autor:

Doina  Varga

» » Aperitive

Limba rasol cu ciuperci si sos

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2009

Ingrediente
Pentru rasol:, 500 g limba de porc, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 1 cartof, sare, Pentru umplutura de ciuperci:, 300 g ciuperci, 1 legatura ceapa verde, 1 lingurita concentrat cu gust de ciuperci, marar, patrunjel verde, piper, 50 ml ulei, Pentru decor (ciupercutele):, 4-5 rosii de marimi diferite, 1/2 castravete crud, 1/2 ardei rosu, cateva foi de salata verde, (folosim si legumele pe care le-am fiert la rasol), Pentru sos:, 1 galbenus, 2 lingurite mustar, zeama de la 1/2 lamaie, sare, piper, 100 ml ulei, 150 ml smantana

Dificultate: Medie Timp: 2h

27 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert limba in 3l de apa cu 1 lingurita de sare si legumele curatate. Trebuie sa fiarba cam 90 minute.
In timp ce fierbe, pregatiti umplutura de ciuperci si decorurile.
Se toaca ceapa verde si ciupercile si se pun la calit in ulei, cu sare, piper si condimentele cu gust de ciuperci. La urma adaugati marar si patrunjel tocat. Dupa ce a fiert limba, se curata de piele, se toaca o parte si se adauga la umplutura de ciuperci.
Incepeti sa aranjati pe platou \"ciupercutele\" din jumatati de rosii, putin scobite, cat sa intre piciorusul de castravete sau cartof fiert. Bulinutele albe sunt din smantana.
Jumatatile de rosii ramase de la ciupercute se scobesc si se pot umple cu ciuperci si limba tocata.
Sosul: galbenusul, mustarul si sarea se freaca cu un tel, adaugandu-se uleiul, zeama de lamaie si smantana.
Limba fiarta ramasa se taie felii. Se aranjeaza platoul incepand cu ciupercutele, foile de salata verde in care se pune umplutura de ciuperci cu limba, sos, felii de rosii si castraveti si feliile de limba rasol. Alaturi se pune sosul intr-un castronel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba rasol cu ciuperci si sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Framanti un aluat din faina,unt ,smantana,sare si un ou..Dai forma unei mingii si lasi 2 ore la rece.Tai

3 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Strudel oriental Lucica

Strudel oriental Lucica

Caisele taiate cubulete se amesteca intr-un bol,cu sucul de portocale.Carnea se prajeste in ulei,pana

19 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

    Arata super !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      Arata nemaipomenit.Este totul delicios.Felicitari pentru ornat!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

      Iata un fel de mancare pe care il facea mama mea si tare gustoasa este limba.Foarte frumos ati motzat ciupercutele,v-am furat modelul,felicitari.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

      Foarte frumos! (Atata se mai poate spune)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

27 voturi

Ingrediente

  • Pentru rasol:
  • 500 g limba de porc
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • sare
  • Pentru umplutura de ciuperci:
  • 300 g ciuperci
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingurita concentrat cu gust de ciuperci
  • marar
  • patrunjel verde
  • piper
  • 50 ml ulei
  • Pentru decor (ciupercutele):
  • 4-5 rosii de marimi diferite
  • 1/2 castravete crud
  • 1/2 ardei rosu
  • cateva foi de salata verde
  • (folosim si legumele pe care le-am fiert la rasol)
  • Pentru sos:
  • 1 galbenus
  • 2 lingurite mustar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei
  • 150 ml smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

129 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Rulada din piept de gaina