autor:

» » , , Aperitive, Aperitive, Retete vegetariene

Linte si fasole

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
4 anghinare mari, 3 linguri suc proaspat de lamâie, 1 lingura ulei de masline, 1 ceapa mica, tocata marunt, 3 catei de usturoi, tocati, 1 morcov mare, taiat cubulete, 3/4 cana linte, curatata si spalata, 1 1/2 cana suc de morcovi, 3/4 lingurita sare, 1/2 lingurita cimbru uscat, 1 pachet (285 g) fasole Lima congelata, 85 gr brânza feta

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru curatatul anghinarel: Se scot frunzele
exterioare tari. Se taie capatul tare al cozii; cu un
cutit. se curata coaja tare de pe restul cozii. Se taie
partea de sus a anghinarei la circa 2,5 cm de baza SI
se arunca. Anghinarea se taie În doua pe lungime,
apoi se scot si se arunca vârfurile. Se taie anghinarea
din nou În doua. Se asaza anghinarele curatate
Într-un castron cu apa calda cât sa le acopere. Se
adauga 1 lingura de suc de lamâie; se Iasa deoparte
Într-o cratlta se Încalzeste uleiul la foc potrivIt. Se
adauga ceapa si usturoiul; se calesc, amestecând
des, 5 minute sau pâna când se rumeneste ceapa.
Se adauga morcovul si se caleste 4 minute.
Se scot anghlnarele din apa si se pun În cratita.
Se adauga lintea, restul de 2 linguri de suc de
lamâie, sucul de morcovi, sarea, cimbrul si 1 cana
cu apa; se pun la fiert. Când fierb, se face focul mic;
se acopera si se fierb 25 de minute.
Se adauga fasolea Lima si se fierb 10 minute sau
pâna când anghinarele, fasolea Llma si lintea sunt
fragede. Se servesc cu brânza feta presarata
deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Linte si fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Supa-crema de linte si 4 tipuri de fasole

Supa-crema de linte si 4 tipuri de fasole

Intr-o cratita pe foc potrivit pune la fiert laptele impreuna cu cartofii dulci, ceapa rosie si rozmarinul.Lasa-le

3 voturi    1 comentariu
30 min
Supe de legume
Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta

Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta

Cum sa pregatesti quinoa: Pune quinoa intr-o sita si clateste-o cu apa rece de 2-3 ori pentru a

4 voturi    0 comentarii
1h
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 anghinare mari
  • 3 linguri suc proaspat de lamâie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • tocata marunt
  • 3 catei de usturoi
  • tocati
  • 1 morcov mare
  • taiat cubulete
  • 3/4 cana linte
  • curatata si spalata
  • 1 1/2 cana suc de morcovi
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 pachet (285 g) fasole Lima congelata
  • 85 gr brânza feta

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Retete

din Retete vegetariene

Cartofi gratinati, cu telemea si ou Cartofi gratinati, cu telemea si ou

1. Se spala cartofii si se fierb in coaja circa 20 minute (nu complet fierti, pentru ca se mai coc in cuptor) 2. Se fierb ouale, tari

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mâncare de post cu ciuperci şi dovleac