autor:

Anca Rm

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Lemon Drizzle Cake

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2014

Ingrediente
Blat :, -225 gr unt la temperature camerei, -200 gr zahar, -225 gr faina, -1 praf de copt, -4oua, -praf de sare, -coaja rasa de la o lamaie, -2-3 linguri mac, , Siropul:, -sucul de la 2 lamai, -200 gr zahar, -100 ml apa

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 180 grade, trebuie sa fie cald cand punem tava. Eu am adaugat mac macinat , deci daca doriti asa atunci trebuie macinat macul. Se poate adauga si boabe intregi de mac . Untul impreuna cu zaharul il batem pana cand obtinem o compozitie cremoasa si nu se mai simte zaharul. Adaugam ouale cate unul, amestecand bine dupa fiecare . Punem coaja rasa de lamaie , faina , praful de copt si macul macinat sau nu si amestecam compozitia bine.



Intr-o tava de cozonac (25 cm lungime) sau tava dreptunghiulara ( u am folosit o tava de silicon in forma de stea ) tapetata cu hartie, turnam compozitia. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 40 min, inainte de a scoate din cuptor incercati cu scobitoarea.



Pana cand se coace prajitura pregatim siropul: Punem pe foc mic o cratita cu apa, zaharul si zeama de lamaie. Lasam sa fiarba 5-10 minute si dam deoparte . Cand scoatem prajitura din cuptor o intepam din loc in loc cu un cutit si turnam peste ea siropul cald. Prajitura va absorbi tot siropul.



Lasati sa se raceasca in tava. Se poate servi cu frisca, smantana dulce batuta alaturi de cafea si de cei dragi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon Drizzle Cake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Lemon drizzle cake

Lemon drizzle cake

preincalzim cuptorul la 170° Batem ouale cu zahar timp de 2 minute,adaugam untul moale si mixam

12 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Gatisoare cu visine

Gatisoare cu visine

se taie aluatul in dreptunghiuri cu dimensiunea de 8 pe 6 cm, pe mijloc se pune un rand de visine

19 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat :
  • -225 gr unt la temperature camerei
  • -200 gr zahar
  • -225 gr faina
  • -1 praf de copt
  • -4oua
  • -praf de sare
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -2-3 linguri mac
  • Siropul:
  • -sucul de la 2 lamai
  • -200 gr zahar
  • -100 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu miere de albine