Legume la tigaie ( de vara)

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 linguri ulei(de masline)
  • 2 dovlecei
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 vanata
  • 2 morcovi
  • cimbru
  • sos soia
  • 1/2 portocala
  • 3 catei usturoi
  • sare, piper alb

Mod de preparare

Cepele se curata se taie fin si se calesc in ulei, alaturi de ardeiul gras taiat fasii subtiri.Este recomandat sa folositi o tigaie de teflon. Cand ceapa devine sticloasa se adauga morcovul curatat si dat pe razatoarea mare. Dovleceii si vanata se curata de coaja si se taie cubulete.Daca doriti puteti pune doua vinete in loc de una, eu am facut cu una caci atat mai aveam in frigider.Se adauga dovleceii si vanata peste legumele din tigaie.Se curarta usturoiul si se taie fin, apoi se pune peste legume. CAnd legumele sunt bine patrunse, presarati putin piper alb si adaugati sos de soia. Stoarceti zeama de la portocala peste legumele din tigaie, presarati cimbru si acoperiti lasand sa fiarba la foc mic circa 5 min. amestecand cu o spatula din cand in cand.

Este un fel usor de vara, se poate servi si rece. Merge foarte bine alaturi de un bol de orez.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise