autor:

Priveste si gateste!

» » Prajituri

Macarons cu bombonele colorate

Autor: Priveste si gateste! (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Priveste si gateste! (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2014

Ingrediente
3 albuşuri, 50 grame zahăr tos, 200 grame zahăr pudră cernut, 110 grame făină de migdale cernuta, puțină sare, cateva bombonele mici colorate, , Pentru crema:, , 240 ml lapte, 20 g amidon porumb, 25 g zahar, 125 g unt, colorant alimentar de culoarea pe care o doriti, 1 plic zahar vanilat, optional esenta de menta

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Se separă albușurile de gălbenușuri, nu trebuie să fie in albușuri impurități sau urme de gălbenuș. Pentru albușuri, ne trebuie un castron mare, rotund și curat, preferabil metalic. Albușurile se bat cel mai bine de mână, cu un tel mare, dar pot fi mixate si cu mixerul. Se bat albusurile cu puțină sare, până se obtine o spumă moale, apoi se adauga puțin câte puțin cele 50 grame zahăr tos, se pun 2-3 stropi de lamaie, se bate până spuma se întărește și rămâne fixată pe tel sau lasa o forma de cioc de pasare. Se amesteca făina de migdale cu zahărul pudră si se cern din nou. Astfel ne asiguram că macarons-urile vor avea o textură fină. Se pune făina și zahărul în albușuri și se amestecă în mișcări circulare de jos in sus. Acum se adauga bombonelele. Nu trebuie sa fie mai mult de 50 mișcări.



Compozitia e gata când, dacă o taiem cu spatula prin mijloc, acea tăietură dispare în 5 secunde. O altă metodă de a testa aluatul e să puneti o lingură din aceasta pe o farfurie și dacă moțul făcut când se varsa aluatul pe farfurie se topește în aluat, atunci e gata.



Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se fac cu creionul cerculete de diametru 3-4 cm, distanta intre ele fiind de 2-3 cm. Cu ajutorul unui pos se pune putina compozitie in centrul cerculetelor. Se tine tava cu ambele maini si se izbeste de cateva ori de masa pentru a iesi aerul din macarons si pentru a obtine o forma plata. Se lasa in tava o ora pentru a se usca crusta de deasupra, cand puneti degetul pe un macarons trebuie ca aluatul sa nu se ia. Ele trebuie sa fie lucioase si nelipicioase.



Se baga in cuptorul preincalzit la o temperatura de 150 grade C timp 13 minute. Se lasa sa se raceasca in tava.



Mod de preparare crema:



Amestecati intr-un vas rezistent la microunde amidonul, zaharul si cacao si adaugati cateva linguri de lapte din cantitatea totala. Frecati cu o lingura pana obtineti o crema fara cocoloase apoi adaugati incet restul laptelui ramas. Introduceti vasul in cuptorul cu microunde la putere maxima pentru 2 minute. Scoateti vasul, amestecati bine si il mai bagati in cuptor pentru 1 minut. Lasam crema sa se raceasca si o frecati cu untul la temperatura camerei (amandoua trebuie sa aiba aceiasi temperatura ca sa nu se taie).



Apoi o dati la rece. Macarons se lipesc apoi 2 cate 2 cu crema.



Reteta preparata de Carmen, administrator blog http://privestesigateste.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons cu bombonele colorate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Ana

Prajitura Ana

Se bat albusurile bat apoi se adauga zaharul treptat dupa care pe rand cate un galbenus si se freaca

24 voturi    14 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura gustoasa cu mere

Prajitura gustoasa cu mere

Se curata merele, se dau pe razatoare si se pun pe foc cu 200g zahar(trebuie sa scada zeama, dar

53 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 3 albuşuri
  • 50 grame zahăr tos
  • 200 grame zahăr pudră cernut
  • 110 grame făină de migdale cernuta
  • puțină sare
  • cateva bombonele mici colorate
  • Pentru crema:
  • 240 ml lapte
  • 20 g amidon porumb
  • 25 g zahar
  • 125 g unt
  • colorant alimentar de culoarea pe care o doriti
  • 1 plic zahar vanilat
  • optional esenta de menta

Raporteaza reteta

Retete
de Priveste si gateste!
Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

Se spala portocala, se curata coaja, se taie in cuburi si se lasa la marinat in cele 2 linguri de

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Inghetate
Prajitura Lemon Squares

Prajitura Lemon Squares

Untul moale se bate bine cu zaharul, apa, apoi se incorporeaza faina si un varf de cutit sare.

13 voturi    9 comentarii
55 min
Prajituri
Budinca de orez cu capsuni si frisca

Budinca de orez cu capsuni si frisca

Puneti laptele, un varf de sare si zaharul la foc mic pana se topesc toate. Adaugati si coaja de

5 voturi    2 comentarii
40 min
Budinci
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec la microunde