autor:

gratziela

» » Aperitive

Legume in aspic pentru vegetarieni si nu numai

Autor: gratziela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gratziela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2011

Ingrediente
-1 dovlecel, -2 morcovi mijlocii, -1 cana mazare congelata, -1 ardei gras (eu am avut verde, dar cred poate sa fie mai colorat cu unul rosu!), -1 felie telina, -2 oua, -1 ceapa alba, -sare (optional), -foi de dafin, piper boabe, -1 capatana de usturoi, -gelatina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

11 voturi

Mod de preparare

Am spalat toate legumele. Am curatat de coaja morcovii si i-am taiat rondele de 3-5mm grosime. Dovlecelul l-am feliat fara a curata coaja –nu va faceti griji, coaja este frageda si gustoasa!

Am curatat de cotor si seminte ardeiul pe care l-am taiat pe lung in felii subtiri de 1/2cm. Am taiat cubulete de 2cm felia de telina; felia de telina poate fi mai groasa sau mai subtire, functie de gust.

Intr-o oala de 3 litri am pus pe jumatate apa cu putina sare (dupa gust), foi de dafin, piper boabe si cand a inceput sa dea in clocot am rasturnat in oala morcovul, ceapa si telina; dupa 10 minute de fiert am adaugat dovlecelul si dupa alte 10 minute de fiert am completat cu ardeiul gras.

Separat am pus la fiert mazarea congelata in putina apa cu sare. Dupa ce am spalat ouale le-am pus la fiert cam 10 minute (sa fie tari). Intr-un vas termorezistent am asezat mazarea fiarta si bine scursa (pastrati supa de mazare pentru aspic), rondelele de morcovi, dovleceii bine scursi de apa.

Daca legumele nu sunt bine scurse de apa, riscati sa nu sa se intareasca bine aspicul.

Dupa a au fiert ouale le-am spalat intr-un jet de apa rece ca sa se curete usor de coaja, le-am decojit, am taiat rondede si le-am asezat in vas.

Am pus deasupra, dupa ce au fiert, cubuletele de telina si fasiile de ardei gras si cateva frunze de patrunjel sau telina.

Am curatat usturoiul, l-am zdrobit ca pentru mujdei si l-am rasturnat in supa in care au fiert legumele si mazarea; (am lasat sa se raceasca supa inainte de a pune usturoiul -sa fie foarte putin calda) si l-am lasat cam 20 minute.

Separat, dizolvam gelatina conform instructiunilor si o amestecam cu supa.racita, dupa care o strecuram printr-o sita foarte deasa.

Supa rezultata am rasturnat-o peste legume cu grija sa nu se tulbure.

Am asteptat sa se raceasca complet si am asezat platoul in frigider asteptand cu emotie daca s-a intarit asa cum imi place mie (sa tai cu cutitul aspicul)

A doua zi de dimineata am probat aspicul: a iesit minunat!



Incercati! Merita!





Sfat:

-supa sa o fierbeti la foc mic ca sa ramana limpede

-ceapa am aruncat-o imediat ce a fiert, si nu am tinut-o in supa prea mult (aduce un gust usor amar)

-se pot face portii separate in cutii de iaurt (sau margarina) si se rastoana in furfurii cand se serveste
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume in aspic pentru vegetarieni si nu numai" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Placinta cu legume si carne

Placinta cu legume si carne

Feliem carnea si o punem intr-un bol. Ceapa o taiem rondele si o adaugam peste carne, de asemeni

5 voturi    1 comentariu
50 min
Aperitive
Inele de dovlecei cu piept de pui si rosii

Inele de dovlecei cu piept de pui si rosii

Dovlecelul il curatam de coaja, il taiem inele mai grosute si scoatem miezul cu grija sa nu-l rupem. Le

8 voturi    11 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Arata foarte bine. Cred ca daca le pui asa cum ai zis in cutii de margarina si le rastorni, sunt foarte frumoase.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

    Minunat arata , delicioase trebuie sa mai fie.*****

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

    Arata super, in familia mea se consuma foarte multe legume fierte(in aparatul de gatit cu aburi), dar asa ceva nu am pregatit niciodata,sigur voi incerca si eu aceasta reteta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

      Foarte fin.Felicitari! E o idee minunata pentru post

    • gratziela

      gratziela (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

      Ceea de am omis, si-mi pare rau, dar sper ca nu este foarte tarziu, este faptul ca am folosit gelatina vegetariana de la dr.Oetker Vege- Gel.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

      Tare mult imi place cum arata ! si cum iubesc legumele, mult mai mult decat carnea(si ma refer strict la mine...ai mei prefera carnea), am sa execut reteta, poate chiar azi. Felicitari ! *****

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

      Am facut si eu legume in aspic,pentru o petrecere in post.Elegante...

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

      Foarte frumos şi sănătos. Bravo!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

      interesanta...trebuie sa o incerc. Felicitari!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

11 voturi

Ingrediente

  • -1 dovlecel
  • -2 morcovi mijlocii
  • -1 cana mazare congelata
  • -1 ardei gras (eu am avut verde
  • dar cred poate sa fie mai colorat cu unul rosu!)
  • -1 felie telina
  • -2 oua
  • -1 ceapa alba
  • -sare (optional)
  • -foi de dafin
  • piper boabe
  • -1 capatana de usturoi
  • -gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de gratziela
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

- am curatat cartofii si i-am taiat in cuburi medii pe care i-am rumenit usor intr-o tigaie cu putin

36 voturi    14 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tort de mere cu aluat de clătite

Tort de mere cu aluat de clătite

Am pregătit merele ca la plăcinta de mere: - am spălat merele, le-am curăţat de coajă, -

6 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Placinta de cartofi fara aluat

Placinta de cartofi fara aluat

-am spalat si curatat legumele, -am ras pe razatoarea cu ochiuri mari radacinoasele (morcovul,

4 voturi    5 comentarii
1h 50 min
Aperitive

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Arata foarte bine. Cred ca daca le pui asa cum ai zis in cutii de margarina si le rastorni, sunt foarte frumoase.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Chec aperitiv