Pastram cateva ore ingredientele la temperatura camerei.
Intr-un castron, amestecam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana obtinem o spuma densa.
Intr-un vas mic, amestecam faina cu praful de copt. Astfel, praful de copt va fi distribuit uniform, Adaugam faina peste compozitia de oua si amestecam. Adaugam untul moale si omogenizam compozitia. La final, adaugam iaurtul si zeama stoarsa de la 1 lamaie. Omogenizam. Dam deoparte.
Pornim cuptorul si pregatim forma de copt. Daca aveti mai multe tavi, puteti coace mai multe deodata. Eu am copt in mai multe transe.
Cu ajutorul unei linguri, turnam compozitia in forma de copt, nivelam usor fiecare cuib si bagam cu atentie in cuptorul preincalzit.
Coacem la foc mediu, aproximativ 15 minute, pana se rumenesc frumos. Le scoatem si le pudram cu zahar.
Daca doriti un aluat mai dulce, suplimentati cantitatea de zahar, desi pudrate cu zahar la final sunt destul de dulci.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii