autor:

Anca Bunea

» » Dulciuri diverse

Madlene

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 august 2014

Ingrediente
Ingrediente aluat de baza:, (36 bucati), 125 g unt, 125 g faina, 125 g zahar, 1 lingura amidon, 4 oua, esenta de vanilie, , Ingrediente Madlene asortate:, fulgi ciocolata, pudra cacao, coaja de lamaie/ portocala, lavanda, fructe confiate, praf de ghimbir, zahar pudra pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 190 g C. Se topeste untul la foc mic apoi se lasa la racit. Se cerne faina si amidonul apoi se amesteca. Ouale, zaharul si vanilia se pun pe foc la bain-marie apoi se amesteca continuu cu telul pana ce isi tripleaza volumul.



Se da castronul deoparte si se mai amesteca 2-3 minute. Se adauga faina iar dupa ce aceasta s-a incorporat se toarna incet si untul. Se unge tava de madlene cu unt si se presara in fiecare spatiu cu pesmet pentru a asigura o desprindere perfecta a prajiturelelor. Se imparte compozitia in functie de cate tipuri de madlene doriti sa coaceti apoi se pun in fiecare castron fie 2 linguri pudra de cacao, se amesteca bine apoi de exemplu se pot pune cativa fulgi de ciocolata/ coaja rasa de citrice/ lavanda/ fructe confiate/ praf de ghimbir, etc. (eu am enumerat doar ingredientele pe care le-am folosit acum insa puteti pune orice altceva doriti).



Se umple formele de madlene (aproximativ 3/4 deoarece vor mai creste) si se da tava la cuptor pentru cca 10 - 12 minute, pana cand madlenele sunt frumos rumenite pe margine.



Se scot din cuptor, se lasa la racit cateva minute in forma apoi se scot si se continua coacerea pana ce compozitia s-a terminat. La final se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Madlene cu ciocolata

Madlene cu ciocolata

1. Cernem cele 3 tipuri de faina intr-un bol si le amestecam cu bicarbonatul. 2. Intr-un alt bol

12 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri
Madlene

Madlene

Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile pe rand si albusurile spuma batute cu zaharul

3 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente aluat de baza:
  • (36 bucati)
  • 125 g unt
  • 125 g faina
  • 125 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
  • Ingrediente Madlene asortate:
  • fulgi ciocolata
  • pudra cacao
  • coaja de lamaie/ portocala
  • lavanda
  • fructe confiate
  • praf de ghimbir
  • zahar pudra pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

41 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

15 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Biscuiti rustici din albus de ou