autor:

Exqusite

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Legume la tigaie ( de vara)

Autor: Exqusite (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Exqusite (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Ingrediente
3 linguri ulei(de masline), 2 dovlecei, 2 cepe, 1 ardei gras, 1 vanata, 2 morcovi, cimbru, sos soia, 1/2 portocala, 3 catei usturoi, sare, piper alb

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Cepele se curata se taie fin si se calesc in ulei, alaturi de ardeiul gras taiat fasii subtiri.Este recomandat sa folositi o tigaie de teflon. Cand ceapa devine sticloasa se adauga morcovul curatat si dat pe razatoarea mare. Dovleceii si vanata se curata de coaja si se taie cubulete.Daca doriti puteti pune doua vinete in loc de una, eu am facut cu una caci atat mai aveam in frigider.Se adauga dovleceii si vanata peste legumele din tigaie.Se curarta usturoiul si se taie fin, apoi se pune peste legume. CAnd legumele sunt bine patrunse, presarati putin piper alb si adaugati sos de soia. Stoarceti zeama de la portocala peste legumele din tigaie, presarati cimbru si acoperiti lasand sa fiarba la foc mic circa 5 min. amestecand cu o spatula din cand in cand.
Este un fel usor de vara, se poate servi si rece. Merge foarte bine alaturi de un bol de orez.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la tigaie ( de vara)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Cornulete cu nuca

Cornulete cu nuca

Am pus ingredientele in robotul de bucatarie si le-am amestecat. Aluatul obtinut l-am lasat un pic

9 voturi    4 comentarii
1h
Retete de post
Placinta dobrogeana cu dovleac

Placinta dobrogeana cu dovleac

Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga treptat apa calduta, sarea, 12 linguri

12 voturi    1 comentariu
2h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Conopida cu maioneza