autor:

valentina ionita

» » , Retete de post, Retete vegetariene

MAIONEZA DE POST

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
300 g apa, 3 linguri amidon, sofran pentru culoare sau digesta praf - se gasesc la magazinele naturiste, sare, zeama de lamaie, 80 ml ulei, o lingurita mustar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

39 voturi

Mod de preparare

Apa se fierbe cu sofranul sau digesta. Apoi se strecoara.Se lasa sa se raceasca si in ea se dizolva amidonul,amestecandu-se treptat sa nu se faca cocoloase si se fierbe pana devine consistenta si translucida(doar atunci amidonul este fiert).Se adauga zeama de lamaie dupa gust,sare ,ulei si mustar.
Aceasta maioneza se poate intrebuinta la orice salata dorim sau peste in zilele de dezlegare la peste.
Vegetarienii o pot servi permanent.E usoara si se pregateste usor.
Daca ti-a placut reteta noastra "MAIONEZA DE POST" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Maioneza de post

Maioneza de post

Amidonul de dizolva in 5 linguri de apa rece, iar restul de apa se pune la fiert. Cand apa a fiert

7 voturi    4 comentarii
30 min
Sosuri
Salata de legume fierte cu maioneza de post

Salata de legume fierte cu maioneza de post

Am spalat bine fasolea verde,buchetelele de conopida si de broccoli ,morcovul si verdeata.Legumele

12 voturi    13 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Multumesc pentru comentarii si sfaturi...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 martie 2009

    O reteta de maioneya de post foarte simpla 2 cartofi, o telina mica, 2,3 linguri mustar se dau la robot, se toarna ulei pana pana obtii maioneza de consistent dorita

    • Otilia-Iulia Uilacan

      Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine) , 12 martie 2009

      Foarte interesant,trebuie sa incerc desi nu tin post.

    • Mysty

      Mysty (Maestru bucatar) , 12 martie 2009

      Wow, de reteta asta nu stiam, o sa incerc :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

39 voturi

Ingrediente

  • 300 g apa
  • 3 linguri amidon
  • sofran pentru culoare sau digesta praf - se gasesc la magazinele naturiste
  • sare
  • zeama de lamaie
  • 80 ml ulei
  • o lingurita mustar

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc pentru comentarii si sfaturi...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Pateu de linte