autor:

ALINA BANICA

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive

Lipii umplute

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2010

Ingrediente
Pentru lipii:, - 400ml apa, - 1 lingurita sare, - 1 lingurita zahar, - 100 g untura, - 2 pliculete de drojdie uscata, - faina cat cuprinde., , Pentru umplutura:, - 400 g cas de oaie, - 4 oua, - 1 legatura ceapa verde, - 1 legatura marar, - 2 linguri de smantana.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

28 voturi

Mod de preparare

1. Se face la masina de paine un aluat din apa, sare, zahar, putina faina si untura. Se mixeaza, iar apoi se adauga drojdia. Se mai adauga faina astfel incat sa iasa un aluat de consistenta medie. Se lasa in masina pana se termina programul(1 h si 30 min).
2. Se prepara umplutura din cas ras, oua, smantana, ceapa si marar tocate marunt.
3. Dupa ce aluatul este gata se rastoarna pe masa de lucru si se imparte in 6 bucati egale. Fiecare bucata se mai imparte in doua jumatati.
4. Se intinde fiecare jumatate, se adauga umplutura pe una din ele, iar apoi se adauga cealalta si se unesc.
5. Se coc intr-o tigaie de teflon, fara nici un pic de grasime, timp de 4-5 minute pe fiecare parte. Se pot servi ca aperitiv alaturi de iaurt, sau compot, sau pur si simplu...ca o gustare!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Masala Dosa (lipii umplute cu cartofi)

Masala Dosa (lipii umplute cu cartofi)

Din faina alba si cea de malai, oua, 1 ardei iute maruntit, sare si zahar facem un aluat ca pentru

6 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Lipii umplute cu salata de pui si avocado

Lipii umplute cu salata de pui si avocado

Se taie pieptul de pui cubulete, se asezoneaza cu sare ,piper, boia afumata si se trage la tigaie

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 28 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dana , 30 iunie 2016

    Si eu ma innebunesc dupa masina de paine.cum faci aluatul fara masina de paine?

  • Fara foto

    cristina (Maestru bucatar) , 22 decembrie 2014

    ma innebunesc dupa retete in care apare cantitatea "cat cuprinde". ...sau "putina" (faina, evident)

  • Fara foto

    Marius Ionut , 13 septembrie 2014

    E ok :* !

    • Fara foto

      Lenuta Cristica , 25 august 2014

      La noi in moldova mai nou, se cheama branzoaice.. turta e facuta altfel....

    • Fara foto

      Diaconu Cornelia , 20 iulie 2014

      Fara umplutura ....cocoace...

    • Fara foto

      Elena Nastase , 18 iunie 2014

      tinerii de astazi nu au mancat turtele....sunt f.gustoase, dar in aluat nu se pu ne zahar. este un aluat de paine(apa, sare, drojdie, faina)!!!

    • Fara foto

      KntaAlliance Crew , 31 mai 2014

      IN MARAMURES SE NUMESC PLACINTE CU BRANZA (cas dulce ,urda de oaie ,etc)

    • Fara foto

      Ancel Mariana , 24 mai 2014

      da ,foarte frumoase de bune nu stiu dar srie si reteta.Te pup si astept noutati.

    • Fara foto

      Ana-Maria Raluca , 23 mai 2014

      Le-am făcut si au ieșit extraordinare!! FF bune!!

    • Fara foto

      Maria Craciun , 23 ianuarie 2014

      turtele copilariei mele , erau un deliciu si imi plac si acum ,mai fac din cand in cand spre bucuria nepotilor !

    • Laura_Nechita

      Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2013

      grozave!

    • Lucica

      Lucica (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2013

      tre sa incerc si eu

    • Trasca Alina

      Trasca Alina (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      zici ca's ale mamei.:) gustos ! vot!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      O bunatate! Felicitari!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      foarte bune!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Amintiri, amintiri, frumoase amintiri ale copilariei...Delicioase si rafinate. Ai votul meu.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Sunt o bunatate,imi amintesc de copilarie cand mama mea le facea pe plita iarna si pe o tabla groasa pe aragaz vara.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Cred ca sunt foarte bune, eu fac ceva asemanator, dar pun putin ulei la copt, in tigaie.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Eram copil...si imi amintesc ca bunica mea le facea direct pe plita de la soba... Erau seri in care se oprea curentul si la lumina lampii ne facea lipii si le mancam cu iaurt de oaie la putina...iar apoi ne culca... Acum, abia, imi dau seama ca au fost vremuri tare frumoase...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Tare bine mai arata!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Foarte aromate si fine!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Imi place,trebuie sa fie tare gustoasa.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Multumesc frumos!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      O reteta deosebita,felicitari.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Excelenta prezentare, concisa si in acelasi timp atenta la detalii . Dincolo de cuvinte se simte un mare suflet de gospodina ! Ce fericiti trebuie sa fie membrii familiei tale ?

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      mi-au lasat gura apa

    • alina

      alina (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      interesanta reteta...

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Trebuie sa fie tare consistenta si buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

28 voturi

Ingrediente

  • Pentru lipii:
  • - 400ml apa
  • - 1 lingurita sare
  • - 1 lingurita zahar
  • - 100 g untura
  • - 2 pliculete de drojdie uscata
  • - faina cat cuprinde.
  • Pentru umplutura:
  • - 400 g cas de oaie
  • - 4 oua
  • - 1 legatura ceapa verde
  • - 1 legatura marar
  • - 2 linguri de smantana.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Dana

Si eu ma innebunesc dupa masina de paine.cum faci aluatul fara masina de paine?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Oua ochiuri in cuib de cartofi copti