Laura`s Perlen by Laura S.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Laura`s Perlen by Laura S.

Ingrediente

  • aluat:
  • - 300g unt/marg.maestro
  • - 400g zahar pudra
  • - 3 galbenusuri
  • - 1 priza sare
  • - 1 fiola de esenta de migdale amare Dr.Oetker
  • - 400g migdale descojite si macinate
  • - 500g faina
  • umplutura/crema:
  • - 150ml lapte
  • - 100g zahar tos
  • - 300g migdale descojite si fin macinate
  • - 2ls lichor amareto
  • - 200g crema de lapte cu gust de vanilie
  • sau serbet cu gust de vanilie
  • decor:
  • - 200g ciocolata alba(milka)
  • - 50g unt de cocos
  • - 200ml sirop sau crema de cocos
  • - 200g fulgi de cocos

Mod de preparare

1.Din ingredientele de aluat se face un aluat cares e tine la frigider ca 1 ora.Se ia bucati din el care se intind pe masa de lucru cu o gr.de ca.3 mm.Se decupeaza rondele cu un diamtru de 2,5-3cm.Se aseaza pe o tava captusita cu hirte de copt si se coc in cuptorul preincalzit la 200°C ca 10-12 min.

Trebuie sa se aiva grija sa ramina albe.

Dupa ce tot aluatul a fost prelucrat in rondele coapte.acestea se unesc cite doua ,punind intr-e ele umplutura care se prepara astfel.

2.Laptele se pune pe foc si se adaoga zaharul,lichiorul si se lasa sa se incinga bine amestecind pina ce zaharul se topeste de tot.Se adaoga migdalele si se trage deoparte.Dupa racire se mixeaza crema de vanilie sau serbetul .

3 Dupa ce rondelele au fost umplute cite doua cu crema de mai sus,intr-o farfurie intinsa se pun citeva linguri de sirop sau crema de cocos si rondelele se ruleaza cu marginile in acest sirop dupa care imdeiat se ruleaza in fulgi de cocos.

Se aseaza pe o suprafata intinsa si deasupra se pune cu ajutotul unei lingurite msau cum am facut eu.Ciocolata alba am zdrobit-o si impreuna cu untul de cocos le-am pus intr-o pungulita de nailon.I-am facut un nod pungii si am pus punga in apa calda pina la 40°C , cind m-am apucat sa umplu si sa decorez rondelele.Intre timp am mai schimbat apa cu apa calda si cu degetele am amestecat/omogenizat bine ciocolata topita cu untul de cocos.

*alentie*-omogenizati cu grija si timp indelungat masa de cicolata+unt cocos, sa se topeasca si sa sa amesece totul bine

I-am taiat pungii un coltisor mic si astfel am pus in fiecare mijloc de fursec ciocolata alba.

(mie nu mi-a reusit asa fain ca nu am avut rabdare sa se topeasca cicolata bine si nici nu am omogenizat-o cum trebuie).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise