autor:

Cosmina Maria_Preduchin

» » Dulciuri diverse

Macarons

Autor: Cosmina Maria_Preduchin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 09 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cosmina Maria_Preduchin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 09 septembrie 2013

Ingrediente
Pentru crema: 60g de frisca lighida, 100g de ciocolata alba si 10 g de unt., , Pentru biscuiti: 225 g de zahar praf, 125 g de praf de alune dulci, 3 albusuri, un pic de sare si 25 de zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h 12 min

3 voturi

Mod de preparare

CREMA:Punem la fiert frisca si o turnam peste ciocolata alba rupta in bucatele mici. Amestecam bine si adaugam untul si continuam amestecand. Lasam compozitia la figider 1 ora.BISCUITII: cernem zaharul impreuna cu praful de alune. Intr-un vas batem albusurile spuma cu sarea si un pic inainte de a termina adaugam in ploaie zaharul. Adaugam compozitia cernuta de zahar si alune si mestecam usor de jos in sus cu o spatula. Tapetam o tava cu hartie pentru cuptor si cu ajutorul posului facem cercuri umplute de marimea pe care o dorim. Batem usor tava pentru ca biscuitii sa se aseze bine. Lasam sa se aseze 30 minute, timp suficient sa se formeze o coaja subtire pe deasupra.Incalzim cuptorul la 160 grade si lasam la copt 12 minute. Ii scoatem si lasam sa se raceasca. Umplem un pos cu crema si o aplicam pe un biscuite pe partea plana, apoi acoperim cu alt biscuite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Macarons cu ciocolata - tehnica italieneasca

Macarons cu ciocolata - tehnica italieneasca

Inainte de a face aceasta reteta, trebuie sa cititi instructiunile si trucurile pe care le-am scris

9 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Macarons cu ciocolata

Macarons cu ciocolata

Cei mai buni biscuiti pe care i-am mancat vreodata, garantat. Nu doar ca se topesc in gura, dar sunt

45 voturi    29 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Hudrea Aurora , 04 ianuarie 2014

    O bezea pt care se bat atata tobele! Nimic mai simplu.

  • Fara foto

    Mihaela Botosineanu , 23 octombrie 2013

    aaaaaa

  • Fara foto

    Dulce Aleka , 10 septembrie 2013

    O bezea pt care se bat atata tobele! Nimic mai simplu.

    • Fara foto

      Nicolaescu Ileana , 10 septembrie 2013

      super

    • Mihaela_Preduchin

      Mihaela_Preduchin (Maestru bucatar) , 10 septembrie 2013

      un deliciu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 12 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru crema: 60g de frisca lighida
  • 100g de ciocolata alba si 10 g de unt.
  • Pentru biscuiti: 225 g de zahar praf
  • 125 g de praf de alune dulci
  • 3 albusuri
  • un pic de sare si 25 de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Cosmina Maria_Preduchin
Tort de clatite

Tort de clatite

Prima data facem siropul pt a avea timp sa se raceasca.Intr-un vas mic ardem cele 50 de grame de

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Salam de biscuti cu crema

Salam de biscuti cu crema

Aluatul:biscuitii se macina,apoi se amesteca cu margarina,zaharul praf,nuca de cocos,cele 4 linguri

0 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Eclaire cu fondant si crema de ciocolata

Eclaire cu fondant si crema de ciocolata

Prima data se prepara crema pentru a avea timp sa se raceasca.Frecam bine galbenusurile cu zaharul,adaugam

1 vot    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Mihaela_Preduchin

Mihaela_Preduchin (Maestru bucatar)

un deliciu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Salam de biscuiţi reţetă