autor:

Patty_Patty

» » Dulciuri diverse

Macarons

Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Ingrediente
75 gr.faina de migdale, 110 gr.zahar pudra, 50 gr.zahar tos, 1 varf cutit de sare, 60 gr.albus, colorant dupa preferinta

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

In vasul robotului de bucatarie se pune zaharul pudra si faina de migdale si se amesteca pana la omogenizare.Apoi se cerne amestecul de 2-3 ori si aruncati mereu ce ramane in sita. Separat se bat albusurile,se adauga zaharul tos si se bat in continuare pana devine o spuma tare.Dupa preferinta,acum este momentul sa punem si colorantul,daca dorim sa obtinem macarons colorati.Amestecul de faina de migdale si zahar pudra se adauga treptat in trei pasi,adaugand mereu cu paleta de jos in sus.
Compozitia este gata atunci cand curge de pe spatula ca o panglica lata. Compozitia rezultata o punem intr-un pos cu dui rotund si o turnam intr-o tava improvizata de macarons.
Tava o luam si o lovim energic de masa de 2-3 ori pentru a iesi aerul din macarons si apoi o lasam la uscat in jur de 45-50 minute. Stim ca macaronsi sunt buni de introdus la cuptor,atunci cand suprafata lor este complet nelipicioasa.Tava se introduce in cuptorul preincalzit timp de 13 minute la temperatura de 150 grade. Dupa coacere,se lasa sa se raceasca in tava 10 minute,pentru a se desprinde usor de pe hartia de copt.Dupa ce s-au racit se umplu cu crema dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Macarons cu crema de ciocolata

Macarons cu crema de ciocolata

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

3 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Dulciuri diverse
Coconut macarons

Coconut macarons

Un desert minunat și extrem de simplu de realizat și dacă vă place cocosul e imposibil să nu

0 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 75 gr.faina de migdale
  • 110 gr.zahar pudra
  • 50 gr.zahar tos
  • 1 varf cutit de sare
  • 60 gr.albus
  • colorant dupa preferinta

Raporteaza reteta

Retete
de Patty_Patty
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

66 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

16 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Pandispan cu fructe din compot