autor:

Gatiticuspor

» » Dulciuri diverse

Macarons

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 septembrie 2013

Ingrediente
180 g zahar pudra, 20 g zahar tos, 100 g migdale macinate, 90 g albusuri (~ 3 albusuri ), pentru ornat:, 150 g frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Mixati albusurile pana ce incep sa devina pufoase apoi adaugati zaharul tos treptat. Cand acestea devin lucioase si ferme adaugati faina de migdale amestecata cu zaharul pudra (cernute de 2-3 ori) si amestecati usor de jos in sus pana ce obtineti o compozitie omogena si cremoasa. Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt si formati cercuri mici cu diametrul 3-4 cm.



Puneti tava deoparte pentru o ora, ca sa va dati seama daca sunt gata de copt atingeti usor si daca nu se lipesc de deget atunci sunt gata. Coaceti in cuptorul incins la 150C pentru 10-15 minute.



Lasati sa se racoreasca in tava pentru cateva minute apoi scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca complet. Mixati frisca, apoi eu am impartit-o in 3 si am colorat cele trei parti in galben, rosu si verde. Folositi frisca pentru a lipii macaroons-ii doi cate doi.



POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Macarons cu ciocolata - tehnica italieneasca

Macarons cu ciocolata - tehnica italieneasca

Inainte de a face aceasta reteta, trebuie sa cititi instructiunile si trucurile pe care le-am scris

8 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Coconut macarons

Coconut macarons

Un desert minunat și extrem de simplu de realizat și dacă vă place cocosul e imposibil să nu

0 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Colita Mariana , 16 decembrie 2014

    cu ce colorezi frisca?

  • Fara foto

    Maria Mincov , 03 septembrie 2014

    SUPERB CIND MANINCI SI CU OCHII

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 180 g zahar pudra
  • 20 g zahar tos
  • 100 g migdale macinate
  • 90 g albusuri (~ 3 albusuri )
  • pentru ornat:
  • 150 g frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Orez cu lapte cu topping de portocale