autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Macrou cu ciuperci

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 februarie 2011

Ingrediente
1 kg de ciuperci, 1 kg de peşte, ceapă(am pus eşalote), usturoi, roşii/pastă de roşii/Picarela, măsline verzi, ulei, lămâie, puţin vin

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Peştele îl tai, îl cureţi etc.
Ciupercile(champignons) le tai sferuri, ceapa o tai felii, usturoiul îl cureţi. Un pont: moaie-l în apă călduţă şi se curăţă rapid.
Acum, eu am pus în tava cu puţin ulei ciupercile, ceapa şi usturoiul. Ele lasă apă şi te mai uiţi la ele să nu se ardă. Când îţî convine cât sunt de moi, faci loc peştelui în tavă, pui un strop de vin şi măslinele feliuţe şi mai dai la cuptor. Întorci peştele care se face în vreo 8 minute şi adaugi sosul de roşii peste peşte.
Cu o mămaliguţă sau cu ce te mai taie capul, dar neapărat cu o lămâie alături, e delicios.
A doua zi, rece e tot aşa de bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Sturion in crusta de pesmet cu malai

Sturion in crusta de pesmet cu malai

Sturionul se curata, se spala, se lasa la scurs si apoi se portioneaza in felii. Se presara cu sare,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
File de pangasius pane, cu sos de smantana si cartofi natur

File de pangasius pane, cu sos de smantana si cartofi natur

Pestele pane: Se portioneaza file-ul de pangasius (sau ce peste se doreste). Se condimenteaza pe

12 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Delicios si prezentat frumos.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Foarte bun si gustos. Felicitari!*****

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

    Aromat si apetisant!***** Un borcan de masline verzi de casa( iuti!) pentru o portie dubla??????

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

      YAMY !!!! Ce bunatate !!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de ciuperci
  • 1 kg de peşte
  • ceapă(am pus eşalote)
  • usturoi
  • roşii/pastă de roşii/Picarela
  • măsline verzi
  • ulei
  • lămâie
  • puţin vin

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

99 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Delicios si prezentat frumos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie

Se prepara pasta de verdeata blenduind patrunjelul verde cu 2 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, un praf de sare si piper. Fiecare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine; se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Plachie de peste