Lemon drizzle cake

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Lemon drizzle cake

Ingrediente

  • 2 oua mari
  • 150 g unt moale
  • 175 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • zeama unei lamai
  • 125 ml lapte caldut
  • 175 g faina
  • Sirop:150 g zahar
  • 50 ml suc proaspat de lamaie

Mod de preparare

preincalzim cuptorul la 170°

Batem ouale cu zahar timp de 2 minute,adaugam untul moale si mixam in continuare,zeama de lamaie,faina amestecata cu praful de copt si la urma laptele.

Punem in tava unsa cu unt(eu am pus in tava de chec,se poate face si in tava rotunda sau patrata) si dam la cuptor pt cca 40 de minute.Faceti testul cu scobitoarea pt a fi mai siguri.:)

Zeama de lamaie si zaharul se pun la incalzit 3 minute(nu trebuie sa fiarba).Facem gauri cu furculita in prajitura calda si turnam sucul caldut deasupra pana se absoarbe tot.lasam la racit si servim.

e o prajitura foarte usoara si rapida si mie mi-a placut mult;data viitoare o sa incerc si cu portocala.sper sa va placa:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise