autor:

SIMONA PATRAS

» » Prajituri

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 11 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 11 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru macarons:, , * 90 g albus, * 70 g zahar tos, * 70 g faina de migdale, * 180 g zahar pudra, * un praf pudra de roscove, , Pentru crema de ciocolata, migdale si nuca:, , * 100 g ciocolata, * 50 g migdale si nuca macinate, * un cub de unt, * 50 g smantana grasa

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Preparare macarons:



Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o sita deasa. Faina de migdale am obtinand-o macinand migdalele intregi intr-o rasnita. Intr-un bol de inox se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga zaharul tos treptat mixand dupa fiecare adaugare aproximativ 2- 3 minute. Se adauga pudra de roscove.



La sfarsit se adauga faina de migdale si zaharul pudra cernut amestacand cu o spatula de sus un jos. Compozitia obtinuta se pune intr-un pos, se leaga la un capat , iar la celalat se taie dupa cat doriti sa fie de mari macaronsii. Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si se pun cerculete. Se lasa tavile pe masa timp de 1 ora, apoi se coc in cuptorul electic la 130 grade timp de 15 minute. Se lasa cateva min sa se raceasca, apoi se scot cu grija de pe hartia de copt.



Preparare crema de ciocolata, migdale si nuca:



Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si smantana. Se lasa cateva minute sa se raceasca si se amesteca cu migdalele si nucile macinate amestecand usor. Se lipesc cate doi cu crema cu crema de ciocolata, migdale si nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Crumble cu mere

Crumble cu mere

Merele se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Merele se înnăbuşesc 30 de minute la foc

1 vot    1 comentariu
30 min
Prajituri
Cremsnit

Cremsnit

Se topeste pe foc mic margarina cu zaharul si 4 linguri de lapte. Se separa ouale iar galbenusurile

19 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Denis Stelea , 18 septembrie 2014

    O cescuta de caffè plina ochi a90g.nu se merita, pana rausesti sa le faci ....si la urma ra mai desamagita.gospodinele noastre di romaniastiu sa faca cele mai bune prajituri.

  • Fara foto

    Daniela Maxim , 18 septembrie 2014

    sunt curioasa cum cantarim 90 gr albus.....

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2014

    Arata senzational!!! Trebuie sa fie si bune, am salvat reteta!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru macarons:
  • * 90 g albus
  • * 70 g zahar tos
  • * 70 g faina de migdale
  • * 180 g zahar pudra
  • * un praf pudra de roscove
  • Pentru crema de ciocolata
  • migdale si nuca:
  • * 100 g ciocolata
  • * 50 g migdale si nuca macinate
  • * un cub de unt
  • * 50 g smantana grasa

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Drob de miel

Drob de miel

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp

7 voturi    9 comentarii
2h
Retete de Pasti
Alina_Chiticaru

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

Arata senzational!!! Trebuie sa fie si bune, am salvat reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu portocale