autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Aperitive, Retete vegetariene

Linte si fasole

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
4 anghinare mari, 3 linguri suc proaspat de lamâie, 1 lingura ulei de masline, 1 ceapa mica, tocata marunt, 3 catei de usturoi, tocati, 1 morcov mare, taiat cubulete, 3/4 cana linte, curatata si spalata, 1 1/2 cana suc de morcovi, 3/4 lingurita sare, 1/2 lingurita cimbru uscat, 1 pachet (285 g) fasole Lima congelata, 85 gr brânza feta

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru curatatul anghinarel: Se scot frunzele
exterioare tari. Se taie capatul tare al cozii; cu un
cutit. se curata coaja tare de pe restul cozii. Se taie
partea de sus a anghinarei la circa 2,5 cm de baza SI
se arunca. Anghinarea se taie În doua pe lungime,
apoi se scot si se arunca vârfurile. Se taie anghinarea
din nou În doua. Se asaza anghinarele curatate
Într-un castron cu apa calda cât sa le acopere. Se
adauga 1 lingura de suc de lamâie; se Iasa deoparte
Într-o cratlta se Încalzeste uleiul la foc potrivIt. Se
adauga ceapa si usturoiul; se calesc, amestecând
des, 5 minute sau pâna când se rumeneste ceapa.
Se adauga morcovul si se caleste 4 minute.
Se scot anghlnarele din apa si se pun În cratita.
Se adauga lintea, restul de 2 linguri de suc de
lamâie, sucul de morcovi, sarea, cimbrul si 1 cana
cu apa; se pun la fiert. Când fierb, se face focul mic;
se acopera si se fierb 25 de minute.
Se adauga fasolea Lima si se fierb 10 minute sau
pâna când anghinarele, fasolea Llma si lintea sunt
fragede. Se servesc cu brânza feta presarata
deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Linte si fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Supa-crema de linte si 4 tipuri de fasole

Supa-crema de linte si 4 tipuri de fasole

Intr-o cratita pe foc potrivit pune la fiert laptele impreuna cu cartofii dulci, ceapa rosie si rozmarinul.Lasa-le

3 voturi    1 comentariu
30 min
Supe de legume
Mancare de fasole galbena, linte si usturoi verde

Mancare de fasole galbena, linte si usturoi verde

Fasolea galbena se pune in cratita (eu am folosit Wok-ul) cu un pahar de apa si se lasa sa fiarba

0 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 anghinare mari
  • 3 linguri suc proaspat de lamâie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • tocata marunt
  • 3 catei de usturoi
  • tocati
  • 1 morcov mare
  • taiat cubulete
  • 3/4 cana linte
  • curatata si spalata
  • 1 1/2 cana suc de morcovi
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 pachet (285 g) fasole Lima congelata
  • 85 gr brânza feta

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Dulce cu susan Dulce cu susan

Susanul il prajesc10 minute in cuptor. Mierea, zaharul si margarina le topesc la foc mic, pana zaharul se dizolva complet, se adauga

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Mazare cu garnitura de cartofi si salata