autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Lasagna dulce, cu branza si visine

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 noiembrie 2015

Ingrediente
9 foi de lasagna, 700 gr branza de vaci bine scursa, 6 oua, 150 gr zahar, 2 lingurite esenta de vanilie, coaja rasa de la o portocala, 100 ml frisca lichida, 2 linguri zahar pudra, 1 cana de visine fara samburi, un praf de sare, 1 lingura ulei, 50 gr unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-o oala punem apa, un praf de sare si o lingura de ulei.
Le transferam pe foc, cand incepe sa clocoteasca apa punem foile de lasagna.
Le fierbem 6-7 minute, le scoatem cu o paleta si le lasam sa se racoreasca.
Intr-un bol punem branza faramitata, 4 galbenusuri, zaharul si mixam.
Adaugam esenta si coaja rasa de portocala.
Separat, batem cele 4 albusuri spuma, le incorporam cu ajutorul unei palete in compozitia de branza.
Ungem un vas termorezistent cu unt, asezam 3 foi de lasagna, un strat de branza si cateva visine.
Punem iar foi, branza, visine, foi, branza si visine.
Frisca lichida o mixam cu cele doua si zaharul pudra.
Turnam acest amestec deasupra.
Ar fi bine ca inainte sa fierbeti foile de lasagna, sa vedeti cam cate va intra intr-un strat, in functie de vasul pe care il folositi, ca sa stiti cate fierbeti.
Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prinde o crusta aurie deasupra si lasagna este facuta, 40-50 de minute dureaza.
Se scoate din cuptor, se lasa la racit si se serveste.
Noi am taiat-o calda si o sa vedeti ca portia nu este perfecta, dar daca o taiati rece, veti obtine portii in care straturile se vor vedea frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna dulce, cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Sirop de menta

Sirop de menta

Frunzele de menta le-am spalat bine si le-am lasat la zvantat. Am pus apa si zaharul pe foc intr-o

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de capsuni intregi

Dulceata de capsuni intregi

Se spala cu detergent 4-5 borcanele mici cu capac, se clatesc bine si se lasa la uscat pe aragazul

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 9 foi de lasagna
  • 700 gr branza de vaci bine scursa
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 cana de visine fara samburi
  • un praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Chec alb negru