Lasagna dulce, cu branza si visine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Lasagna dulce, cu branza si visine

Ingrediente

  • 9 foi de lasagna
  • 700 gr branza de vaci bine scursa
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 cana de visine fara samburi
  • un praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Intr-o oala punem apa, un praf de sare si o lingura de ulei.

Le transferam pe foc, cand incepe sa clocoteasca apa punem foile de lasagna.

Le fierbem 6-7 minute, le scoatem cu o paleta si le lasam sa se racoreasca.

Intr-un bol punem branza faramitata, 4 galbenusuri, zaharul si mixam.

Adaugam esenta si coaja rasa de portocala.

Separat, batem cele 4 albusuri spuma, le incorporam cu ajutorul unei palete in compozitia de branza.

Ungem un vas termorezistent cu unt, asezam 3 foi de lasagna, un strat de branza si cateva visine.

Punem iar foi, branza, visine, foi, branza si visine.

Frisca lichida o mixam cu cele doua si zaharul pudra.

Turnam acest amestec deasupra.

Ar fi bine ca inainte sa fierbeti foile de lasagna, sa vedeti cam cate va intra intr-un strat, in functie de vasul pe care il folositi, ca sa stiti cate fierbeti.

Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prinde o crusta aurie deasupra si lasagna este facuta, 40-50 de minute dureaza.

Se scoate din cuptor, se lasa la racit si se serveste.

Noi am taiat-o calda si o sa vedeti ca portia nu este perfecta, dar daca o taiati rece, veti obtine portii in care straturile se vor vedea frumos.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor