autor:

sorina gabriela

» » , , Mancaruri cu peste, Paste si pizza, Retete vegetariene

Linguine

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 12 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 12 martie 2011

Ingrediente
pentru 4 portii, 300g paste Linguine ,500g Shrimpsi(garnele sau creveti mai mari),100 Baiby Karoten(morcovi mici ,baiby),2 cepe Schalotten(este o ceapa de dimensiune mai mica ,asemanatoare cu ceapa de apa, dar este mai dulce), 5-6 fire cimbru proaspat(daca nu aveti cimbru folositi busuioc, in nici un caz cimbru uscat pentru ca, schimbati gustul preparatului final), 50ml ulei de masline si 100g smantana proaspata neprocesata sau smantana lichida pentru sosuri., - de fite si aspect eu am folosit cateva fasii de ardei rosu si 5 pastai de fasole verde

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

In vasul in care veti fierbe Linguine ,punem intai sa fiarba morcoveii. Acest soi de morcovi fierb foarte repede ,gustul lor nu este diferit de al celor normali. In 6-8 minute au fiert , ii scoatem si ii punem de o parte .
Puneti Linguine in apa cu sare si un pic de lei(uleiul ajuta pastele la fiert pentru a nu se lasa la fundul vasului si a nu se lipii intre ele si vas).Timpul de fierbere este de 6-7 minute ,comform celor scrise pe ambalaj.Nu depasiti timpul , chiar daca par nefierte.Raman Al-dente,le simtim tari la dinte .
Intr-o tigaie punem uleiul la incins,punem ceapa si Shrimpsi, pentru cateva minute(am mai spus asta in alta reteta),ei sunt semipreparati.Peste 4-5 minute punem morcovei,cimbrul ,lasam la imprietenit cateva minute si apoi punem smantana.Potrivim cu sare si piper.
Scurgem Linguine , nu ii trecem in jet de apa, doar scursi .Le dam drumul peste minunea din tigaie ,nu va speriati ca este sos prea mult asa si trebuie.Linguine fiind Al-dente absorb tot sosul.Acesta este si secretul pentru un Linguine reusit.Punem capacul si lasam la odihnit , fara a fii tigaia pe foc ,pentru a se patrunde toate acele arome care ne imbata in timpul pregaturi acestui preparat.
Dupa 8-10 minute inlaturam capacul si v-om observa ca sosul a disparut . Acum este momentul sa atentam la acest minunat fel de paste cu creveti .
Poate fi servit ca antreu, fel principal,pranz sau cina.
Pofta buna si nu uitati de un pahar de vin alb sec .
Daca ti-a placut reteta noastra "Linguine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Linguine cu fructe de mare

Linguine cu fructe de mare

Intr-o cratita, punem la incalzit uleilu, adaugam usturoi tocat si oregano, lasam sa se prajasca

9 voturi    3 comentarii
25 min
Paste si pizza
Zacusca de dovleac

Zacusca de dovleac

Se curata dovleacul de coaja si se da pe razatoare pe partea mare. Curatam morcovul ,pe care il

11 voturi    9 comentarii
3h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Baescu Aurora , 14 noiembrie 2014

    Add a comment...

  • Fara foto

    Gargaianu Augustin Luciuan , 05 septembrie 2014

    si foarte important nu puneti busuioc sau altceva ci doar patrunjel gustul si savoarea busuiocului este intensa si nu mai simtiti gustul fructului de mare

  • Fara foto

    Gargaianu Augustin Luciuan , 05 septembrie 2014

    peste ceapa puneti putin vin albsi nu folositi morcovi congeleti sau conservati un morcov normal fresh taiat fidelute lungi si adaugati dupa ce s-a evaporat vinul

    • Fara foto

      Maria Briahna , 21 ianuarie 2014

      si mai putin ulei

    • Fara foto

      Maria Briahna , 21 ianuarie 2014

      smantana poate fi inlocuita cu iaurt degresat sa tai din calorii, in rest e buna

    • Fara foto

      Sorina Gabriela Anghel , 01 noiembrie 2013

      Maria pisi , ;)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Cred ca este o bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      ce bun!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 martie 2011

      Tare bine mai aratã:) Aceste cepe mici la noi se cheamã " echalotas" sunt la gust între ceapã si usturoi, cimbrul pe care l-ai folosit îl am proaspãt în vas, are un gust diferit fatã de cel din tarã noi îl folosim ca înlocuitor de sare:)

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 13 martie 2011

      Ce sănătoasă şi bună e!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 13 martie 2011

      O reteta pe gustul meu!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • pentru 4 portii
  • 300g paste Linguine ,500g Shrimpsi(garnele sau creveti mai mari),100 Baiby Karoten(morcovi mici ,baiby),2 cepe Schalotten(este o ceapa de dimensiune mai mica ,asemanatoare cu ceapa de apa
  • dar este mai dulce)
  • 5-6 fire cimbru proaspat(daca nu aveti cimbru folositi busuioc
  • in nici un caz cimbru uscat pentru ca
  • schimbati gustul preparatului final)
  • 50ml ulei de masline si 100g smantana proaspata neprocesata sau smantana lichida pentru sosuri.
  • - de fite si aspect eu am folosit cateva fasii de ardei rosu si 5 pastai de fasole verde

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

6 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

81 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

9 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

25 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
CIUPERCI UMPLUTE LA CUPTOR