autor:

Fara foto

» » Aperitive

Legume cu maioneza si usturoi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 2 vinete mijlocii taiate felii pe lung, , sare, , 4 tulpini mici de praz taiate in doua (pe lung), , 2 ardei grasi rosii (nu prea mari) taiati in 4,, 4 dovlecei mici taiati in doua pe lung, , 8 ciuperci mari, mai plate., Sosul: 1-2 linguri otet aromat, , 2 linguri mustar picant, , 2 lingurite maghiran uscat, , 1 ceasca ulei de masline., Maioneza cu usturoi: 2 galbenusuri, , 1-2 linguri zeama de lamaie, , 2 catei de usturoi zdrobiti, , 1 ceasca ulei de masline, , 1 lingura codite de ceapa verde (tocate), , 1-2 linguri apa.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Feliile de vanata se sareaza, se lasa 30 de minute sa se odihneasca, se clatesc sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Se pun, apoi, unele langa altele pe o tava: vinetele, prazul, ardeii grasi si dovleceii se ung cu sos si se asaza sub gril in cuptorul incins. Se lasa sa se patrunda 5 minute la foc iute, intorcandu-le - o singura data - si pe cealalta parte si stropindu-le din cand in cand cu putin sos. Se asaza pe tava si ciupercile - cu partea bombata in sus - se ung si ele cu sos si se lasa 10 minute sub gril, impreuna cu celelalte legume, intorcandu-le o data si stropindu-le din timp in timp cu sos. Legumele astfel preparate se pun pe un platou si se servesc cu maioneza. Sosul: Se amesteca intr-un bol otetul, mustarul si maghiranul, dupa care se toarna uleiul, putin cate putin. Maioneza: Se freaca bine - eventual cu mixerul - galbenusurile cu zeama de lamaie si cu usturoiul zdrobit. Se adauga uleiul - putin cate putin - si se amesteca pana ce ouale il absorb complet si maioneza se ingroasa, devenind cremoasa. Se incorporeaza coditele de ceapa si apa si se mai amesteca cateva secunde, pana ce maioneza este neteda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume cu maioneza si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Dovlecei umpluti cu carne

Dovlecei umpluti cu carne

Spalam dovleceii,ii scobim de miez in interior,ii dam cu sare in interior,si ii lasam cu \'\'gura\'\'in

11 voturi    6 comentarii
55 min
Aperitive
Inimioare cu chimen

Inimioare cu chimen

1Se framanta un aluat elastic din margarina topita(nu fierbinte)cu smantana si branza rasa prin razatoarea

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 2 vinete mijlocii taiate felii pe lung
  • sare
  • 4 tulpini mici de praz taiate in doua (pe lung)
  • 2 ardei grasi rosii (nu prea mari) taiati in 4,
  • 4 dovlecei mici taiati in doua pe lung
  • 8 ciuperci mari
  • mai plate.
  • Sosul: 1-2 linguri otet aromat
  • 2 linguri mustar picant
  • 2 lingurite maghiran uscat
  • 1 ceasca ulei de masline.
  • Maioneza cu usturoi: 2 galbenusuri
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 ceasca ulei de masline
  • 1 lingura codite de ceapa verde (tocate)
  • 1-2 linguri apa.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Flori de dovlecei umplute