu si puneti un alt strat de paste de lasagna. Repetati procedura pana la al treilea strat, in care puneti tofu si sosul de rosii deasupra. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si coaceti lasagna 30 de minute la cuptor. Se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise