autor:

Fara foto

» » Aperitive

Legume cu maioneza si usturoi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 2 vinete mijlocii taiate felii pe lung, , sare, , 4 tulpini mici de praz taiate in doua (pe lung), , 2 ardei grasi rosii (nu prea mari) taiati in 4,, 4 dovlecei mici taiati in doua pe lung, , 8 ciuperci mari, mai plate., Sosul: 1-2 linguri otet aromat, , 2 linguri mustar picant, , 2 lingurite maghiran uscat, , 1 ceasca ulei de masline., Maioneza cu usturoi: 2 galbenusuri, , 1-2 linguri zeama de lamaie, , 2 catei de usturoi zdrobiti, , 1 ceasca ulei de masline, , 1 lingura codite de ceapa verde (tocate), , 1-2 linguri apa.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Feliile de vanata se sareaza, se lasa 30 de minute sa se odihneasca, se clatesc sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Se pun, apoi, unele langa altele pe o tava: vinetele, prazul, ardeii grasi si dovleceii se ung cu sos si se asaza sub gril in cuptorul incins. Se lasa sa se patrunda 5 minute la foc iute, intorcandu-le - o singura data - si pe cealalta parte si stropindu-le din cand in cand cu putin sos. Se asaza pe tava si ciupercile - cu partea bombata in sus - se ung si ele cu sos si se lasa 10 minute sub gril, impreuna cu celelalte legume, intorcandu-le o data si stropindu-le din timp in timp cu sos. Legumele astfel preparate se pun pe un platou si se servesc cu maioneza. Sosul: Se amesteca intr-un bol otetul, mustarul si maghiranul, dupa care se toarna uleiul, putin cate putin. Maioneza: Se freaca bine - eventual cu mixerul - galbenusurile cu zeama de lamaie si cu usturoiul zdrobit. Se adauga uleiul - putin cate putin - si se amesteca pana ce ouale il absorb complet si maioneza se ingroasa, devenind cremoasa. Se incorporeaza coditele de ceapa si apa si se mai amesteca cateva secunde, pana ce maioneza este neteda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume cu maioneza si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Vinete la cuptor

Vinete la cuptor

Ceapa si rosiile le curatam de coaja si se taie separat cuburi. Se pune ceapa la calit cu 1 catel

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Curatim si spalam ciupercile ,le tocam.Calim ceapa,si razuim morcovul.Dupa ce ceapa e sticloasa adaugam

7 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei

Trimmer T820E

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 2 vinete mijlocii taiate felii pe lung
  • sare
  • 4 tulpini mici de praz taiate in doua (pe lung)
  • 2 ardei grasi rosii (nu prea mari) taiati in 4,
  • 4 dovlecei mici taiati in doua pe lung
  • 8 ciuperci mari
  • mai plate.
  • Sosul: 1-2 linguri otet aromat
  • 2 linguri mustar picant
  • 2 lingurite maghiran uscat
  • 1 ceasca ulei de masline.
  • Maioneza cu usturoi: 2 galbenusuri
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 ceasca ulei de masline
  • 1 lingura codite de ceapa verde (tocate)
  • 1-2 linguri apa.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Humus reţetă Humus reţetă

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Scoicute cu cartofi si salam