Lasagna vegetariana (de post)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Lasagna vegetariana (de post)

Ingrediente

  • Pentru 4-6 portii generoase:
  • 1 cutie lasagna
  • 100 g soia granule
  • 2 cepe mari cat pumnul
  • 2 cutii rosii cubulete (400 g fiecare)
  • 2 ardei mari rosii
  • 4 linguri ulei floarea soarelui sau de masline (sansa)
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 3 lingurite cu varf condimente pentru mancare (eu am pus Mirodenia de la Fuchs)
  • 12 lingurite usturoi granule (sau 1 capatana mare de usturoi)
  • condimente dupa gust:
  • - 6 lingurite Fuchs pentru pui
  • - 1 varf de lingurita de boia de ardei iute
  • - 1 lingura rasa de piper macinat
  • - 2 lingurite cimbru (eventual busuioc, oregano sau la inspiratie)
  • 500 ml apa

Mod de preparare

Se pune la fiert soia cu condimentul pentru mancare timp de 15-20 minute, dupa care se strecoara si se lasa la scurs.

Separat, se taie ceapa cubulete, se caleste foarte putin in ulei intr-o tigaie mare, apoi se pun peste ceapa rosiile, ardeiul tocat cubulete, usturoiul, condimentul Fuchs, boia de ardei iute, cimbru. Se amesteca de cateva ori si, peste acest amestec, se pune soia fiarta. Se amesteca din nou, la foc mic, cateva minute.

Intr-o tava medie (34 cm x 24 cm) se aseaza pe fundul uns cu ulei un strat de paste lasagna, exact asa cum le scoti din cutie, adica uscate, peste care se pune un strat mediu de compozitie. Se repeta straturile pana se umple tava, deasupra ultimului strat fiind tot compozitie.

Intr-o craticioara se dizolva cele 3 linguri de pasta de tomate si lingura de piper in 500 ml de apa si se acopera usor compozitia din tava.

Se pune la cuptor la temperatura de 200 de grade pentru 50 minute.

La final se orneaza cu patrunjel proaspat tocat.

Se poate servi si rece, eventual cu salata de muraturi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor