Lasagna cu legume

Lasagna cu legume

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ½ ceasca de ceapa tocata
  • 3 linguri de usturoi pisat
  • 400 g de rosii taiate
  • 1/3 ceasca de pasta de tomate
  • ½ ceasca de busuioc proaspat tocat
  • ½ ceasca de patrunjel tocat
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper negru macinat
  • 1 pachet de paste pentru lasagna (aprox. 400 g)
  • 400 de grame de tofu
  • 2 linguri de usturoi pisat
  • ¼ ceasca de busuioc proaspat
  • ¼ ceasca de patrunjel tocat
  • ½ lingurita de sare
  • piper negru macinat (dupa gust)
  • 300 g de spanac congelat (dezghetat si scurs de apa)

Mod de preparare

Preparati sosul: intr-o cratita mare, la foc potrivit, incingeti uleiul de masline. Puneti ceapa in uleiul de masline si sotati pana ce se inmoaie, pentru aproximativ 5 minute. Adaugati usturoi si prajiti pentru inca 5 minute.

Puneti rosiile, pasta de tomate, busuiocul si patrunjelul intr-o cratita. Amestecati bine, dati focul incet, acoperiti si lasati sosul sa fiarba la foc mic pentru 1 ora. Adaugati sare si piper.In timp ce sosul se gateste, fierbeti intr-o cratita apa cu sare. Fierbeti pastele pentru lasagna pentru 9 minute si apoi scurgeti-le de apa. Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius. Puneti bucatile de tofu intr-un bol mare. Adaugati usturoi, busuioc si patrunjel. Puneti sare si piper, apoi amestecati toate ingredintele, zdrobind tofu cu degetele. Amestecati bine.

Montati lasagna: puneti o ceasca din sosul de rosii pe fundul unei tavi adanci, cu dimensiunile de 22 x 32 cm. Apoi puneti un singur strat de paste lasagna, presarati o treime din amestecul de tofu peste paste. Distribuiti spanacul in mod uniform peste tofu. Apoi puneti o ceasca si jumatate din sosul de rosii peste tofu si puneti un alt strat de paste de lasagna. Repetati procedura pana la al treilea strat, in care puneti tofu si sosul de rosii deasupra. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si coaceti lasagna 30 de minute la cuptor. Se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise