Maioneza de post

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 ceşti apă
  • 1/2 ceaşcă făină
  • 1/2 lingură oţet
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 ceaşcă ulei de floarea soarelui sau porumb
  • zeama de la o lămâie
  • sare
  • 1-2 linguri de apă foarte rece

Mod de preparare

Într-o crăticioară se pune făina cu două ceşti de apă caldă şi se amestecă continuu până devine o cremă groasă. Se lasă la răcit. După ce se răceşte, se amestecă cu mixerul şi pe rând se adaugă oţetul, muştarul, zahărul, sarea şi la sfârşit uleiul şi zeama de lămâie alternativ, câte puţin din fiecare. Se stropeşte din când în când cu cele două linguri de apă rece.

Se foloseşte în timpul postului la salate de legume, proaspete sau fierte.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise