Madlene

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Madlene

Ingrediente

  • Ingrediente aluat de baza:
  • (36 bucati)
  • 125 g unt
  • 125 g faina
  • 125 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
  • Ingrediente Madlene asortate:
  • fulgi ciocolata
  • pudra cacao
  • coaja de lamaie/ portocala
  • lavanda
  • fructe confiate
  • praf de ghimbir
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 190 g C. Se topeste untul la foc mic apoi se lasa la racit. Se cerne faina si amidonul apoi se amesteca. Ouale, zaharul si vanilia se pun pe foc la bain-marie apoi se amesteca continuu cu telul pana ce isi tripleaza volumul.

Se da castronul deoparte si se mai amesteca 2-3 minute. Se adauga faina iar dupa ce aceasta s-a incorporat se toarna incet si untul. Se unge tava de madlene cu unt si se presara in fiecare spatiu cu pesmet pentru a asigura o desprindere perfecta a prajiturelelor. Se imparte compozitia in functie de cate tipuri de madlene doriti sa coaceti apoi se pun in fiecare castron fie 2 linguri pudra de cacao, se amesteca bine apoi de exemplu se pot pune cativa fulgi de ciocolata/ coaja rasa de citrice/ lavanda/ fructe confiate/ praf de ghimbir, etc. (eu am enumerat doar ingredientele pe care le-am folosit acum insa puteti pune orice altceva doriti).

Se umple formele de madlene (aproximativ 3/4 deoarece vor mai creste) si se da tava la cuptor pentru cca 10 - 12 minute, pana cand madlenele sunt frumos rumenite pe margine.

Se scot din cuptor, se lasa la racit cateva minute in forma apoi se scot si se continua coacerea pana ce compozitia s-a terminat. La final se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise