Reteta postata pe: 10 martie 2009
Ingrediente
3 dovlecei, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 vanata mare, o capatana de usturoi, sare, ulei de masline, otet dupa gust, ardei iute (rosu) uscat si pisat (optional)
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Mod de preparare
Legumele se spala si se taie julien.Intr-un castron amestecam dovleceii cu o lingurita de sare. Lasam 10 minute dupa care scurgem bine de apa. La fel procedam si cu vanata. Apoi calim pe rand legumele in ulei de masline(dovlecei, ardei si vanata). Le punem intr-un recipient de sticla (cu capac) si adaugam usturoiul taiat felii, ulei de masline (cateva linguri) sare si otet dupa gust. Cantitatea difera in functie de otetul pe care il folositi. Optional adaugati ardei iute. Amestecati bine , puneti capacul si lasati la frigider 24 de ore inainte sa serviti. Folositi paine prajita pentru servire. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume marinate" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Retete vegetariene
Pulpele spalate si curatate se taie in doua si se pun intr-un vas peste care rasturnam marinata facuta
32 voturi
14 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente
15 voturi
12 comentarii
25 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate