Feliile de vanata se sareaza, se lasa 30 de minute sa se odihneasca, se clatesc sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Se pun, apoi, unele langa altele pe o tava: vinetele, prazul, ardeii grasi si dovleceii se ung cu sos si se asaza sub gril in cuptorul incins. Se lasa sa se patrunda 5 minute la foc iute, intorcandu-le - o singura data - si pe cealalta parte si stropindu-le din cand in cand cu putin sos. Se asaza pe tava si ciupercile - cu partea bombata in sus - se ung si ele cu sos si se lasa 10 minute sub gril, impreuna cu celelalte legume, intorcandu-le o data si stropindu-le din timp in timp cu sos. Legumele astfel preparate se pun pe un platou si se servesc cu maioneza. Sosul: Se amesteca intr-un bol otetul, mustarul si maghiranul, dupa care se toarna uleiul, putin cate putin. Maioneza: Se freaca bine - eventual cu mixerul - galbenusurile cu zeama de lamaie si cu usturoiul zdrobit. Se adauga uleiul - putin cate putin - si se amesteca pana ce ouale il absorb complet si maioneza se ingroasa, devenind cremoasa. Se incorporeaza coditele de ceapa si apa si se mai amesteca cateva secunde, pana ce maioneza este neteda.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii