Lichior de gutui

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - Gutui bine coapte
  • - alcool de 45 de grade
  • - scortisoara
  • - zahar
  • - proportiile stabilindu-se in functie de cantitatea de suc pe care o lasa gutuile

Mod de preparare

Se rad gutuile intr-un castron, se acopera cu un prosop si se lasa la rece 3 zile, dupa care se trec gutuile printr-o sita acopeita cu tifon presand usor ca sa se obtina sucul. Sucul obtinut se amesteca cu aceeasi cantitate de alcool. Se toarna intr-un borcan si se pun cateva bucatele de scotisoara si cate 300 gr de zahar pentru fiecare litru de lichid. Se acopera borcanul si se lasa la macerat 2-3 saptamani. Apoi se trage lichidul in sticle si se astupa cu dopuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise