autor:

Laura S.

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

LASAGNE CU SPANAC

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
http://leckereien.blogspot.com/, , ~ Sos B�©chamel ~, - 80g faina, - 1l lapte, - 1,1/4lc sare(eventual si ceva vegeta), - nucsoara/muscat, - piper, - usturoi(ori proaspat, ori granulat), - frunzede patrunjel verde-"optional", ~~~~~~~~~~~~~~~, - 2-3 cepe mari, - 1ls zahar, - 1ls unt/untura..., - 650g spanac (congelat sau proaspat taiat marunt), - 100g Bacon sau Kaiser taiat marunt(se poate lasa deoparte), - 1 piept micut de de pui/gaina, fiert-"optional", - sare, - piper, - nucsoara/muscat, - usturoi, - 9 foi de Lasagne(ori de cumparat ,ori facute in casa), - 100-150g cascaval sau parmezan ras

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Un recipient destul de incapator si rezistent la temperaturi inalte,se unge cu grasime si se tapeteaza cu pesmet.
Cuptorul se incinge la 200�°C.
Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt.
Baconul la fel se taie in bucatele marunte.
Daca se pune si carnita din piept de pui/gaina, aceasta trebuie sa fie fiarta,eventual in supa,are gust mult mai bun, dupa care se taie si ea in bucatele marunte.
Cacavalul sau parmezanul se trec prin razatoare.
Intr-o tigaie se incinge grasimea si se prajeste ceapa pina devine sticloasa.Se adaoga lingurita de zahar si se mai las putin sa se caramelize.
Se adaoga baconul care se prajeste si el putin,amestecind in continuu sa nu se arda,se adaoga usturoiul si spanacul.
Se condimenteaza cu sare,piper,nucsoara/muscat ,eventual cu inca ceva usturoi si/sau vegeta, toul se amesteca bine si se lasa la foc usor amestecind in continuu pina ce zeama lasata se evapora, si se trage deoparte.
Separat se pregateste Sosul B�©chamel.
Laptele amesteca cu sare, piper, nucsoara/muscat, usturoi(proaspat/granulat), evetual daca se doreste cu ceva vegeta.
Intr-o oala se incing bine cele 80g unt, se trage deoparte si adaoga faina si imediat se amesteca energic sa nu se faca cocoloase.
Se pune iarsi pe focul care s-a micsoarat putin si la fel de energic se amesteca sa nu se faca cocoloase,cu laptele care se toarna treptat.Se adaoga, la fel daca se doreste ceva frunze de patrunjel taiate marunt si se fierbe usor si amestecind in continuu,pina ce sosul devine precum o budinca mai lichida.
Se trage deoparte si eventual se mai condimenteaza daca este necesar.
In recipientul pregatit in prealabil se pune un strat din sosul B�©chamel, peste se presara ceva din amestecul de spanac.Peste se aseaza 3 bucati din foile de Lasagne si iarsi se toarna un strat din sosul B�©chamel, se presara Spanac si jumatate di pieptul de pui(daca se pune), la fel se aseaza deasupra urmatoarele 3 bucati de foi de lasagne si asa se procedeaza mai departe.
Ultimul strat trebuie sa fie de sos B�©chamel si Spanac.
Deasupra se presara cascaval/parmezan ras si se introduce in cuptorul deja incins, pentru ca 35-40 min.Pina ce se observa ca , deasupra cascavalul/parmezanul devine auriu.
Se serveste cu ochiuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "LASAGNE CU SPANAC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
FASOLE VERDE SCAZUTA

FASOLE VERDE SCAZUTA

Am fiert fasolea spalata bine cu un pic de sare. Separat intr-o cratita am calit putin la foc mare

32 voturi    3 comentarii
1h
Retete vegetariene
Urzici cu usturoi

Urzici cu usturoi

Mai întâi se aleg urzicile, se taie cu foarfeca de bucătărie codițele/ tulpinile (dacă

25 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • http://leckereien.blogspot.com/
  • ~ Sos BÃ?©chamel ~
  • - 80g faina
  • - 1l lapte
  • - 1,1/4lc sare(eventual si ceva vegeta)
  • - nucsoara/muscat
  • - piper
  • - usturoi(ori proaspat
  • ori granulat)
  • - frunzede patrunjel verde-"optional"
  • ~~~~~~~~~~~~~~~
  • - 2-3 cepe mari
  • - 1ls zahar
  • - 1ls unt/untura...
  • - 650g spanac (congelat sau proaspat taiat marunt)
  • - 100g Bacon sau Kaiser taiat marunt(se poate lasa deoparte)
  • - 1 piept micut de de pui/gaina
  • fiert-"optional"
  • - sare
  • - piper
  • - nucsoara/muscat
  • - usturoi
  • - 9 foi de Lasagne(ori de cumparat ,ori facute in casa)
  • - 100-150g cascaval sau parmezan ras

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

51 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Cartofi dulci umpluti, copti de doua ori