autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Macrou tandoori

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
1 lingura chimion macinat, 1/4 cana iaurt simplu degresat, 1 lingura suc proaspat de lamâie, 2 lingurite ghimbir proaspat tocat, 1 catei de usturoi, curatat, 2 lingurite paprika, 1/2 lingurita sare, 1/4 lingurita cardamom macinat, 1/4 lingurita ardei Cayenne, 4 fileuri de macrou (circa 170 g fiecare),, cu piele, fiecare taiat transversal În doua, 1 lingura plus 2 lingurite ulei de masline, 2 cepe mari, taiate felii subtiri, 1 1/2 lingurita zahar, 1 ardei gras rosu, mare, taiat betisoare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Într-o tigaita, se coace chimionulla foc mic,
2 minute sau pâna devine aromat. Se pune Într-un
robot de bucatarie impreuna cu iaurtul, sucul de
lamâie, ghimbirul, usturoiul, paprika, sarea,
cardamomul si ardeiul Cayenne; se paseaza.
Se asaza bucatile de macrou cu pielea in JOsintr-o
cratita putin adânca si se fac câteva taieturi În
diagonala. Peste peste se presara amestecul cu
iaurt. Se tine la frigider 2 ore sau peste noapte.
Cu circa 30 de minute inainte de a fi servit, se
scoate pestele din frigider. Într-o tigaie mare, se
incalzeste 1 lingura de ulei la foc potrivit. Se adauga
ceapa si zaharul; se prajesc, amestecând des, 20 de
minute sau pâna când se rumeneste ceapa. Se
adauga ardeiul gras si se prajesc 5 minute sau pâna
când ardeiul este crocant-fraged; se Iasa deoparte.
Între timp, se Încalzeste În prealabil cuptorul la
230°C. Se stropeste macroul cu restul de 2 lingurite
de ulei si se coace 12 minute sau pâna când
macroul este facut. Se serveste cu amestecul de
ceapa caramelizata deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou tandoori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Calamari umpluti

Calamari umpluti

-ciupercile taiate,impreuna cu ardeiul taiat cubulete,ardeiul iute si usturoiul zdrobit se soteaza

2 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Somon cu lamaie

Somon cu lamaie

Presaram un strat de sare mare in dubletta,peste care asezam somonul stropit cu ulei de masline si

25 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura chimion macinat
  • 1/4 cana iaurt simplu degresat
  • 1 lingura suc proaspat de lamâie
  • 2 lingurite ghimbir proaspat tocat
  • 1 catei de usturoi
  • curatat
  • 2 lingurite paprika
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita cardamom macinat
  • 1/4 lingurita ardei Cayenne
  • 4 fileuri de macrou (circa 170 g fiecare),
  • cu piele
  • fiecare taiat transversal În doua
  • 1 lingura plus 2 lingurite ulei de masline
  • 2 cepe mari
  • taiate felii subtiri
  • 1 1/2 lingurita zahar
  • 1 ardei gras rosu
  • mare
  • taiat betisoare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Icre de casa