autor:

kok miori

» » Aperitive

Lipie umpluta cu carne macinata

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 08 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 08 mai 2012

Ingrediente
2 lipii, , 3 linguri ulei de masline, , 1 ardei iute taiat felioare, , 2 cepe potrivite taiate marunt, , 4 cepe verzi taiate, , 250 gr carne macinata - preferabil carne de la coaste, , harissa sau pasta de ardei iute sau nu, , 1 rosie taiata felii subtiri, , 2 linguri de lamaie murata taiata cubulete se poate inlocui cu castravete murat, , sare,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste intr-o tigaie uleiul de masline, se adauga ardeiul iute si ceapa, se prajesc putin, se adauga ceapa verde se mai prajeste un minut dupa care se adauga carnea si se amesteca bine ca sa nu ramana bucatele si sa se patrunda bine. Se incalzesc cele 2 lipii pe gratar 1minut, se formeaza un buzunar si se unge cu putina pasta de ardei dupa care se pun 2 linguri din carne, 2-3 felii de rosii si castraveti sau lamaie taiata. Se poate adauga deasupra putin sos de tahini. Astfel umplute lipiile se servesc la masa. Spelendid pentru picnic!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie umpluta cu carne macinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Dovlecei la placa

Dovlecei la placa

Se spala dovelceii, dupa care se taie in felii subtiri. Se incalzeste placa si se adauga feliile

0 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive
Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Puteti folosi ciuperci proaspete sau conservate. Eu am folosit proaspete. Le-am taiat marunt si nu

9 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Multumesc de complimente merita incercate.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    delicioase!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 2 lipii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ardei iute taiat felioare
  • 2 cepe potrivite taiate marunt
  • 4 cepe verzi taiate
  • 250 gr carne macinata - preferabil carne de la coaste
  • harissa sau pasta de ardei iute sau nu
  • 1 rosie taiata felii subtiri
  • 2 linguri de lamaie murata taiata cubulete se poate inlocui cu castravete murat
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Multumesc de complimente merita incercate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Zacusca de legume