autor:

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 septembrie 2012

Ingrediente
2 kg de macrou, 500 ml suc de rosii, 2 ardei kapia rosii, 1 capatana de usturoi, 3 linguri de ulei de masline, sare si piper, patrunjel, lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

44 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata foarte bine de intestine si resturi. Indepartam capatanile pe care le dam la pisicute.:)

Se spala in exterior cat si in interior cu apa rece.

Pestele uscat se sareaza,se pipereaza si se pune la prajit in ulei incins.

Scoatem macroul, prajit pe ambele parti ,pe servetele de hartie sa absoarba surplusul de ulei.

Ungem cu putin ulei de masline o tava si asezam pestii in ea.

Turnam peste ei sosul format din suc de rosii,sare,piper,o ceasca de apa,ardei kapia taiat foarte mic,usturoil curatat si zdrobit + 2 linguri de ulei de masline.

Dam tava la cuptor incins pentru 20-25 de minute,la foc mediu.

Presaram verdeata si servim cu felii de lamaie.



Pofta buna la acest preparat usor si delicios.:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii

  • zandu , 25 martie 2018

    Mi-e foame, am plecat

  • dan , 09 aprilie 2017

    cred ca va fi faina acum de Florii

  • cristina , 14 aprilie 2016

    adauga un comentariu..mmm bun d tot

    • liliana , 31 ianuarie 2016

      chiar acum pregatesc aceasta reteta ,voiam sa intreb daca pestele trebuie intors,si cat timp trebuie sa stea in cuptor duminica placuta

    • Bulent Zecheria , 21 noiembrie 2015

      super,,,

    • Adrian Chirila , 15 iunie 2015

      am incercat si asa...dar pestele nu se mai "imbogatzeste" cu aroma din legume.....

    • Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2015

      Arata bine trebuie incercat.Multumesc.

    • Trandafir Sofi , 15 februarie 2015

      Delicios!!!!

    • Doinita Trifan , 14 februarie 2015

      Buna reteta ,dar sa fie si sanatosa pestele facut la cuptor si sosul separat .

    • Costel Rugina , 02 februarie 2015

      belea bubule

    • Adrian Chirila , 03 ianuarie 2015

      va recomand o alta abordare....pestele spalat-uscat-sare-piper negru uns discret cu ulei de masline ! intro tava cu garda inalta cam de 25x30 punem pe rind 4-5 cepe taiate julien, un mocovfelii lungi -subtiri,ardei gras rosu si verde,usturoi o cap zdrobit cu latul cutitului, doua frunze de dafin,un strop de cimbru, 4-5 linguri ulei masl ,2 pahare vin alb...puneti deasupra pestele_neprajit !!!_ si la cuptor la max 180 gr...cid pestelesa bronzat suficient-nu il intoarceti !-puneti si cutia de rosiicubuletesi daca pare sosul prea scazut mai adaugati un strop de vin...la cam 10 min opriti focul si lasati la odihnit in cuptor....serviti cu patrunjel proaspar taiat si cartofi natur in loc de paine...shpritz placut ! ! !

    • Olimpia Mititelu , 02 ianuarie 2015

      eu pun la tava pestele curatat spalat si crud...(pe un pat de ceapa taiata solzisor)}....ca sa evit prajirea care face un miros in bucatarie ce dureaza 2-3 zile,,,, Si-l tin in cuptor la foc spre mic, timp de 3 ore si cand scade sosul...mai adaug vin sec bun...indoit cu apa....si sud de rosii facut in casa....

    • Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2014

      Oare fitofagul merge cu reteta asta?

    • Giussi Avasîlcăi Andrei , 12 octombrie 2014

      mersi de reteta :)

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      .....foarte frumos si gustos

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

      Ce pofta mi-ai facut!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

44 voturi

Ingrediente

  • 2 kg de macrou
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 ardei kapia rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper
  • patrunjel
  • lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

zandu

Mi-e foame, am plecat

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pangasius cu solzi si sos