autor:

Eileen

» » Prajituri

Macarons cu ciocolata - tehnica italieneasca

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 08 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 08 decembrie 2011

Ingrediente
Pentru pate a macaron:, 60g ciocolata neindulcita, ideal 100% cacao. Eu am avut 72%., 185g zahar pudra, 185g pudra migdale, 2 albusuri de oua medii, Pentu meringue italian:, 2 albusuri de oua medii, O picatura de lamaie - doar una, altfel albusurile vor deveni prea tari, 3 linguri apa, 185g zahar normal, Pentru ganache:, 100ml frisca lichida, 100g ciocolata neagra, , , Aveti nevoie de un mixer, un termometru pentru zahar si un posh. Eu am folosit termometru Salter dar este mai bun unul in care setati temperatura la care vreti sa ajungeti si acesta va va da de stire:) ca acesta.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Inainte de a face aceasta reteta, trebuie sa cititi instructiunile si trucurile pe care le-am scris la tehnica franceza. Aici nu descriu chiar toate trucurile care trebuie urmarite cu sfintenie:) Macarons sunt cei mai buni biscuiti pe care i-am mancat vreodata, de fapt, nici nu pot fi incadrati in categoria biscuiti, au nevoie de un piedestal doar pentru ei, mici dive. Tehnica italieneasca este un pic mai pretentioasa si mai pentru avansati, dar garanteaza pelicula aceea fina si piciorusul dupa care toti patiserii tanjesc. Reteta am gasit-o la chef-ul Raymond Blanc care reveleaza secretele unui macaron perfect. Veti avea nevoie de ceva practica pana veti gasi formula corecta, dar fiecare greseala tot va fi delicioasa. Credeti-ma pe cuvant, am incercat de zece ori si de fiecare data aspectul a fost diferit dar gustul sublim.



Incingeti cuptorul la 170 grade si puneti doua tavi din aluminiu de buna calitate, fara hartie, in mijlocul cuptorului.

Topiti ciocolata la bain marie, nu lasati sa atinga bolul cu ciocolata apa care fierbe. Intr-un bol mixati zaharul si pudra pana devin foarte fine, apoi adaugati cele doua albusuri de ou si mixati pana formeaza o pasta. Adaugati ciocolata topita si amestecati usor pana se incorporeaza bine.

Pentru meringue italienesc, bateti bine albusurile impreuna cu zeama de lamaie la o viteza medie. Intre timp, puneti zaharul si apa intr-o oala mica si fierbeti la temperatura ridicata pana ajunge la 117 grade/242 F.

Reduceti viteza la albusuri si turnati siropul intr-un fir subtire, aveti grija sa nu va stropiti si sa va ardeti.

Ridicati viteza si continuati sa mixati 2-3 minute pana devine lucioasa si ferma.

Amestecati meringue in pasta de macarons pana ajunge la stadiul de funda, cand luati o lingura din aluat si o turnati inapoi in bol, formeaza o forma de lava. Nu amestecati prea mult pentru ca se vor crapa.

Puneti aluatul in posh. Pe doua hartii de copt faceti cercuri de 3 cm si 3 cm distanta intre ele.

Luati tavile incinse din cuptor si puneti cu grija hartiile de copt cu fursecuri deasupra. Tavile preincinse vor da startul formarii acelei speciale 'colarette' de la baza macaronului.

Patiserul nu a lasat tava la uscat, a bagat-o imediat. Eu am asteptat sa faca o pojghita deasupra, am testat cu degetul sa nu se lipeasca. Am lasat in jur de 30 de minute, apoi am bagat la cuptor si am lasat 10-12 minute. Scoateti din cuptor si lasati la racit, apoi dezlipiti cu grija.

Pentru ganache, puneti frisca intr-o craticioara si fierbeti. Luati de pe foc si adaugati ciocolata, amestecand pana se topeste. Puneti in posh si lipiti astfel biscuitii.

Puneti intr-o cutie inchisa ermetic si lasati peste a doua zi. Sunt cei mai deliciosi dupa 24-48 de ore, merita asteptarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons cu ciocolata - tehnica italieneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

Intr-o oala mai mare punem apa impreuna cu uleiul la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, luam de pe

34 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Chec cu cacao

Chec cu cacao

Margarina, zahărul, cacaua, 1 ceşcuţa de cafea concentrata si laptele se fierb 5 minute, apoi

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Sandor , 04 iunie 2014

    nu am incercat cu altceva..

  • Fara foto

    Elena Sandor , 04 iunie 2014

    am facut ganache-ul asa de cand ma stiu si iese super bun, consistenta perfecta

  • Fara foto

    Mariana Mariana , 28 mai 2014

    Imi pare rau,pentru ganache, frisca nu trebuie adusa la fierbere!!!!!

    • Fara foto

      Teodora Onc , 27 mai 2014

      Tavile trebuie sa fie neaparat din aluminiu? Nu am nimic din aluminiu in casa.

    • Eileen

      Eileen (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2011

      Aici este tehnica franceza: http://eileen-cuisine.blogspot.com/2010/06/biscuiti-macarons-cu-ciocolata.html

    • Fara foto

      Gheorghiu (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2011

      Suna foarte bine reteta cred ca este si foarte buna. Nu gasesc tehnica de care ziceti . Help me please.Multumesc

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru pate a macaron:
  • 60g ciocolata neindulcita
  • ideal 100% cacao. Eu am avut 72%.
  • 185g zahar pudra
  • 185g pudra migdale
  • 2 albusuri de oua medii
  • Pentu meringue italian:
  • 2 albusuri de oua medii
  • O picatura de lamaie - doar una
  • altfel albusurile vor deveni prea tari
  • 3 linguri apa
  • 185g zahar normal
  • Pentru ganache:
  • 100ml frisca lichida
  • 100g ciocolata neagra
  • Aveti nevoie de un mixer
  • un termometru pentru zahar si un posh. Eu am folosit termometru Salter dar este mai bun unul in care setati temperatura la care vreti sa ajungeti si acesta va va da de stire:) ca acesta.

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Eileen (Chef de cuisine)

Aici este tehnica franceza: http://eileen-cuisine.blogspot.com/2010/06/biscuiti-macarons-cu-ciocolata.html

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura Alice