autor:

Doina Oprea
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Oprea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 februarie 2012

Ingrediente
Taitei din dovlecel zucchini, , 6 dovlecei zucchini mici, 1 lingurita sare de Himalaya, , Dovleceii se curata de coaja si se feliaza subtire cu ajutorul unei mandoline. Se pun feliile intr-un castron, presarate cu sare, si se lasa sa stea cateva ore. Scurgem apa pe care au lasat-o., , Branza de caju, , 2 cani caju hidratate 2-6 ore in apa de izvor, 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri drojdie inactiva, sare de Himalaya dupa gust, , Se amesteca toate ingredientele in robotul cu lama in S., , Sos de rosii, , 6 rosii cherry, 1/2 cana rosii uscate, hidratate 20 minute in apa de izor, 1 lingura ulei extra virgin de masline, 1 catel de usturoi pisat, 1 lingurita oregano uscat, 1/2 lingurita busuioc uscat, 1/2 lingurita majoran uscat, sare de Himalaya dupa gust, peperoncini sau chili pepper, dupa gust, , Se amesteca usor toate ingredientele in robotul cu lama in S. Putem folosi functia puls ca sa ramana bucatiile de rosii mai mari., , Sos pesto de busuioc, varianta de iarna, , 2 cani spanac, 2 linguri busuioc uscat maruntit fin, 1/2 cana seminte de pin, 1 lingura ulei de masline, 1 lingura zeama de lamaie, sare de Himalaya dupa gust, apa de izvor cat este necesar, , Se amesteca in robotul cu lama in S., , Ornare, , masline Kalamata, germeni de ridiche rosie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Asamblare

Pe o farfurie punem un strat de sos de rosii, apoi feliile de dovlecel. Continuam cu stratul de branza, apoi iar un strat de dovlecei. Urmeaza sa punem starturi in succesiunea urmatoare: pesto, dovlecei, branza, dovlecei si la final sosul de rosii. Putem sa facem cate straturi dorim si in ordinea care ne place.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna (raw vegan)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Amestec de condimente mediteraneene

Amestec de condimente mediteraneene

Toate ierburile si condimentele se amesteca si se pastreaza intr-un recipient inchis ermetic intr-un

6 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene
Coctail energizant din fructe si seminte

Coctail energizant din fructe si seminte

Asa cum stim, nutritionistii ne recomanda 5 mese pe zi, adica trei mese principale si doua gustari.

5 voturi    2 comentarii
20 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Doina Oprea

    Doina Oprea (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2013

    Va multumesc pentru comentarii si aprecieri.

  • Fara foto

    Marieta Pall , 11 decembrie 2013

    Reyeya super ceva asemanator am si eu,este foarte bun

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

    Pare delicioasa! Salvez reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Taitei din dovlecel zucchini
  • 6 dovlecei zucchini mici
  • 1 lingurita sare de Himalaya
  • Dovleceii se curata de coaja si se feliaza subtire cu ajutorul unei mandoline. Se pun feliile intr-un castron
  • presarate cu sare
  • si se lasa sa stea cateva ore. Scurgem apa pe care au lasat-o.
  • Branza de caju
  • 2 cani caju hidratate 2-6 ore in apa de izvor
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri drojdie inactiva
  • sare de Himalaya dupa gust
  • Se amesteca toate ingredientele in robotul cu lama in S.
  • Sos de rosii
  • 6 rosii cherry
  • 1/2 cana rosii uscate
  • hidratate 20 minute in apa de izor
  • 1 lingura ulei extra virgin de masline
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita majoran uscat
  • sare de Himalaya dupa gust
  • peperoncini sau chili pepper
  • dupa gust
  • Se amesteca usor toate ingredientele in robotul cu lama in S. Putem folosi functia puls ca sa ramana bucatiile de rosii mai mari.
  • Sos pesto de busuioc
  • varianta de iarna
  • 2 cani spanac
  • 2 linguri busuioc uscat maruntit fin
  • 1/2 cana seminte de pin
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare de Himalaya dupa gust
  • apa de izvor cat este necesar
  • Se amesteca in robotul cu lama in S.
  • Ornare
  • masline Kalamata
  • germeni de ridiche rosie

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Oprea
Supa de legume cu varza de Bruxelles si smantana din caju (raw vegan)

Supa de legume cu varza de Bruxelles si smantana din caju (raw vegan)

Punem varza de Bruxelles in marinata si o lasam sa stea acolo minim 2 ore. Adaugam apoi restul ingredientelor

5 voturi    1 comentariu
20 min
Retete vegetariene
Supa Miso (raw vegan)

Supa Miso (raw vegan)

Se amesteca pasta miso cu putina apa calduta, apoi se aduga usturoiul , ghimbirul, algele, 1 ceasca

7 voturi    1 comentariu
15 min
Retete vegetariene
Paine Mediteraneana (raw vegan)

Paine Mediteraneana (raw vegan)

Se amesteca toate ingredientele de mai sus si se face un aluat cat mai uscat, dar elastic, din ele.

3 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene

Doina Oprea (Chef de cuisine)

Va multumesc pentru comentarii si aprecieri.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Mere caramel