autor:

mihaela idriceanu

» » Prajituri

Lemon drizzle cake

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 octombrie 2010

Ingrediente
2 oua mari, 150 g unt moale, 175 g zahar, 1/2 plic praf de copt, zeama unei lamai, 125 ml lapte caldut, 175 g faina, , Sirop:150 g zahar, 50 ml suc proaspat de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

preincalzim cuptorul la 170°
Batem ouale cu zahar timp de 2 minute,adaugam untul moale si mixam in continuare,zeama de lamaie,faina amestecata cu praful de copt si la urma laptele.
Punem in tava unsa cu unt(eu am pus in tava de chec,se poate face si in tava rotunda sau patrata) si dam la cuptor pt cca 40 de minute.Faceti testul cu scobitoarea pt a fi mai siguri.:)
Zeama de lamaie si zaharul se pun la incalzit 3 minute(nu trebuie sa fiarba).Facem gauri cu furculita in prajitura calda si turnam sucul caldut deasupra pana se absoarbe tot.lasam la racit si servim.
e o prajitura foarte usoara si rapida si mie mi-a placut mult;data viitoare o sa incerc si cu portocala.sper sa va placa:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon drizzle cake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Lemon Drizzle Cake

Lemon Drizzle Cake

Pornim cuptorul la 180 grade, trebuie sa fie cald cand punem tava. Eu am adaugat mac macinat

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu frisca si struguri

Prajitura cu frisca si struguri

Se separa albusurile de galbenusuri(pentru a creste mai bine blatul e de preferat ca ouale sa fie

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Racoritoare si buna ! Super imaginea...felicitari, Mihaela !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Pare ft interesanta si simpla!

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2010

    cred ca ii foarte buna felicitari

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2010

      E usor de facut si gustos... salvat si *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2010

      o reteta simpa si tare gustoasa..trebuie sa o incerc si eu.Felicitari!:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 2 oua mari
  • 150 g unt moale
  • 175 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • zeama unei lamai
  • 125 ml lapte caldut
  • 175 g faina
  • Sirop:150 g zahar
  • 50 ml suc proaspat de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Floare de colt (Chef de cuisine)

Racoritoare si buna ! Super imaginea...felicitari, Mihaela !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu trufe de ciocolata