autor:

Cosmina Maria_Preduchin

» » Dulciuri diverse

Macarons

Autor: Cosmina Maria_Preduchin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 09 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cosmina Maria_Preduchin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 09 septembrie 2013

Ingrediente
Pentru crema: 60g de frisca lighida, 100g de ciocolata alba si 10 g de unt., , Pentru biscuiti: 225 g de zahar praf, 125 g de praf de alune dulci, 3 albusuri, un pic de sare si 25 de zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h 12 min

3 voturi

Mod de preparare

CREMA:Punem la fiert frisca si o turnam peste ciocolata alba rupta in bucatele mici. Amestecam bine si adaugam untul si continuam amestecand. Lasam compozitia la figider 1 ora.BISCUITII: cernem zaharul impreuna cu praful de alune. Intr-un vas batem albusurile spuma cu sarea si un pic inainte de a termina adaugam in ploaie zaharul. Adaugam compozitia cernuta de zahar si alune si mestecam usor de jos in sus cu o spatula. Tapetam o tava cu hartie pentru cuptor si cu ajutorul posului facem cercuri umplute de marimea pe care o dorim. Batem usor tava pentru ca biscuitii sa se aseze bine. Lasam sa se aseze 30 minute, timp suficient sa se formeze o coaja subtire pe deasupra.Incalzim cuptorul la 160 grade si lasam la copt 12 minute. Ii scoatem si lasam sa se raceasca. Umplem un pos cu crema si o aplicam pe un biscuite pe partea plana, apoi acoperim cu alt biscuite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Coconut macarons

Coconut macarons

Un desert minunat și extrem de simplu de realizat și dacă vă place cocosul e imposibil să nu

0 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Hudrea Aurora , 04 ianuarie 2014

    O bezea pt care se bat atata tobele! Nimic mai simplu.

  • Fara foto

    Mihaela Botosineanu , 23 octombrie 2013

    aaaaaa

  • Fara foto

    Dulce Aleka , 10 septembrie 2013

    O bezea pt care se bat atata tobele! Nimic mai simplu.

    • Fara foto

      Nicolaescu Ileana , 10 septembrie 2013

      super

    • Mihaela_Preduchin

      Mihaela_Preduchin (Maestru bucatar) , 10 septembrie 2013

      un deliciu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 12 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru crema: 60g de frisca lighida
  • 100g de ciocolata alba si 10 g de unt.
  • Pentru biscuiti: 225 g de zahar praf
  • 125 g de praf de alune dulci
  • 3 albusuri
  • un pic de sare si 25 de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Cosmina Maria_Preduchin
Tort de clatite

Tort de clatite

Prima data facem siropul pt a avea timp sa se raceasca.Intr-un vas mic ardem cele 50 de grame de

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Salam de biscuti cu crema

Salam de biscuti cu crema

Aluatul:biscuitii se macina,apoi se amesteca cu margarina,zaharul praf,nuca de cocos,cele 4 linguri

0 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Eclaire cu fondant si crema de ciocolata

Eclaire cu fondant si crema de ciocolata

Prima data se prepara crema pentru a avea timp sa se raceasca.Frecam bine galbenusurile cu zaharul,adaugam

1 vot    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Mihaela_Preduchin

Mihaela_Preduchin (Maestru bucatar)

un deliciu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
fursec cu stafide