autor:

Gatiticuspor

» » Dulciuri diverse

Macarons

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 septembrie 2013

Ingrediente
180 g zahar pudra, 20 g zahar tos, 100 g migdale macinate, 90 g albusuri (~ 3 albusuri ), pentru ornat:, 150 g frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Mixati albusurile pana ce incep sa devina pufoase apoi adaugati zaharul tos treptat. Cand acestea devin lucioase si ferme adaugati faina de migdale amestecata cu zaharul pudra (cernute de 2-3 ori) si amestecati usor de jos in sus pana ce obtineti o compozitie omogena si cremoasa. Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt si formati cercuri mici cu diametrul 3-4 cm.



Puneti tava deoparte pentru o ora, ca sa va dati seama daca sunt gata de copt atingeti usor si daca nu se lipesc de deget atunci sunt gata. Coaceti in cuptorul incins la 150C pentru 10-15 minute.



Lasati sa se racoreasca in tava pentru cateva minute apoi scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca complet. Mixati frisca, apoi eu am impartit-o in 3 si am colorat cele trei parti in galben, rosu si verde. Folositi frisca pentru a lipii macaroons-ii doi cate doi.



POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Macarons cu crema de lamaie

Macarons cu crema de lamaie

Preparare macarons Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake ornat cu coacaze si macarons

Cheesecake ornat cu coacaze si macarons

Mod de preparare Crema de branza se prepara foarte usor, se amesteca toate ingredientele cu mixerul.

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Colita Mariana , 16 decembrie 2014

    cu ce colorezi frisca?

  • Fara foto

    Maria Mincov , 03 septembrie 2014

    SUPERB CIND MANINCI SI CU OCHII

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 180 g zahar pudra
  • 20 g zahar tos
  • 100 g migdale macinate
  • 90 g albusuri (~ 3 albusuri )
  • pentru ornat:
  • 150 g frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

5 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Cozonac din...bile