autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Maci cu vanilie si alune

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Ingrediente
Pentru aluat:, 200 g unt sau margarina, 5 linguri zahar, 5 oua, 1 varf lingurita sare, 8 patratele de ciocolata neagra, 50 g alune nesarate tocate, 7 linguri faina, 1 plic praf de copt, 1 lingurita cacao, , Pentru sirop:, 200 ml apa, 2 linguri zahar, 1 lingura esenta de vanilie, , Pentru glazura de ciocolata:, 80 g ciocolata de cofetarie 52% cacao, 3 linguri frisca lichida, 50 g unt, , Pentru crema de vanilie:, 1 galbenus, 150 ml lapte, 2 linguri zahar, 1 lingura faina, 1 lingura zahar vanilat Bourbon, 50 g unt, , Pentru crema de ness:, 1 galbenus, 150 ml lapte, 2 linguri zahar, 1 lingura faina, 1 lingurita ness, 50 g unt, 1 lingura frisca, , Pentru decor:, cateva capsuni, 200 ml frisca lichida, putina ciocolata neagra pentru ras, alune nesarate tocate marunt

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Am facut mai multe prajituri cu pandispan de ciocolata si diverse decoruri: unele cu vanilie, alune, frisca si capsuni, altele cu ness si ciocolata razuita, iar altele cu glazura de ciocolata, frisca, alune si capsuni.



Pandispanul:

Se topeste ciocolata. Se bat cu mixerul untul cu zaharul, se adauga treptat ouale, un praf de sare, apoi se toarna incet ciocolata un pic racita si alunele nesarate tocate marunt. Se adauga faina, cacaoa si praful de copt si de aici se amesteca cu o spatula, astfel incat compozitia sa ramana aerata.

Se toarna compozitia rezultata intr-o tava, pe hartie de copt, se da la cuptorul preincalzit, pentru 30 de minute, la foc mediu. Se lasa la racit.



Se face un sirop cu apa si zaharul, se lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi se da de pe foc si se adauga esenta de vanilie. Se lasa la racit.



Glazura de ciocolata:

Se pune ciocolata la topit impreuna cu frisca lichida, in vasul de la chocolate fondue sau pe baie de abur. Se adauga si untul si se amesteca bine pana se topeste si devine cremoasa.



Pentru cremele de vanilie si ness: puteti prepara toata crema odata, apoi o separati in doua vase. Astfel, se amesteca galbenusurile cu zaharul si faina, cu un tel, se toarna in fir subtire laptele cald, nu fierbinte, apoi se pune pe foc mic. Se fierbe pana se ingroasa, amestecand mereu, ca sa nu se lipeasca. Apoi se da de pe foc si se adauga untul, se amesteca bine. Se separa crema in doua vase: intr-unul punem zaharul Bourbon sau esenta de vanilie, iar in celalalt vas o lingurita de ness (eu am avut Jacobs Velvet) si o lingura de frisca (batuta inainte) pentru a fi mai fina.



Decorul:

Se bate frisca lichida pana devine cremoasa si matasoasa.

Se toaca marunt alunele nesarate.

Se taie prajitura in patrate si se insiropeaza dar nu prea tare. Eu am obtinut 20 de bucati.

Se da o parte din prajituri prin crema de ciocolata, se decoreaza cu frisca, alune si capsuni.

Alte prajituri se dau prin crema cu ness, se orneaza cu frisca si putina ciocolata neagra razuita.

Celelalte prajituri, si preferatele mele, se dau prin crema de vanilie si se orneaza cu frisca, alune si felii de capsuni dispuse sub forma de floare.



Se dau prajiturile la frigider pana la servire.



Pofta Buna!

Timp total: 2h 30min

Portii: 20



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/maci-cu-vanilie-si-alune.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Maci cu vanilie si alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu bezea

Prajitura cu bezea

Aluat Galbenusurile se freaca cu zaharul si cacao ,pana se face ca o crema , treptat se adauga

4 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Prajituri
Chec in doua culori acoperit cu ciocolata

Chec in doua culori acoperit cu ciocolata

Batem bine cele trei oua cu cana de zahar pana se face ca o crema spumoasa, dupa care se adauga coaja

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valenina , 29 octombrie 2017

    Pe cat de frumoase, pe atat de bune.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt sau margarina
  • 5 linguri zahar
  • 5 oua
  • 1 varf lingurita sare
  • 8 patratele de ciocolata neagra
  • 50 g alune nesarate tocate
  • 7 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita cacao
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 80 g ciocolata de cofetarie 52% cacao
  • 3 linguri frisca lichida
  • 50 g unt
  • Pentru crema de vanilie:
  • 1 galbenus
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura zahar vanilat Bourbon
  • 50 g unt
  • Pentru crema de ness:
  • 1 galbenus
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita ness
  • 50 g unt
  • 1 lingura frisca
  • Pentru decor:
  • cateva capsuni
  • 200 ml frisca lichida
  • putina ciocolata neagra pentru ras
  • alune nesarate tocate marunt

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Valenina

Pe cat de frumoase, pe atat de bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Bolo Rei- Prãjitura Magilor