autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Maioneza de post

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 octombrie 2009

Ingrediente
2 ceşti apă, 1/2 ceaşcă făină, 1/2 lingură oţet, 1 linguriţă zahăr, 1 linguriţă muştar, 1 ceaşcă ulei de floarea soarelui sau porumb, zeama de la o lămâie, sare, 1-2 linguri de apă foarte rece

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Într-o crăticioară se pune făina cu două ceşti de apă caldă şi se amestecă continuu până devine o cremă groasă. Se lasă la răcit. După ce se răceşte, se amestecă cu mixerul şi pe rând se adaugă oţetul, muştarul, zahărul, sarea şi la sfârşit uleiul şi zeama de lămâie alternativ, câte puţin din fiecare. Se stropeşte din când în când cu cele două linguri de apă rece.

Se foloseşte în timpul postului la salate de legume, proaspete sau fierte.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Salata de fasole verde cu usturoi, hrean si maioneza de post - Philips multicooker

Salata de fasole verde cu usturoi, hrean si maioneza de post - Philips multicooker

Fasolea se fierbe la aburi programand 30 de minute STEAM .Dupa racire se taie cubulete mici, se amesteca

3 voturi    1 comentariu
40 min
Salate reci
Salata de legume cu maioneza de post - Philips multicooker

Salata de legume cu maioneza de post - Philips multicooker

Am fiert legumele aburi programand aparatul 15 minute STEAM. Dupa fierbere lasam legumele la racit,

4 voturi    0 comentarii
25 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    Foarte buna !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

    E adevărat că se găseşte gata preparată, dar a mea e sigur că-i de post!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    Nu stau sa ma chinui sa fac maioneza,dar am sa incerc,mie imi place cea de la Carrefour.Este si maioneza de post.Mari, ai rabdare,eu nu am.Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Interesanta deea. Eu fac di telina sau din cartfi fierti in coaja.Am sa incerc reteta asta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 ceşti apă
  • 1/2 ceaşcă făină
  • 1/2 lingură oţet
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 ceaşcă ulei de floarea soarelui sau porumb
  • zeama de la o lămâie
  • sare
  • 1-2 linguri de apă foarte rece

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte buna !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Gem-dulceata de capsuni