Lichior de cafea

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Lichior  de  cafea

Ingrediente

  • -100 g cafea macinata
  • -200 ml alcool(se poate votka)
  • -1/2 baton de vanilie
  • -0,500 ml lapte
  • -200-250 g zahar

Mod de preparare

Intr-o sticla(borcan),se pune cafeaua,batonul de vanilie si alcoolul.Se mesteca,prin rasturnare.Se inchide ermetic si se lasa,intr-un loc intunecos,10 zile.In fiecare zi,se agita.

Dupa 10 zile,laptele se fierbe cu zaharul.Dupa ce da in clocot,se lasa sa se raceasca,f.bine.

Prima compozitie,se strecoara(f.,f.bine),se adauga,peste,laptele+zaharul(rece),intr-un fir subtire,mestecind,tot timpul,cu telul.

Se pune lichiorul intr-o sticla.Se poate servi,imediat.Se pastreaza,la frigider,avind lapte.

Am pus timpul de preparare,fara cele 10 zile.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor