Lemon Drizzle Cake

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Lemon Drizzle Cake

Ingrediente

  • Blat :
  • -225 gr unt la temperature camerei
  • -200 gr zahar
  • -225 gr faina
  • -1 praf de copt
  • -4oua
  • -praf de sare
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -2-3 linguri mac
  • Siropul:
  • -sucul de la 2 lamai
  • -200 gr zahar
  • -100 ml apa

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 180 grade, trebuie sa fie cald cand punem tava. Eu am adaugat mac macinat , deci daca doriti asa atunci trebuie macinat macul. Se poate adauga si boabe intregi de mac . Untul impreuna cu zaharul il batem pana cand obtinem o compozitie cremoasa si nu se mai simte zaharul. Adaugam ouale cate unul, amestecand bine dupa fiecare . Punem coaja rasa de lamaie , faina , praful de copt si macul macinat sau nu si amestecam compozitia bine.

Intr-o tava de cozonac (25 cm lungime) sau tava dreptunghiulara ( u am folosit o tava de silicon in forma de stea ) tapetata cu hartie, turnam compozitia. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 40 min, inainte de a scoate din cuptor incercati cu scobitoarea.

Pana cand se coace prajitura pregatim siropul: Punem pe foc mic o cratita cu apa, zaharul si zeama de lamaie. Lasam sa fiarba 5-10 minute si dam deoparte . Cand scoatem prajitura din cuptor o intepam din loc in loc cu un cutit si turnam peste ea siropul cald. Prajitura va absorbi tot siropul.

Lasati sa se raceasca in tava. Se poate servi cu frisca, smantana dulce batuta alaturi de cafea si de cei dragi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura