Madlene cu lamaie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Madlene cu lamaie

Ingrediente

  • 3 oua de gaina
  • - 120 gr de zahar brut
  • - 120 gr unt gras nesarat
  • - 250 gr faina
  • - 100 gr iaurt gras natur
  • - 1 praf sare
  • - 1/2 pliculet praf copt
  • - 1 lamaie
  • - zahar pudra

Mod de preparare

Pastram cateva ore ingredientele la temperatura camerei.

Intr-un castron, amestecam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana obtinem o spuma densa.

Intr-un vas mic, amestecam faina cu praful de copt. Astfel, praful de copt va fi distribuit uniform, Adaugam faina peste compozitia de oua si amestecam. Adaugam untul moale si omogenizam compozitia. La final, adaugam iaurtul si zeama stoarsa de la 1 lamaie. Omogenizam. Dam deoparte.

Pornim cuptorul si pregatim forma de copt. Daca aveti mai multe tavi, puteti coace mai multe deodata. Eu am copt in mai multe transe.

Cu ajutorul unei linguri, turnam compozitia in forma de copt, nivelam usor fiecare cuib si bagam cu atentie in cuptorul preincalzit.

Coacem la foc mediu, aproximativ 15 minute, pana se rumenesc frumos. Le scoatem si le pudram cu zahar.

Daca doriti un aluat mai dulce, suplimentati cantitatea de zahar, desi pudrate cu zahar la final sunt destul de dulci.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor