autor:

Patty_Patty

» » Dulciuri diverse

Macarons

Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Ingrediente
75 gr.faina de migdale, 110 gr.zahar pudra, 50 gr.zahar tos, 1 varf cutit de sare, 60 gr.albus, colorant dupa preferinta

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

In vasul robotului de bucatarie se pune zaharul pudra si faina de migdale si se amesteca pana la omogenizare.Apoi se cerne amestecul de 2-3 ori si aruncati mereu ce ramane in sita. Separat se bat albusurile,se adauga zaharul tos si se bat in continuare pana devine o spuma tare.Dupa preferinta,acum este momentul sa punem si colorantul,daca dorim sa obtinem macarons colorati.Amestecul de faina de migdale si zahar pudra se adauga treptat in trei pasi,adaugand mereu cu paleta de jos in sus.
Compozitia este gata atunci cand curge de pe spatula ca o panglica lata. Compozitia rezultata o punem intr-un pos cu dui rotund si o turnam intr-o tava improvizata de macarons.
Tava o luam si o lovim energic de masa de 2-3 ori pentru a iesi aerul din macarons si apoi o lasam la uscat in jur de 45-50 minute. Stim ca macaronsi sunt buni de introdus la cuptor,atunci cand suprafata lor este complet nelipicioasa.Tava se introduce in cuptorul preincalzit timp de 13 minute la temperatura de 150 grade. Dupa coacere,se lasa sa se raceasca in tava 10 minute,pentru a se desprinde usor de pe hartia de copt.Dupa ce s-au racit se umplu cu crema dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Macarons cu ciocolata

Macarons cu ciocolata

Cei mai buni biscuiti pe care i-am mancat vreodata, garantat. Nu doar ca se topesc in gura, dar sunt

45 voturi    29 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Margarete (macarons fals)

Margarete (macarons fals)

Intr-un bol se mixeaza cele 2 oua intregi cu zaharul vanilinat, apoi zaharul pudra cernut se pune

0 voturi    0 comentarii
24h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 75 gr.faina de migdale
  • 110 gr.zahar pudra
  • 50 gr.zahar tos
  • 1 varf cutit de sare
  • 60 gr.albus
  • colorant dupa preferinta

Raporteaza reteta

Retete
de Patty_Patty
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

70 voturi    12 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

16 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu gem [de post]