autor:

Laura S.

» » Prajituri

Laura`s Perlen by Laura S.

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Ingrediente
aluat:, - 300g unt/marg.maestro, - 400g zahar pudra, - 3 galbenusuri, - 1 priza sare, - 1 fiola de esenta de migdale amare Dr.Oetker, - 400g migdale descojite si macinate, - 500g faina, umplutura/crema:, - 150ml lapte, - 100g zahar tos, - 300g migdale descojite si fin macinate, - 2ls lichor amareto, - 200g crema de lapte cu gust de vanilie, sau serbet cu gust de vanilie, decor:, - 200g ciocolata alba(milka), - 50g unt de cocos, - 200ml sirop sau crema de cocos, - 200g fulgi de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

1.Din ingredientele de aluat se face un aluat cares e tine la frigider ca 1 ora.Se ia bucati din el care se intind pe masa de lucru cu o gr.de ca.3 mm.Se decupeaza rondele cu un diamtru de 2,5-3cm.Se aseaza pe o tava captusita cu hirte de copt si se coc in cuptorul preincalzit la 200°C ca 10-12 min.
Trebuie sa se aiva grija sa ramina albe.
Dupa ce tot aluatul a fost prelucrat in rondele coapte.acestea se unesc cite doua ,punind intr-e ele umplutura care se prepara astfel.
2.Laptele se pune pe foc si se adaoga zaharul,lichiorul si se lasa sa se incinga bine amestecind pina ce zaharul se topeste de tot.Se adaoga migdalele si se trage deoparte.Dupa racire se mixeaza crema de vanilie sau serbetul .
3 Dupa ce rondelele au fost umplute cite doua cu crema de mai sus,intr-o farfurie intinsa se pun citeva linguri de sirop sau crema de cocos si rondelele se ruleaza cu marginile in acest sirop dupa care imdeiat se ruleaza in fulgi de cocos.
Se aseaza pe o suprafata intinsa si deasupra se pune cu ajutotul unei lingurite msau cum am facut eu.Ciocolata alba am zdrobit-o si impreuna cu untul de cocos le-am pus intr-o pungulita de nailon.I-am facut un nod pungii si am pus punga in apa calda pina la 40°C , cind m-am apucat sa umplu si sa decorez rondelele.Intre timp am mai schimbat apa cu apa calda si cu degetele am amestecat/omogenizat bine ciocolata topita cu untul de cocos.
*alentie*-omogenizati cu grija si timp indelungat masa de cicolata+unt cocos, sa se topeasca si sa sa amesece totul bine
I-am taiat pungii un coltisor mic si astfel am pus in fiecare mijloc de fursec ciocolata alba.
(mie nu mi-a reusit asa fain ca nu am avut rabdare sa se topeasca cicolata bine si nici nu am omogenizat-o cum trebuie).
Daca ti-a placut reteta noastra "Laura`s Perlen by Laura S." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu fructe si nuci

Briose cu fructe si nuci

Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate. In alt bol zdrobim cu furculita fructele, adaugam

13 voturi    9 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura Negresa a la Ramona

Prajitura Negresa a la Ramona

Se face un blat de tort simplu, din cele 4 albususri batuse spuma tare, la care se adauga zaharul,

169 voturi    33 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

    Felicitari ,e super !

  • Fara foto

    vera , 27 februarie 2010

    arata super,felicitari!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

    Waw ce fain arata surioaro !!! Nu stiu de ce nu esti tu multumita, dar arata tare fain.... Felicitari !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • - 300g unt/marg.maestro
  • - 400g zahar pudra
  • - 3 galbenusuri
  • - 1 priza sare
  • - 1 fiola de esenta de migdale amare Dr.Oetker
  • - 400g migdale descojite si macinate
  • - 500g faina
  • umplutura/crema:
  • - 150ml lapte
  • - 100g zahar tos
  • - 300g migdale descojite si fin macinate
  • - 2ls lichor amareto
  • - 200g crema de lapte cu gust de vanilie
  • sau serbet cu gust de vanilie
  • decor:
  • - 200g ciocolata alba(milka)
  • - 50g unt de cocos
  • - 200ml sirop sau crema de cocos
  • - 200g fulgi de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

48 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Felicitari ,e super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere