Pentru curatatul anghinarel: Se scot frunzele
exterioare tari. Se taie capatul tare al cozii; cu un
cutit. se curata coaja tare de pe restul cozii. Se taie
partea de sus a anghinarei la circa 2,5 cm de baza SI
se arunca. Anghinarea se taie În doua pe lungime,
apoi se scot si se arunca vârfurile. Se taie anghinarea
din nou În doua. Se asaza anghinarele curatate
Într-un castron cu apa calda cât sa le acopere. Se
adauga 1 lingura de suc de lamâie; se Iasa deoparte
Într-o cratlta se Încalzeste uleiul la foc potrivIt. Se
adauga ceapa si usturoiul; se calesc, amestecând
des, 5 minute sau pâna când se rumeneste ceapa.
Se adauga morcovul si se caleste 4 minute.
Se scot anghlnarele din apa si se pun În cratita.
Se adauga lintea, restul de 2 linguri de suc de
lamâie, sucul de morcovi, sarea, cimbrul si 1 cana
cu apa; se pun la fiert. Când fierb, se face focul mic;
se acopera si se fierb 25 de minute.
Se adauga fasolea Lima si se fierb 10 minute sau
pâna când anghinarele, fasolea Llma si lintea sunt
fragede. Se servesc cu brânza feta presarata
deasupra.
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaReteta de salata greceasca. Salata greceasca reteta traditionala. Salata de vara cu rosii, castraveti, ardei, ceapa rosie,...
Salata greceascaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii