Macarons cu bombonele colorate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Macarons cu bombonele colorate

Ingrediente

  • 3 albuşuri
  • 50 grame zahăr tos
  • 200 grame zahăr pudră cernut
  • 110 grame făină de migdale cernuta
  • puțină sare
  • cateva bombonele mici colorate
  • Pentru crema:
  • 240 ml lapte
  • 20 g amidon porumb
  • 25 g zahar
  • 125 g unt
  • colorant alimentar de culoarea pe care o doriti
  • 1 plic zahar vanilat
  • optional esenta de menta

Mod de preparare

Se separă albușurile de gălbenușuri, nu trebuie să fie in albușuri impurități sau urme de gălbenuș. Pentru albușuri, ne trebuie un castron mare, rotund și curat, preferabil metalic. Albușurile se bat cel mai bine de mână, cu un tel mare, dar pot fi mixate si cu mixerul. Se bat albusurile cu puțină sare, până se obtine o spumă moale, apoi se adauga puțin câte puțin cele 50 grame zahăr tos, se pun 2-3 stropi de lamaie, se bate până spuma se întărește și rămâne fixată pe tel sau lasa o forma de cioc de pasare. Se amesteca făina de migdale cu zahărul pudră si se cern din nou. Astfel ne asiguram că macarons-urile vor avea o textură fină. Se pune făina și zahărul în albușuri și se amestecă în mișcări circulare de jos in sus. Acum se adauga bombonelele. Nu trebuie sa fie mai mult de 50 mișcări.

Compozitia e gata când, dacă o taiem cu spatula prin mijloc, acea tăietură dispare în 5 secunde. O altă metodă de a testa aluatul e să puneti o lingură din aceasta pe o farfurie și dacă moțul făcut când se varsa aluatul pe farfurie se topește în aluat, atunci e gata.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se fac cu creionul cerculete de diametru 3-4 cm, distanta intre ele fiind de 2-3 cm. Cu ajutorul unui pos se pune putina compozitie in centrul cerculetelor. Se tine tava cu ambele maini si se izbeste de cateva ori de masa pentru a iesi aerul din macarons si pentru a obtine o forma plata. Se lasa in tava o ora pentru a se usca crusta de deasupra, cand puneti degetul pe un macarons trebuie ca aluatul sa nu se ia. Ele trebuie sa fie lucioase si nelipicioase.

Se baga in cuptorul preincalzit la o temperatura de 150 grade C timp 13 minute. Se lasa sa se raceasca in tava.

Mod de preparare crema:

Amestecati intr-un vas rezistent la microunde amidonul, zaharul si cacao si adaugati cateva linguri de lapte din cantitatea totala. Frecati cu o lingura pana obtineti o crema fara cocoloase apoi adaugati incet restul laptelui ramas. Introduceti vasul in cuptorul cu microunde la putere maxima pentru 2 minute. Scoateti vasul, amestecati bine si il mai bagati in cuptor pentru 1 minut. Lasam crema sa se raceasca si o frecati cu untul la temperatura camerei (amandoua trebuie sa aiba aceiasi temperatura ca sa nu se taie).

Apoi o dati la rece. Macarons se lipesc apoi 2 cate 2 cu crema.

Reteta preparata de Carmen, administrator blog http://privestesigateste.com/

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura