autor:

» » Cocktailuri si lichioruri

Lichior cu oua

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 august 2008

Ingrediente
- 6 galbenusuri,, - 400 g zahar,, - 250 ml alcool,, - 100 ml rom,, - 600 ml lapte,, - 30-50 g nescafe sau 30-50 g cacao,, - 50-100 g ciocolata.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se feraca cu zaharul intr-un lighenas smaltuit de 2 l; se pune 1/2 baton de vanilie despicat in jumatate, pe lungime si se adauga treptat laptele rece.

Compozitia se bate 10 minute, pe un vas cu apa clocotita, cu telul in forma de para. Cand lighenasul se ia de pe foc, daca in compozitie nu s-a pus baton, se pune un plic cu zahar vanilat. Tot acum se adauga: nescafe pentru lichior de oua cu gust de cafea; cacao cernuta prin sita de sirma pentru lichior de oua cu gust de cacao; ciocolata rasa pentru lichior de oua cu gust de ciocolata.

Se amesteca bine compozitia pana cand se omogenizeaza si dupa ce s-a racit, se adauga treptat alcoolul (amestecat in prealabil cu romul), amestecand continuu; apoi se toarna in sticle.

Lichiorul se poate consuma imediat dupa ce s-a racit bine, deoarece sodoul s-a ingrosat cu galbenusurile, pe aburi. Cu cat lichiorul se pastreaza mai mult, cu atat se ingroasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior cu oua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Cocktailuri si lichioruri
Lichior de oua

Lichior de oua

Galbenusele se freaca cu putin zahar pina se topeste zaharul. In laptele cald se amesteca restul

60 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Cocktailuri si lichioruri
Lichior de ouă pentru sărbători

Lichior de ouă pentru sărbători

Se freacă zahărul cu gălbenuşurile pănă se albeşte.Laptele cald se adaugă treptat la ouă,

11 voturi    6 comentarii
1h
Cocktailuri si lichioruri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

    Suna bine,si cred ca e mult mai bun decat cel din comert.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • - 6 galbenusuri,
  • - 400 g zahar,
  • - 250 ml alcool,
  • - 100 ml rom,
  • - 600 ml lapte,
  • - 30-50 g nescafe sau 30-50 g cacao,
  • - 50-100 g ciocolata.

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela76
PASTAI VERZI CU BULION

PASTAI VERZI CU BULION

Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de caise

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

24 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PIFTELE VITA

PIFTELE VITA

Morcovii si cartoful se rad pe razatoarea mica, painea se moaie in apa, patrunjelul se toaca marunt.

2 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Varadi Silvia

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Suna bine,si cred ca e mult mai bun decat cel din comert.

Retete

din Cocktailuri si lichioruri

Dalgona matcha latte Dalgona matcha latte

Albușul îl bați spumă împreună cu zahărul. Adaugi pudra de matcha și omogenizezi bine. Torni frișca și bați în

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bauturi
Cum se prepară vișinata  cu migdale Cum se prepară vișinata cu migdale

Se spala visinile,se curata,se rup coditele si apoi le punem intr-o damigeana de 6 litri.Adaugam 1 kg de zahar si le lasam 7 zile sa

24 voturi    8 comentarii
45 min
Cocktailuri si lichioruri
Milkshake de ciocolata