autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Leckerli

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 190 de bucati):, Pentru aluat - 1 lamaie, , 375 g miere de salcam, , 250 g zahar, , 1 1/2 lingura scortisoara pisata, , 1 varf de cutit cuisoare macinate, , putina nucsoara, , 100 g migdale tocate, , 100 g alune tocate, , 75 g coaja de portocala zaharisita (orangeat), , 75 g coaja de lamaie zaharisita (zitronat), , 500 g faina, , 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, , faina pentru intins aluatul., Pentru glazura - 150 g zahar pudra, , 100 ml apa.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se spala lamaia cu apa fierbinte, se sterge, se cojeste, iar coaja subtire se taie bucatele.
Se pun pe foc mierea, zaharul si mirodeniile si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se incorporeaza migdalele, alunele, coaja de portocala zaharisita, coaja de lamaie zaharisita si coaja de lamaie taiate bucatele.
Se ia vasul de pe foc si se adauga, putin cate putin, faina si bicarbonatul.
Se intinde aluatul pe planseta infainata (usor), se pune intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se tine toata noaptea la rece.
A doua zi, se-ncinge cuptorul la 230° si se coace aluatul 12-14 minute.
Glazura:
Se pune zaharul impreuna cu apa pe foc, se da in clocot si se lasa sa fiarba pana ce se obtine un sirop gros.
Se intinde siropul peste aluatul cald, se lasa putin sa se raceasca si se taie dreptunghiuri de 1,5 x 3 cm. Dupa ce s-au racit de tot, se pun bucatile in cutii de metal cu capac si se pot pastra 3-4 saptamani.
Daca ti-a placut reteta noastra "Leckerli" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
prajitura cu mere,crema si frisca

prajitura cu mere,crema si frisca

blat:Galbenusurile si zaharul se bat cu mixerul pana se albesc.se adauga faina amestecata cu praful

23 voturi    10 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Placinta cu branza dulce si stafide

Placinta cu branza dulce si stafide

Se bat spuma ouale cu zaharul.Se adauga esenta si coaja de portocala,urmate de branza pisata si iaurt.Se

12 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 190 de bucati):
  • Pentru aluat - 1 lamaie
  • 375 g miere de salcam
  • 250 g zahar
  • 1 1/2 lingura scortisoara pisata
  • 1 varf de cutit cuisoare macinate
  • putina nucsoara
  • 100 g migdale tocate
  • 100 g alune tocate
  • 75 g coaja de portocala zaharisita (orangeat)
  • 75 g coaja de lamaie zaharisita (zitronat)
  • 500 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • faina pentru intins aluatul.
  • Pentru glazura - 150 g zahar pudra
  • 100 ml apa.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Pancakes cu mere