Galbenusurile se feraca cu zaharul intr-un lighenas smaltuit de 2 l; se pune 1/2 baton de vanilie despicat in jumatate, pe lungime si se adauga treptat laptele rece.
Compozitia se bate 10 minute, pe un vas cu apa clocotita, cu telul in forma de para. Cand lighenasul se ia de pe foc, daca in compozitie nu s-a pus baton, se pune un plic cu zahar vanilat. Tot acum se adauga: nescafe pentru lichior de oua cu gust de cafea; cacao cernuta prin sita de sirma pentru lichior de oua cu gust de cacao; ciocolata rasa pentru lichior de oua cu gust de ciocolata.
Se amesteca bine compozitia pana cand se omogenizeaza si dupa ce s-a racit, se adauga treptat alcoolul (amestecat in prealabil cu romul), amestecand continuu; apoi se toarna in sticle.
Lichiorul se poate consuma imediat dupa ce s-a racit bine, deoarece sodoul s-a ingrosat cu galbenusurile, pe aburi. Cu cat lichiorul se pastreaza mai mult, cu atat se ingroasa.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii