autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » , Aperitive, Aperitive

Lipie umpluta

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Ingrediente
1. 5 lipii, 2. 200 gr cascaval, 3. 150 gr sunca taraneasca (sau alt mezel, bucatele de friptura, etc), 4. 2-3 linguri masline fara samburi, 5. 2-3 legaturi de ceapa verde, 6. crema de branza, 7. sare, piper, marar

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

13 voturi

Mod de preparare

Iata ce iese cand ai doar cateva ingrediente la indemana si termometrul te tine departe de bucatarie. Secretul gustos este lipia proaspata, iar umplutura o poti inventa ad-hoc :) .



Sunca se taie bucati, ceapa marunt, maslinele rondele, iar cascavalul se rade intr-o clipita cu Moulinex Fresh Express.
Fiecare lipie se unge cu crema de branza. Pe jumatate din lipie se presara bucatele de sunca, putina ceapa taiata, masline, se acopera cu cascaval ras, se presara marar, sare si piper dupa gust si se pliaza.

Se pun rand pe rand lipiile in tigaia incinsa, cate 2 min pe fiecare parte pana cand cascavalul s-a topit iar lipia e rumena. Se pot servi calde sau reci, eventual cu o salata racoroasa de rosii alaturi. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie umpluta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
LIPIE LIBANEZA UMPLUTA

LIPIE LIBANEZA UMPLUTA

Lipia se unge cu ketchup, se prajesc cateva feliute de salam, se toarna ouale batute cu sare, piper

9 voturi    5 comentarii
10 min
Aperitive cu oua
Lipie umpluta

Lipie umpluta

Se unge lipia cu cele 2-3 linguri de varza cu maioneza, se presara sunca taiata sau pieptul de pui

11 voturi    6 comentarii
40 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Sunt tare gustoase, hranitoare si rapide, fac si eu mereu.

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Chiar sunt foarte bune lipiile!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    O bunatate !

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Repet si eu fraza ta, " pofta buna ".

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Cred ca este foarte buna! Am salvat-o!

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Uite, la umplutura asta nu m-am gandit!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1. 5 lipii
  • 2. 200 gr cascaval
  • 3. 150 gr sunca taraneasca (sau alt mezel
  • bucatele de friptura
  • etc)
  • 4. 2-3 linguri masline fara samburi
  • 5. 2-3 legaturi de ceapa verde
  • 6. crema de branza
  • 7. sare
  • piper
  • marar

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt tare gustoase, hranitoare si rapide, fac si eu mereu.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Piept de pui pane