preincalzim cuptorul la 170°
Batem ouale cu zahar timp de 2 minute,adaugam untul moale si mixam in continuare,zeama de lamaie,faina amestecata cu praful de copt si la urma laptele.
Punem in tava unsa cu unt(eu am pus in tava de chec,se poate face si in tava rotunda sau patrata) si dam la cuptor pt cca 40 de minute.Faceti testul cu scobitoarea pt a fi mai siguri.:)
Zeama de lamaie si zaharul se pun la incalzit 3 minute(nu trebuie sa fiarba).Facem gauri cu furculita in prajitura calda si turnam sucul caldut deasupra pana se absoarbe tot.lasam la racit si servim.
e o prajitura foarte usoara si rapida si mie mi-a placut mult;data viitoare o sa incerc si cu portocala.sper sa va placa:)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii