Se incalzeste cuptorul la 190 g C. Se topeste untul la foc mic apoi se lasa la racit. Se cerne faina si amidonul apoi se amesteca. Ouale, zaharul si vanilia se pun pe foc la bain-marie apoi se amesteca continuu cu telul pana ce isi tripleaza volumul.
Se da castronul deoparte si se mai amesteca 2-3 minute. Se adauga faina iar dupa ce aceasta s-a incorporat se toarna incet si untul. Se unge tava de madlene cu unt si se presara in fiecare spatiu cu pesmet pentru a asigura o desprindere perfecta a prajiturelelor. Se imparte compozitia in functie de cate tipuri de madlene doriti sa coaceti apoi se pun in fiecare castron fie 2 linguri pudra de cacao, se amesteca bine apoi de exemplu se pot pune cativa fulgi de ciocolata/ coaja rasa de citrice/ lavanda/ fructe confiate/ praf de ghimbir, etc. (eu am enumerat doar ingredientele pe care le-am folosit acum insa puteti pune orice altceva doriti).
Se umple formele de madlene (aproximativ 3/4 deoarece vor mai creste) si se da tava la cuptor pentru cca 10 - 12 minute, pana cand madlenele sunt frumos rumenite pe margine.
Se scot din cuptor, se lasa la racit cateva minute in forma apoi se scot si se continua coacerea pana ce compozitia s-a terminat. La final se pudreaza cu zahar.
Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservantiRasfata-te cu o salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – o reteta simpla, gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru...
Salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – reteta rapida, racoritoare si sanatoasaBucura-te de o salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. O reteta simpla, rapida si sanatoasa, perfecta pentru...
Salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii