Legume in aspic pentru vegetarieni si nu numai

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Legume in aspic pentru vegetarieni si nu numai

Ingrediente

  • -1 dovlecel
  • -2 morcovi mijlocii
  • -1 cana mazare congelata
  • -1 ardei gras (eu am avut verde, dar cred poate sa fie mai colorat cu unul rosu!)
  • -1 felie telina
  • -2 oua
  • -1 ceapa alba
  • -sare (optional)
  • -foi de dafin, piper boabe
  • -1 capatana de usturoi
  • -gelatina

Mod de preparare

Am spalat toate legumele. Am curatat de coaja morcovii si i-am taiat rondele de 3-5mm grosime. Dovlecelul l-am feliat fara a curata coaja –nu va faceti griji, coaja este frageda si gustoasa!

Am curatat de cotor si seminte ardeiul pe care l-am taiat pe lung in felii subtiri de 1/2cm. Am taiat cubulete de 2cm felia de telina; felia de telina poate fi mai groasa sau mai subtire, functie de gust.

Intr-o oala de 3 litri am pus pe jumatate apa cu putina sare (dupa gust), foi de dafin, piper boabe si cand a inceput sa dea in clocot am rasturnat in oala morcovul, ceapa si telina; dupa 10 minute de fiert am adaugat dovlecelul si dupa alte 10 minute de fiert am completat cu ardeiul gras.

Separat am pus la fiert mazarea congelata in putina apa cu sare. Dupa ce am spalat ouale le-am pus la fiert cam 10 minute (sa fie tari). Intr-un vas termorezistent am asezat mazarea fiarta si bine scursa (pastrati supa de mazare pentru aspic), rondelele de morcovi, dovleceii bine scursi de apa.

Daca legumele nu sunt bine scurse de apa, riscati sa nu sa se intareasca bine aspicul.

Dupa a au fiert ouale le-am spalat intr-un jet de apa rece ca sa se curete usor de coaja, le-am decojit, am taiat rondede si le-am asezat in vas.

Am pus deasupra, dupa ce au fiert, cubuletele de telina si fasiile de ardei gras si cateva frunze de patrunjel sau telina.

Am curatat usturoiul, l-am zdrobit ca pentru mujdei si l-am rasturnat in supa in care au fiert legumele si mazarea; (am lasat sa se raceasca supa inainte de a pune usturoiul -sa fie foarte putin calda) si l-am lasat cam 20 minute.

Separat, dizolvam gelatina conform instructiunilor si o amestecam cu supa.racita, dupa care o strecuram printr-o sita foarte deasa.

Supa rezultata am rasturnat-o peste legume cu grija sa nu se tulbure.

Am asteptat sa se raceasca complet si am asezat platoul in frigider asteptand cu emotie daca s-a intarit asa cum imi place mie (sa tai cu cutitul aspicul)

A doua zi de dimineata am probat aspicul: a iesit minunat!

Incercati! Merita!

Sfat:

-supa sa o fierbeti la foc mic ca sa ramana limpede

-ceapa am aruncat-o imediat ce a fiert, si nu am tinut-o in supa prea mult (aduce un gust usor amar)

-se pot face portii separate in cutii de iaurt (sau margarina) si se rastoana in furfurii cand se serveste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise