autor:

» » Dulciuri diverse

Leckerli

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 190 de bucati):, Pentru aluat - 1 lamaie, , 375 g miere de salcam, , 250 g zahar, , 1 1/2 lingura scortisoara pisata, , 1 varf de cutit cuisoare macinate, , putina nucsoara, , 100 g migdale tocate, , 100 g alune tocate, , 75 g coaja de portocala zaharisita (orangeat), , 75 g coaja de lamaie zaharisita (zitronat), , 500 g faina, , 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, , faina pentru intins aluatul., Pentru glazura - 150 g zahar pudra, , 100 ml apa.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se spala lamaia cu apa fierbinte, se sterge, se cojeste, iar coaja subtire se taie bucatele.
Se pun pe foc mierea, zaharul si mirodeniile si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se incorporeaza migdalele, alunele, coaja de portocala zaharisita, coaja de lamaie zaharisita si coaja de lamaie taiate bucatele.
Se ia vasul de pe foc si se adauga, putin cate putin, faina si bicarbonatul.
Se intinde aluatul pe planseta infainata (usor), se pune intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se tine toata noaptea la rece.
A doua zi, se-ncinge cuptorul la 230° si se coace aluatul 12-14 minute.
Glazura:
Se pune zaharul impreuna cu apa pe foc, se da in clocot si se lasa sa fiarba pana ce se obtine un sirop gros.
Se intinde siropul peste aluatul cald, se lasa putin sa se raceasca si se taie dreptunghiuri de 1,5 x 3 cm. Dupa ce s-au racit de tot, se pun bucatile in cutii de metal cu capac si se pot pastra 3-4 saptamani.
Daca ti-a placut reteta noastra "Leckerli" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 190 de bucati):
  • Pentru aluat - 1 lamaie
  • 375 g miere de salcam
  • 250 g zahar
  • 1 1/2 lingura scortisoara pisata
  • 1 varf de cutit cuisoare macinate
  • putina nucsoara
  • 100 g migdale tocate
  • 100 g alune tocate
  • 75 g coaja de portocala zaharisita (orangeat)
  • 75 g coaja de lamaie zaharisita (zitronat)
  • 500 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • faina pentru intins aluatul.
  • Pentru glazura - 150 g zahar pudra
  • 100 ml apa.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe rapida