Am facut mai multe prajituri cu pandispan de ciocolata si diverse decoruri.
Am facut mai multe prajituri cu pandispan de ciocolata si diverse decoruri: unele cu vanilie, alune, frisca si capsuni, altele cu ness si ciocolata razuita, iar altele cu glazura de ciocolata, frisca, alune si capsuni.
Pandispanul:
Se topeste ciocolata. Se bat cu mixerul untul cu zaharul, se adauga treptat ouale, un praf de sare, apoi se toarna incet ciocolata un pic racita si alunele nesarate tocate marunt. Se adauga faina, cacaoa si praful de copt si de aici se amesteca cu o spatula, astfel incat compozitia sa ramana aerata.
Se toarna compozitia rezultata intr-o tava, pe hartie de copt, se da la cuptorul preincalzit, pentru 30 de minute, la foc mediu. Se lasa la racit.
Se face un sirop cu apa si zaharul, se lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi se da de pe foc si se adauga esenta de vanilie. Se lasa la racit.
Glazura de ciocolata:
Se pune ciocolata la topit impreuna cu frisca lichida, in vasul de la chocolate fondue sau pe baie de abur. Se adauga si untul si se amesteca bine pana se topeste si devine cremoasa.
Pentru cremele de vanilie si ness: puteti prepara toata crema odata, apoi o separati in doua vase. Astfel, se amesteca galbenusurile cu zaharul si faina, cu un tel, se toarna in fir subtire laptele cald, nu fierbinte, apoi se pune pe foc mic. Se fierbe pana se ingroasa, amestecand mereu, ca sa nu se lipeasca. Apoi se da de pe foc si se adauga untul, se amesteca bine. Se separa crema in doua vase: intr-unul punem zaharul Bourbon sau esenta de vanilie, iar in celalalt vas o lingurita de ness (eu am avut Jacobs Velvet) si o lingura de frisca (batuta inainte) pentru a fi mai fina.
Decorul:
Se bate frisca lichida pana devine cremoasa si matasoasa.
Se toaca marunt alunele nesarate.
Se taie prajitura in patrate si se insiropeaza dar nu prea tare. Eu am obtinut 20 de bucati.
Se da o parte din prajituri prin crema de ciocolata, se decoreaza cu frisca, alune si capsuni.
Alte prajituri se dau prin crema cu ness, se orneaza cu frisca si putina ciocolata neagra razuita.
Celelalte prajituri, si preferatele mele, se dau prin crema de vanilie si se orneaza cu frisca, alune si felii de capsuni dispuse sub forma de floare.
Se dau prajiturile la frigider pana la servire.
Pofta Buna!
Timp total: 2h 30min
Portii: 20
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/maci-cu-vanilie-si-alune.html
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii