autor:

valentina ionita

» » , Retete de post, Retete vegetariene

MAIONEZA DE POST

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
300 g apa, 3 linguri amidon, sofran pentru culoare sau digesta praf - se gasesc la magazinele naturiste, sare, zeama de lamaie, 80 ml ulei, o lingurita mustar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

39 voturi

Mod de preparare

Apa se fierbe cu sofranul sau digesta. Apoi se strecoara.Se lasa sa se raceasca si in ea se dizolva amidonul,amestecandu-se treptat sa nu se faca cocoloase si se fierbe pana devine consistenta si translucida(doar atunci amidonul este fiert).Se adauga zeama de lamaie dupa gust,sare ,ulei si mustar.
Aceasta maioneza se poate intrebuinta la orice salata dorim sau peste in zilele de dezlegare la peste.
Vegetarienii o pot servi permanent.E usoara si se pregateste usor.
Daca ti-a placut reteta noastra "MAIONEZA DE POST" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Maioneza de post

Maioneza de post

Amidonul de dizolva in 5 linguri de apa rece, iar restul de apa se pune la fiert. Cand apa a fiert

7 voturi    4 comentarii
30 min
Sosuri
Telina cu maioneza de post

Telina cu maioneza de post

Curatam telina apoi o dam prin razatoarea mica,o amestecam cu usturoiu pisat si cu maioneza adaugam

6 voturi    6 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Multumesc pentru comentarii si sfaturi...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 martie 2009

    O reteta de maioneya de post foarte simpla 2 cartofi, o telina mica, 2,3 linguri mustar se dau la robot, se toarna ulei pana pana obtii maioneza de consistent dorita

    • Otilia-Iulia Uilacan

      Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine) , 12 martie 2009

      Foarte interesant,trebuie sa incerc desi nu tin post.

    • Mysty

      Mysty (Maestru bucatar) , 12 martie 2009

      Wow, de reteta asta nu stiam, o sa incerc :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

39 voturi

Ingrediente

  • 300 g apa
  • 3 linguri amidon
  • sofran pentru culoare sau digesta praf - se gasesc la magazinele naturiste
  • sare
  • zeama de lamaie
  • 80 ml ulei
  • o lingurita mustar

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

49 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc pentru comentarii si sfaturi...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Bomboane raw cu quinoa si cocos