autor:

SIMONA PATRAS

» » Dulciuri diverse

Macarons cu crema de lamaie

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 13 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 13 martie 2016

Ingrediente
Pentru macarons, * 90 g albus, * 70 g zahar tos, * 70 g faina de migdale, * 180 g zahar pudra, * 1 lingurita zeama de lamaie, , Pentru crema de lamaie, * 3 lamai, coaja razuita si zeama, * 2 oua intregi, * 1 galbenus, * 75 g unt cu 82 % grasime, * 200 g zahar

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Preparare macarons

Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o sita deasa.
Faina de migdale am obtinand-o macinand migdalele intregi intr-o rasnita.
Intr-un bol de inox se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie pana se obtine o spuma tare.
Se adauga zaharul tos treptat mixand dupa fiecare adaugare aproximativ 2- 3 minute .
La sfarsit se adauga faina de migdale si zaharul pudra cernut amestacand cu o spatula de sus un jos.
Compozitia obtinuta se pune intr-un pos, se leaga la un capat, iar la celalat se taie dupa cat doriti sa fie de mari.
Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si se pun cerculete .
Se lasa tavile pe masa timp de 1 ora, apoi se coc in cuptorul electic la 130 grade timp de 15 minute .
Se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se scot cu grija de pe hartia de copt.

Preparare crema de lamaie

Intr-o cratita se razuieste coaja citricelor.
Se stoarce zeama de la lamai si se adauga in craticioara, impreuna cu zaharul, untul rece taiat in bucatele, ouale si galbenusurile.
Craticioara se pune pe baie de aburi si cu ajutorul unui tel se bate compozitia fara incetare, insistand pe margini si pe fund, pana cand se ingroasa.
Dupa ce s-a ingrosat crema se lasa sa se raceasca, apoi se lipesc macaronsii doi cate doi cu crema de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajiturele din branza cu amestec de gem

Prajiturele din branza cu amestec de gem

Incalzim cuptorul la 150 de grade si tapetam o tava de muffins. Intr-un bol amestecam faina de biscuiti

5 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Mini tarte cu aluat frantuzesc

Mini tarte cu aluat frantuzesc

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat, apoi se desface usor si se intinde pe masa.Se presara cu

10 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru macarons
  • * 90 g albus
  • * 70 g zahar tos
  • * 70 g faina de migdale
  • * 180 g zahar pudra
  • * 1 lingurita zeama de lamaie
  • Pentru crema de lamaie
  • * 3 lamai
  • coaja razuita si zeama
  • * 2 oua intregi
  • * 1 galbenus
  • * 75 g unt cu 82 % grasime
  • * 200 g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cozonac cu nuca si cacao