autor:

Exqusite

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Legume la tigaie ( de vara)

Autor: Exqusite (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Exqusite (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Ingrediente
3 linguri ulei(de masline), 2 dovlecei, 2 cepe, 1 ardei gras, 1 vanata, 2 morcovi, cimbru, sos soia, 1/2 portocala, 3 catei usturoi, sare, piper alb

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Cepele se curata se taie fin si se calesc in ulei, alaturi de ardeiul gras taiat fasii subtiri.Este recomandat sa folositi o tigaie de teflon. Cand ceapa devine sticloasa se adauga morcovul curatat si dat pe razatoarea mare. Dovleceii si vanata se curata de coaja si se taie cubulete.Daca doriti puteti pune doua vinete in loc de una, eu am facut cu una caci atat mai aveam in frigider.Se adauga dovleceii si vanata peste legumele din tigaie.Se curarta usturoiul si se taie fin, apoi se pune peste legume. CAnd legumele sunt bine patrunse, presarati putin piper alb si adaugati sos de soia. stoarceti zeama de la portocala peste legumele din tigaie, presarati cimbru si acoperiti lasand sa fiarba la foc mic circa 5 min. amestecand cu o spatula din cand in cand.
Este un fel usor de vara, se poate servi si rece. Merge foarte bine alaturi de un bol de orez.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la tigaie ( de vara)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura cu dovleac

Prajitura cu dovleac

Se amesteca foarte bine uleiul ,zaharul si faina.Se adauga nuca si dovleacul ras pe razatoarea mare,

20 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Pariziene cu crema de vanilie si visine de post

Pariziene cu crema de vanilie si visine de post

Aluatul: Topim margarina, iar laptele il punem pe foc pana devine caldut. Frecam drojdia cu o lingura

20 voturi    22 comentarii
1h 50 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

2 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ardei umpluti de post