autor:

LAVINIA ARDELEAN

» » Prajituri

Maia' cake

Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 februarie 2012

Ingrediente
Blat:, 6 oua,, 6 ling.de zahar,, 6 ling.de faina,, un praf de copt,, 100 gr. nuca prajita si taiata bucati., Crema:, 2 budinci de vanilie,, 900 ml. lapte,, 12 ling.zahar,, 250 gr.margarina,, un pachet de piscoturi,, crema de ciocolata 100 gr.o cutie de frisca mica.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Inainte de a bate blatul se pregateste tava,se imbraca in hartie de copt si se presara nuca prajita usor. Pentru blat se bat albusele spuma apoi se adauga zaharul tot cate doua linguri. Se adauga galbenusele apoi faina si praful de copt, se pune compozitia peste nuca si se coace. Cand blatul este copt si racit se rastoarna pe planseta cu nuca in sus.Se unge un strat subtire cu crema de ciocolata. Pentru crema se prepara budinca iar rece se amesteca cu o margarina. Peste blat se intinde jumatate din crema apoi se pun piscoturile inmuiate usor in lapte indulcit.Se adauga si restul de crema care se poate amesteca cu ciocolata taiata bucatele mici. Frisca se bate si se intinde peste prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Maia' cake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura rapida

Prajitura rapida

Intr-un castron se amesteca prima data faina apoi zaharul, sarea, cacaua, praful de copt si nucile

33 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Rulada cu ciocolata

Rulada cu ciocolata

Separi albusurile de galbenusuri,bati spuma albusurile pui zaharul lingura cu lingura si bati pana

7 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 6 ling.de zahar,
  • 6 ling.de faina,
  • un praf de copt,
  • 100 gr. nuca prajita si taiata bucati.
  • Crema:
  • 2 budinci de vanilie,
  • 900 ml. lapte,
  • 12 ling.zahar,
  • 250 gr.margarina,
  • un pachet de piscoturi,
  • crema de ciocolata 100 gr.o cutie de frisca mica.

Raporteaza reteta

Retete
de LAVINIA ARDELEAN
Prajitura cu crema capuccino

Prajitura cu crema capuccino

blat 1: se bat albusele spuma, se adauga zaharul, faina si nuca de cocos. Se unge o tava bine si

1 vot    1 comentariu
2h
Prajituri
Tort cu fructe

Tort cu fructe

6 galbenusuri se freaca spuma cu 250 gr. zahar separat gelatina se pune la inmuiat in apa calduta.

4 voturi    10 comentarii
2h
Torturi
TORT DE CIOCOLATA

TORT DE CIOCOLATA

Blat.se bat albusele bine apoi se adauga tot cate 2 ling.zahar se adauga galbenusele apoi nuca,faina

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac, branza si mere