autor:

Mihaela
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2012

Ingrediente
Pentru 4-6 portii generoase:, 1 cutie lasagna, 100 g soia granule, 2 cepe mari cat pumnul, 2 cutii rosii cubulete (400 g fiecare), 2 ardei mari rosii, 4 linguri ulei floarea soarelui sau de masline (sansa), 3 linguri pasta de tomate, 3 lingurite cu varf condimente pentru mancare (eu am pus Mirodenia de la Fuchs), 12 lingurite usturoi granule (sau 1 capatana mare de usturoi), condimente dupa gust:, - 6 lingurite Fuchs pentru pui, - 1 varf de lingurita de boia de ardei iute, - 1 lingura rasa de piper macinat, - 2 lingurite cimbru (eventual busuioc, oregano sau la inspiratie), 500 ml apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert soia cu condimentul pentru mancare timp de 15-20 minute, dupa care se strecoara si se lasa la scurs.
Separat, se taie ceapa cubulete, se caleste foarte putin in ulei intr-o tigaie mare, apoi se pun peste ceapa rosiile, ardeiul tocat cubulete, usturoiul, condimentul Fuchs, boia de ardei iute, cimbru. Se amesteca de cateva ori si, peste acest amestec, se pune soia fiarta. Se amesteca din nou, la foc mic, cateva minute.
Intr-o tava medie (34 cm x 24 cm) se aseaza pe fundul uns cu ulei un strat de paste lasagna, exact asa cum le scoti din cutie, adica uscate, peste care se pune un strat mediu de compozitie. Se repeta straturile pana se umple tava, deasupra ultimului strat fiind tot compozitie.
Intr-o craticioara se dizolva cele 3 linguri de pasta de tomate si lingura de piper in 500 ml de apa si se acopera usor compozitia din tava.
Se pune la cuptor la temperatura de 200 de grade pentru 50 minute.
La final se orneaza cu patrunjel proaspat tocat.
Se poate servi si rece, eventual cu salata de muraturi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna vegetariana (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

  • 2 comentarii

  • Mihaela

    Mihaela (Chef de cuisine) , 05 februarie 2012

    voi tine minte, buna idee.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 februarie 2012

    Arată bine. Data viitoare pune si nişte ciupercuţe prin zonă!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4-6 portii generoase:
  • 1 cutie lasagna
  • 100 g soia granule
  • 2 cepe mari cat pumnul
  • 2 cutii rosii cubulete (400 g fiecare)
  • 2 ardei mari rosii
  • 4 linguri ulei floarea soarelui sau de masline (sansa)
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 3 lingurite cu varf condimente pentru mancare (eu am pus Mirodenia de la Fuchs)
  • 12 lingurite usturoi granule (sau 1 capatana mare de usturoi)
  • condimente dupa gust:
  • - 6 lingurite Fuchs pentru pui
  • - 1 varf de lingurita de boia de ardei iute
  • - 1 lingura rasa de piper macinat
  • - 2 lingurite cimbru (eventual busuioc
  • oregano sau la inspiratie)
  • 500 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela
Praz cu măsline şi ciuperci

Praz cu măsline şi ciuperci

Se curăţă prazul de primele foi, se taie capetele, restul se taie în bucăţi de 4-5 cm lungime.

9 voturi    3 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Mihaela (Chef de cuisine)

voi tine minte, buna idee.

Retete

din Retete vegetariene

Legume la cuptor Legume la cuptor

Fierbem broccoli. Taiem ceapa felii, dovlecelul il taiem in bucati mai mari si rosiile le lasam intregi sau le puteti taia in 2. Dupa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac pe pat de mamaliga Spanac pe pat de mamaliga

Pregatim mamaliga (pentru mamaliga nu am masurat cantitatile folosite). O puteti face dupa gustul vostru. Nu trebuie sa fie foarte moale. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ghiveci de legume