autor:

daniela

» » Retete de post

Legume umplute ghemista

Autor: daniela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: daniela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Ingrediente
3 ardei verzi, 6 rosii pentru umplut, 2 vinete, 2 cartofi, patrunjel verde, 1lingura zahar, sare, piper, cimbru, o cutie rosii tocate, pentru fiecare leguma umpluta pui o lingura de orez si ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Se spala toate legumele,se sterg cu un prosop curat se scobesc legumelein interior dar pastrati capacelele de la ele.Compozitia se pune in bleder se toaca dar nu foarte mult mai adaugi si cele3rosii,cartofii,cutia de rosii tocate si patrunjelul.Pasta abtinuta se amesteca cu orezul gata spalat,sare,piper,cimbru,zaharul mai pui siputin ulei dar de masline.Eu pun compozitia intr-o sita si las sa se scurga zeama dupa ce sa mai scurs din zeama atunci adaug uleiul de masline.Cu aceasta compozitie se umple legumele si se pun capacelele.legumele le asezi una langa alta in tava poti pune niste cartofii printre legume.Sosul care a ramas dupa ce ai dat compozitia prin sita il adaugi peste legume in tava. Stropesti cu ulei de masline din belsug si adaugi apa calda atat cat sa se astupe legumele dai tava la cuptor 1ora si 30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume umplute ghemista" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Supa crema de linte-specifica tarilor arabe

Supa crema de linte-specifica tarilor arabe

: Lintea se curata si se spala. Intr-o cratita antiaderenta se prajeste ceapa in ulei de masline.

23 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Retete de post
Salata verde cu sos vinegrette

Salata verde cu sos vinegrette

Se face o maioneza din mustar si ulei. La final se pun otetul sau zeama de lamaie si sarea. Sosul

1 vot    2 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nufăr Alb , 26 mai 2015

    e putin ok

  • Fara foto

    Nicoleta Benos Brailaortodox , 04 aprilie 2015

    Minunat!

  • Fara foto

    Dayana Habiana , 26 noiembrie 2013

    super gustos

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 12 august 2012

      Oreteta simpla si foarte gustoasa-felicitari.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Super !

    • Fara foto

      olteanuvali , 16 mai 2010

      acum2zile am facut reteta intradevar e o bunatate felicitari pt reteta bravo

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Arata super bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 3 ardei verzi
  • 6 rosii pentru umplut
  • 2 vinete
  • 2 cartofi
  • patrunjel verde
  • 1lingura zahar
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • o cutie rosii tocate
  • pentru fiecare leguma umpluta pui o lingura de orez si ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de daniela
Trufakia cu nuca

Trufakia cu nuca

Biscuiti impreuna cu coniacul ii dai prin bleder sii pisezi,pui ciocolata bucati impreuna cu untul

9 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Desert rapid cu mere

Desert rapid cu mere

Speli marul il stergi de apa si tai marul cu coaja in felii subtiri pe care le asezi pe un patou

12 voturi    1 comentariu
5 min
Dulciuri diverse
Rosii si ardei cu branza si ou

Rosii si ardei cu branza si ou

speli si sterge legumele.ardeii ii cureti de seminte si ii tai bucati.intro tigaie incingi niste

7 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

kok miori (Chef de cuisine)

Oreteta simpla si foarte gustoasa-felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

4 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Paine gustoasa cu pesto si ardei iute