Maioneza de post

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 ceşti apă
  • 1/2 ceaşcă făină
  • 1/2 lingură oţet
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 ceaşcă ulei de floarea soarelui sau porumb
  • zeama de la o lămâie
  • sare
  • 1-2 linguri de apă foarte rece

Mod de preparare

Într-o crăticioară se pune făina cu două ceşti de apă caldă şi se amestecă continuu până devine o cremă groasă. Se lasă la răcit. După ce se răceşte, se amestecă cu mixerul şi pe rând se adaugă oţetul, muştarul, zahărul, sarea şi la sfârşit uleiul şi zeama de lămâie alternativ, câte puţin din fiecare. Se stropeşte din când în când cu cele două linguri de apă rece.

Se foloseşte în timpul postului la salate de legume, proaspete sau fierte.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise