Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior .
Se leaga fiecare pestisor in parte de codita,se presara cu sare dupa gust pe toate partile cat si in interior.
Se tin agatati la rece pe balcon sau afara o noapte,dupa care se afuma . Noi i-am tinut la afumat cca . 8 ore la foc mic.Dupa afumare i-am agatat din nou pe balcon o noapte,iar apoi i-am uns cu putin ulei si i-am impachetat in folie pentru alimente pentru a nu se usca.
Alegeti un loc in spatele blocului sau la cineva la curte unde sa va puteti desfasura in voie tot procesul tehnologic... Se foloseste rumegus de brad...Este cel mai bun pentru afumare si se poate procura de la orice tamplarie sau fabrica de mobila(oricum se arunca)... Se poate folosi un cazan de tabla(foto) care se va taia la ambele capete ramanand ca un tub. In interior se adauga sistemul de prindere (foto)...dedesubt se pun 2,3 caramizi pentru stabilitate, se aseaza lemnele,se da foc si cand mocneste se presara rumegusul lasand sa arda foarte lent...

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii