autor:

Alina

» » Aperitive

Limba cu sos remulad (Potrivit pentru orice ocazie)

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iulie 2009

Ingrediente
Pentru 2 persoane, -0,500g limba de vita (poate fi si de porc), -1 morcov, -1 ceapa, -1 foaie de dafin, -cateva boabe de piper, , Pentru sos aveti nevoie de, -1 galbenus de ou, -200 ml ulei, -1 lingurita mustar, -2 linguri de zeama de lamaie, -1 ou fiert, -1 castravete acru, -patrunjel verde, -tarhon, -piper, -sare, -3-4-frunze de salata verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Limba se opareste si se curata .
Se curata legumele si se spala.
Limba se pune la fiert in apa impreuna cu morcovul, ceapa, piperul, sare, si foaia de dafin.
Se face maioneza din galbenusul de ou, 1 lingurita de mustar, sare, zeama de lamaie, si uleiul turnat treptat in timp ce se amesteca .
Cand maioneza este gata se adauga oul si castravetele taiate marunt, patrunjelul si tarhonul, sare si piper.
Limba dupa ce a fiert, se trece printr-un jet de apa rece.
Se feliaza si se lasa la racit.
Se spala frunzele de salata si se aranjaza pe farfurie.
Feliile de limba se aranjaza pe patul de salata.
Sosul se toarna peste feliile de limba.
Se orneaza in fulctie de imaginatie.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu sos remulad (Potrivit pentru orice ocazie)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Snitel porc rosu

Snitel porc rosu

Muschiul se taie felii de 1 cm si se bate, se presara condimentele si se lasa la macerat in frigider

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne
Ciuperci umplute cu pasta de mici si feta

Ciuperci umplute cu pasta de mici si feta

Speli ciupercile (fara a curata pielita!), le usuci pe un prosop de bucatarie. Indepartezi coditele,

1 vot    1 comentariu
25 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

    Foarte bun!

  • Fara foto

    Adi_vn , 28 septembrie 2009

    Felicitari..o mica completare..limba se taie oblic...gramajul pt aceasta reteta este d 40 de gr. de pers. ai uitat sa spui ca se tine la rece cu sosul peste,cel putin o ora si se scoate cu 10-15 min inainte d a fi servita. In rest,RESPECT!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

    O bunatate...Si eu pregatesc acest preparat foarte des,dar putin diferit ...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Foarte bun.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Este foarte aspectos.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Si maioneza este foarte indicata pentru organism? Eu, oricum, am un regim medical foarte strict. Si din cauza muncii depuse, nu prea apuc sa mananc, dar se gateste la mine pentru multe persoane.(adica, mult).

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Super gustos,felicitari pentru reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane
  • -0,500g limba de vita (poate fi si de porc)
  • -1 morcov
  • -1 ceapa
  • -1 foaie de dafin
  • -cateva boabe de piper
  • Pentru sos aveti nevoie de
  • -1 galbenus de ou
  • -200 ml ulei
  • -1 lingurita mustar
  • -2 linguri de zeama de lamaie
  • -1 ou fiert
  • -1 castravete acru
  • -patrunjel verde
  • -tarhon
  • -piper
  • -sare
  • -3-4-frunze de salata verde

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Se fierbe oul tare (cca 5 min. din clipa in care incepe sa fiarba apa). Intre timp se spala salata,

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte

18 voturi    20 comentarii
3h
Salate reci
Salata de vara cu mujdei de usturoi

Salata de vara cu mujdei de usturoi

Se spala legumele si se feliaza , usturoiul se curata si se prepara mujdeiul. Toate se amesteca intr-un

2 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Foarte bun!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Baghete din foietaj