Macarons cu bombonele colorate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Macarons cu bombonele colorate

Ingrediente

  • 3 albuşuri
  • 50 grame zahăr tos
  • 200 grame zahăr pudră cernut
  • 110 grame făină de migdale cernuta
  • puțină sare
  • cateva bombonele mici colorate
  • Pentru crema:
  • 240 ml lapte
  • 20 g amidon porumb
  • 25 g zahar
  • 125 g unt
  • colorant alimentar de culoarea pe care o doriti
  • 1 plic zahar vanilat
  • optional esenta de menta

Mod de preparare

Se separă albușurile de gălbenușuri, nu trebuie să fie in albușuri impurități sau urme de gălbenuș. Pentru albușuri, ne trebuie un castron mare, rotund și curat, preferabil metalic. Albușurile se bat cel mai bine de mână, cu un tel mare, dar pot fi mixate si cu mixerul. Se bat albusurile cu puțină sare, până se obtine o spumă moale, apoi se adauga puțin câte puțin cele 50 grame zahăr tos, se pun 2-3 stropi de lamaie, se bate până spuma se întărește și rămâne fixată pe tel sau lasa o forma de cioc de pasare. Se amesteca făina de migdale cu zahărul pudră si se cern din nou. Astfel ne asiguram că macarons-urile vor avea o textură fină. Se pune făina și zahărul în albușuri și se amestecă în mișcări circulare de jos in sus. Acum se adauga bombonelele. Nu trebuie sa fie mai mult de 50 mișcări.

Compozitia e gata când, dacă o taiem cu spatula prin mijloc, acea tăietură dispare în 5 secunde. O altă metodă de a testa aluatul e să puneti o lingură din aceasta pe o farfurie și dacă moțul făcut când se varsa aluatul pe farfurie se topește în aluat, atunci e gata.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se fac cu creionul cerculete de diametru 3-4 cm, distanta intre ele fiind de 2-3 cm. Cu ajutorul unui pos se pune putina compozitie in centrul cerculetelor. Se tine tava cu ambele maini si se izbeste de cateva ori de masa pentru a iesi aerul din macarons si pentru a obtine o forma plata. Se lasa in tava o ora pentru a se usca crusta de deasupra, cand puneti degetul pe un macarons trebuie ca aluatul sa nu se ia. Ele trebuie sa fie lucioase si nelipicioase.

Se baga in cuptorul preincalzit la o temperatura de 150 grade C timp 13 minute. Se lasa sa se raceasca in tava.

Mod de preparare crema:

Amestecati intr-un vas rezistent la microunde amidonul, zaharul si cacao si adaugati cateva linguri de lapte din cantitatea totala. Frecati cu o lingura pana obtineti o crema fara cocoloase apoi adaugati incet restul laptelui ramas. Introduceti vasul in cuptorul cu microunde la putere maxima pentru 2 minute. Scoateti vasul, amestecati bine si il mai bagati in cuptor pentru 1 minut. Lasam crema sa se raceasca si o frecati cu untul la temperatura camerei (amandoua trebuie sa aiba aceiasi temperatura ca sa nu se taie).

Apoi o dati la rece. Macarons se lipesc apoi 2 cate 2 cu crema.

Reteta preparata de Carmen, administrator blog http://privestesigateste.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise