Macarons cu crema de lamaie

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Macarons cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Pentru macarons
  • * 90 g albus
  • * 70 g zahar tos
  • * 70 g faina de migdale
  • * 180 g zahar pudra
  • * 1 lingurita zeama de lamaie
  • Pentru crema de lamaie
  • * 3 lamai, coaja razuita si zeama
  • * 2 oua intregi
  • * 1 galbenus
  • * 75 g unt cu 82 % grasime
  • * 200 g zahar

Mod de preparare

Preparare macarons

Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o sita deasa.

Faina de migdale am obtinand-o macinand migdalele intregi intr-o rasnita.

Intr-un bol de inox se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie pana se obtine o spuma tare.

Se adauga zaharul tos treptat mixand dupa fiecare adaugare aproximativ 2- 3 minute .

La sfarsit se adauga faina de migdale si zaharul pudra cernut amestacand cu o spatula de sus un jos.

Compozitia obtinuta se pune intr-un pos, se leaga la un capat, iar la celalat se taie dupa cat doriti sa fie de mari.

Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si se pun cerculete .

Se lasa tavile pe masa timp de 1 ora, apoi se coc in cuptorul electic la 130 grade timp de 15 minute .

Se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se scot cu grija de pe hartia de copt.

Preparare crema de lamaie

Intr-o cratita se razuieste coaja citricelor.

Se stoarce zeama de la lamai si se adauga in craticioara, impreuna cu zaharul, untul rece taiat in bucatele, ouale si galbenusurile.

Craticioara se pune pe baie de aburi si cu ajutorul unui tel se bate compozitia fara incetare, insistand pe margini si pe fund, pana cand se ingroasa.

Dupa ce s-a ingrosat crema se lasa sa se raceasca, apoi se lipesc macaronsii doi cate doi cu crema de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise