autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » , Aperitive, Aperitive

Lipie umpluta

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Ingrediente
1. 5 lipii, 2. 200 gr cascaval, 3. 150 gr sunca taraneasca (sau alt mezel, bucatele de friptura, etc), 4. 2-3 linguri masline fara samburi, 5. 2-3 legaturi de ceapa verde, 6. crema de branza, 7. sare, piper, marar

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

15 voturi

Mod de preparare

Iata ce iese cand ai doar cateva ingrediente la indemana si termometrul te tine departe de bucatarie. Secretul gustos este lipia proaspata, iar umplutura o poti inventa ad-hoc :) .



Sunca se taie bucati, ceapa marunt, maslinele rondele, iar cascavalul se rade intr-o clipita cu Moulinex Fresh Express.
Fiecare lipie se unge cu crema de branza. Pe jumatate din lipie se presara bucatele de sunca, putina ceapa taiata, masline, se acopera cu cascaval ras, se presara marar, sare si piper dupa gust si se pliaza.

Se pun rand pe rand lipiile in tigaia incinsa, cate 2 min pe fiecare parte pana cand cascavalul s-a topit iar lipia e rumena. Se pot servi calde sau reci, eventual cu o salata racoroasa de rosii alaturi. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie umpluta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Lipie umpluta

Lipie umpluta

Se unge lipia cu cele 2-3 linguri de varza cu maioneza, se presara sunca taiata sau pieptul de pui

11 voturi    6 comentarii
40 min
Aperitive
LIPIE LIBANEZA UMPLUTA

LIPIE LIBANEZA UMPLUTA

Lipia se unge cu ketchup, se prajesc cateva feliute de salam, se toarna ouale batute cu sare, piper

9 voturi    5 comentarii
10 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Sunt tare gustoase, hranitoare si rapide, fac si eu mereu.

  • mira (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Chiar sunt foarte bune lipiile!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    O bunatate !

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Repet si eu fraza ta, " pofta buna ".

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Cred ca este foarte buna! Am salvat-o!

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Uite, la umplutura asta nu m-am gandit!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

15 voturi

Ingrediente

  • 1. 5 lipii
  • 2. 200 gr cascaval
  • 3. 150 gr sunca taraneasca (sau alt mezel
  • bucatele de friptura
  • etc)
  • 4. 2-3 linguri masline fara samburi
  • 5. 2-3 legaturi de ceapa verde
  • 6. crema de branza
  • 7. sare
  • piper
  • marar

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt tare gustoase, hranitoare si rapide, fac si eu mereu.

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
SFIHA CU CARNE TOCATA-arabic pizza