autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Leckerli

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 190 de bucati):, Pentru aluat - 1 lamaie, , 375 g miere de salcam, , 250 g zahar, , 1 1/2 lingura scortisoara pisata, , 1 varf de cutit cuisoare macinate, , putina nucsoara, , 100 g migdale tocate, , 100 g alune tocate, , 75 g coaja de portocala zaharisita (orangeat), , 75 g coaja de lamaie zaharisita (zitronat), , 500 g faina, , 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, , faina pentru intins aluatul., Pentru glazura - 150 g zahar pudra, , 100 ml apa.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se spala lamaia cu apa fierbinte, se sterge, se cojeste, iar coaja subtire se taie bucatele.
Se pun pe foc mierea, zaharul si mirodeniile si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se incorporeaza migdalele, alunele, coaja de portocala zaharisita, coaja de lamaie zaharisita si coaja de lamaie taiate bucatele.
Se ia vasul de pe foc si se adauga, putin cate putin, faina si bicarbonatul.
Se intinde aluatul pe planseta infainata (usor), se pune intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se tine toata noaptea la rece.
A doua zi, se-ncinge cuptorul la 230° si se coace aluatul 12-14 minute.
Glazura:
Se pune zaharul impreuna cu apa pe foc, se da in clocot si se lasa sa fiarba pana ce se obtine un sirop gros.
Se intinde siropul peste aluatul cald, se lasa putin sa se raceasca si se taie dreptunghiuri de 1,5 x 3 cm. Dupa ce s-au racit de tot, se pun bucatile in cutii de metal cu capac si se pot pastra 3-4 saptamani.
Daca ti-a placut reteta noastra "Leckerli" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu banane si cocos

Rulada cu banane si cocos

- pisăm alunele de pădure - se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura After Eight

Prajitura After Eight

Blat: Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul ,pana devin ca o crema,

7 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 190 de bucati):
  • Pentru aluat - 1 lamaie
  • 375 g miere de salcam
  • 250 g zahar
  • 1 1/2 lingura scortisoara pisata
  • 1 varf de cutit cuisoare macinate
  • putina nucsoara
  • 100 g migdale tocate
  • 100 g alune tocate
  • 75 g coaja de portocala zaharisita (orangeat)
  • 75 g coaja de lamaie zaharisita (zitronat)
  • 500 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • faina pentru intins aluatul.
  • Pentru glazura - 150 g zahar pudra
  • 100 ml apa.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Eclere