autor:

Lia Maria

» » Cocktailuri si lichioruri

Lichior de nuci verzi

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iulie 2014

Ingrediente
Pentru prima etapa avem nevoie de :, 30 bucati nuci verzi, 1600g zahar, Caja de portocala uscata, Coaja de lamiae uscata, 1 baton dublu de scortisoara, 6 cuisoare zdrobite, 1 baton de vanilie Bourbon, 2L palinca, 1 borcan incapator cu capac, Pentru a doua etapa avem nevoie de :, 1200g zahar, 2L palinca

Dificultate: Redusa Timp: 24h

4 voturi

Mod de preparare

Spalam bine nucile, le crestam in patru dar cu atentie fara sa le desprindem (vezi foto). Le punem in borcan, adaugam peste ele zaharul si toate aromele, cu mentiunea ca batonul de vanilie il despicam in doua si scortisoara o rupem in bucati, asta pentru ca aromele sa se poata mai bine imprastia in amestec. Turnam deasupra palinca apoi punem capacul si infiletam.
Punem borcanul in capara la loc racoros si intunecos. Timp de 10 zile lasam la macerat, dar amestecam continutul zilnic de doua trei ori, scuturand bine borcanul.
Dupa 10 zile, strecuram lichidul si-l punem intr-un bidon curat sau alt borcan.
Acum trecem la etapa doi de preparare:
Peste nucile si aromele ramase in borcan, de la prima etapa, adaugam 1200g zahar si 2L de palinca.
Lasam dinnou la macerat, cam doua zile, scuturand borcanul de cateva ori pe zi, pana tot zaharul este dizolvat si nu se mai vad granule.
Strecuram lichidul optinut la etapa a doua si il golim peste cel optinut din prima etapa. Amestecam bine si lichiorul nostrum aromat cu iz de nuci verzi este gata de servit .
Hai noroc si la mai mare !
Spalam bine nucile, le crestam in patru dar cu atentie fara sa le desprindem (vezi foto). Le punem in borcan, adaugam peste ele zaharul si toate arome
Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Cocktailuri si lichioruri
Vin fiert, în varianta tropicală

Vin fiert, în varianta tropicală

În primul rând, plecăm de la alte premise decât cele cunoscute şi nu fierbem

2 voturi    0 comentarii
nespecificat
Cocktailuri si lichioruri
Lichior de oua

Lichior de oua

Galbenusele se freaca cu putin zahar pina se topeste zaharul. In laptele cald se amesteca restul

60 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Cocktailuri si lichioruri

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pintoiu Maria , 01 martie 2015

    foarte bun

  • Fara foto

    Gabriel Voicu , 01 noiembrie 2014

    Va rog frumos, aproximativ, cat timp se poate pastra acest sirop din nuci verzi, cu zahar si fara alcool. Este bun ptr hipotiroida. MULTUMESC

  • Fara foto

    Lenuta Cristica , 25 august 2014

    MAI NOU...DIN 100 BUC, NUCI SI 1KG. ZAHAR ,,SE FACE UN SIROP SE TINE CA SI VISINATA LA FERMENTAT, SE TAIE FERMENTII CU 100 ML,ALCOOL DUBLUL RAFINAT , IAR DIN SIROPUL OBTINUT, SE FOLOSESTE DOAR NUMAI CATE 50 GR, SIROP LA UN LITRU DE TUICA,, RESTUL SIROPULUI SE PUNE IN STICLE DE CULOARE INCHISA SI SE PASTREAZA LA RECE,,IN NICI UN CAZ NU SE FACE ASA CA IN RETETA DE SUS CA E FOARTE TOXIC,,,

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2014

      Trebuie sa fie f aromat*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

24h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru prima etapa avem nevoie de :
  • 30 bucati nuci verzi
  • 1600g zahar
  • Caja de portocala uscata
  • Coaja de lamiae uscata
  • 1 baton dublu de scortisoara
  • 6 cuisoare zdrobite
  • 1 baton de vanilie Bourbon
  • 2L palinca
  • 1 borcan incapator cu capac
  • Pentru a doua etapa avem nevoie de :
  • 1200g zahar
  • 2L palinca

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Sirop din muguri de brad, maruntiti

Sirop din muguri de brad, maruntiti

Culegem mugurii de pe varfurile crengutelor de brad, cei deschisi la culoare, tineri si cruzi. Spalam

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Bauturi
Pana cota cu piure din fructe tropicale

Pana cota cu piure din fructe tropicale

Pentru inceput punem gelatina intr-un bol, adaugam apa si o lasam la hidratat. Intr-o cratita punem

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Budinci
Paste, cu ceapa verde si ciuperci

Paste, cu ceapa verde si ciuperci

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, le golim intr-o sita si le lasam la scurs. Ciupercile

1 vot    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Trebuie sa fie f aromat*****

Adauga reteta
Retete

din Cocktailuri si lichioruri

Caipiroska cu mure Caipiroska cu mure

Spalati bine ingredientele Taiati lime-ul in cubulete Puneti cubuletele de la jumatate de lime in pahar alaturi de mure si zahar

2 voturi    0 comentarii
10 min
Bauturi
Punch Cu Soc si Fructul Pasiunii Punch Cu Soc si Fructul Pasiunii

Curatati ananasul de coaja si taiati-l in cubulete. Adaugati capsunile si ananasul prin palnia de alimentare a unui storcator centrifugal

2 voturi    0 comentarii
15 min
Bauturi